Lamborghini Lanzador, ηλεκτρικό κουπέ SUV με 1.360 PS [video]

Lamborghini Lanzador, ηλεκτρικό κουπέ SUV με 1.360 PS [video]

Το τέταρτο μοντέλο της Sant’Agata Bolognese θα είναι ένα δίθυρο ηλεκτρικό κουπέ SUV με 1.359 άλογα. Και το όνομα αυτού, Lamborghini Lanzador.

Αν ονειρευτήκατε μια σύγχρονη επανερμηνεία της Espada, θα απογοητευτείτε. Όπως είχαμε δει από τις διαρροές, έχουμε να κάνουμε με ένα ηλεκτρικό κουπέ SUV 2+2, με το όνομα Lamborghini Lanzador.

Ως εκ τούτου, ο Ιταλός κατασκευαστής δεν αναλαμβάνει πάρα πολλά ρίσκα και αρκείται στο να ακολουθεί την τάση που πιέζει για ολοένα μεγαλύτερη εξέλιξη crossover. 

Η Lamborghini Lanzador αποκαλύφθηκε λοιπόν στο Pebble Beach ως μέρος ενός από τα πιο επιλεγμένα αυτοκινητικά γεγονότα της χρονιάς, διότι προμηνύει την άφιξη του πρώτου ηλεκτρικού αυτοκινήτου της Lamborghini.

Lamborghini Lanzador

Μέχρι 2028, το τεχνικό φύλλο της Lamborghini Lanzador θα μπορούσε να αλλάξει επειδή η ηλεκτρική τεχνολογία είναι πιθανό να εξελιχθεί σημαντικά στο μεταξύ

Η φίρμα της Sant’Agata έδωσε στη δημοσιότητα ελάχιστες τεχνικές λεπτομέρειες για τη Lamborghini Lanzador. Εκείνο που μάθαμε επίσημα λοιπόν είναι ότι φορά ένα πλήρως ηλεκτρικό σύστημα κίνησης που αποτελείται από δύο ηλεκτρομοτέρ, ένα για κάθε άξονα.

Lamborghini Lanzador

Και ότι θα μπορεί να αποδίδει «περισσότερο από ένα μεγαβάτ στο πικ», δηλαδή πάνω από 1.359 ίππους, κάτι που υπόσχεται τρομακτικές επιταχύνσεις. Η Lamborghini ανακοινώνει επίσης «μεγάλη αυτονομία», αλλά δεν λέει τίποτα για τη χωρητικότητα της μπαταρίας.

Γνωρίζουμε απλώς ότι ο πίσω άξονας θα επωφεληθεί από ένα σύστημα «e-torque vectoring» για τη βελτίωση της δυναμικής απόδοσης της Lamborghini Lanzador, εκτός από την τετραδιεύθυνση. Το αυτοκίνητο θα βασίζεται επίσης σε πνευματική απόσβεση, κεντρική διαχείριση των ηλεκτρονικών υψηλών επιδόσεων, τετρακίνηση που θα μπορεί να κατανέμει τέλεια τη διαθέσιμη ροπή και ενεργή αεροδυναμική με τη χρήση «ALA» που έχουμε δει ήδη στις Huracan Performante και Aventador SVJ.

Lamborghini Lanzador

Διακοσμημένη με όμορφα δέρματα, αλλά κατασκευασμένο με τη βοήθεια «φιλικών προς το περιβάλλον» τεχνικών και ανακυκλωμένων υλικών, η Lamborghini Lanzador δεν θα τη δούμε σe έκδοση παραγωγής μέσα στην γκάμα της Lamborghini πριν από το έτος 2028, δηλαδή σε περισσότερα από τέσσερα χρόνια. 

Μέχρι τότε, το τεχνικό του φύλλο θα μπορούσε να αλλάξει επειδή η ηλεκτρική τεχνολογία είναι πιθανό να εξελιχθεί σημαντικά στο μεταξύ. H τεχνική εξέλιξη ενός νέου αυτοκινήτου είναι μια αλυσιδωτή διαδικασία ούτως ή άλλως.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube