Η Ferrari εφαρμόζει τεχνικές εταιρειών πληροφορικής στο EV της

Η Ferrari εφαρμόζει τεχνικές εταιρειών πληροφορικής στο EV της

Ο CEO της Ferrari ενσωματώνει μυστικά από τον κόσμο της πληροφορικής στην εξέλιξη του πρώτου ηλεκτρικού μοντέλου της φίρμας.

Ferrari

Πίσω στο 2021, όταν η Ferrari ήταν σε αναζήτηση του επόμενου CEO της, με μια ασυνήθιστη κίνηση στράφηκε στον κόσμο της πληροφορικής κι όχι στης αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η επιλογή του Benedetto Vigna στη θέση του διευθύνοντα συμβούλου αποδεικνύεται ιδιαίτερα ωφέλιμη στο πέρασμα της θρυλικής φίρμας στην εποχή της ηλεκτροκίνησης.

Όπως γνωρίζουμε, η Ferrari σχεδιάζει να λανσάρει το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο το 2025 κι εργάζεται σκληρά για να εξηλεκτρίσει όλο και περισσότερο την γκάμα της τα επόμενα χρόνια. 

Ferrari

Θυμίζουμε ότι το τελευταίο τρίμηνο, για πρώτη φορά οι εξηλεκτρισμένες Ferrari ξεπέρασαν σε πωλήσεις τις αμιγώς θερμικές.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ferrari: Ποιος είναι ο νέος CEO Benedetto Vigna;

Ο Vigna δηλώνει ότι η εξέλιξη είναι σε καλό δρόμο χάρη σε τεχνικές όπως η δοκιμή «Hardware in the Loop». Είναι μια μέθοδος που χρησιμοποιείται στην ανάπτυξη και τη δοκιμή πολύπλοκων συστημάτων σε πραγματικό χρόνο.

Ferrari

Η προσέγγιση προφανώς είναι γνωστή στον Ιταλό CEO από τις μέρες του στην STMicroelectronics, κατασκευαστή ημιαγωγών. 

Εφαρμόζεται σε μεγάλη κλίμακα σε smartphone κι υπολογιστές, αλλά τώρα υιοθετείται όλο κι ευρύτερα στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, αναφέρει το Reuters.

Ferrari

«Κάποιοι έχουν αρχίσει να τη χρησιμοποιούν στα αυτοκίνητα, το ίδιο κι εμείς επίσης. Αυτό μας επιτρέπει να επιταχύνουμε τη φάση εντοπισμού σφαλμάτων του ηλεκτρονικού συστήματος», δήλωσε ο Vigna. 

«Μας πήρε λίγο χρόνο για να την ενσωματώσουμε, αλλά χάρη σε αυτήν την τεχνική έχουμε ήδη λύσει μερικά προβλήματα που στα υβριδικά μας μοντέλα εμφανίζονται συνήθως σε μεταγενέστερο στάδιο των δοκιμών εξέλιξης».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Οι ηλεκτρικές Ferrari θα έχουν συναίσθημα, τα Tesla είναι απλά λειτουργικά

Επί του παρόντος, στη φάση του πρωτοτύπου, ο Vigna ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ότι το πρώτο EV της Ferrari βρίσκεται σε καλό δρόμο κι εντός του χρονοδιαγράμματος όσον αφορά την ανάπτυξη οχημάτων κι υποδομών. 

Ferrari

Επιπλέον, το νέο «e-building» της αυτοκινητοβιομηχανίας (το οποίο θα κατασκευάζει τόσο ηλεκτρικά, όσο και υβριδικά μοντέλα) είναι έτοιμο και περιμένει την πρώτη ηλεκτρική Ferrari.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Ferrari αποτίει φόρο τιμής στον σπιτικό V12

Παρόλο που ο νέος διευθύνων σύμβουλος φέρνει μεγάλη τεχνογνωσία από τον κλάδο της πληροφορικής στην εταιρεία του Μαρανέλο, δηλώνει ευθαρσώς ότι η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία δεν θα ξεχάσει το πώς να φτιάχνει αυτοκίνητα με συναίσθημα. 

Στις αρχές Οκτωβρίου, αποκάλυψε ότι έχει ήδη οδηγήσει ένα πρωτότυπο του πρώτου EV κι είπε ότι «του άρεσε πολύ».

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube