Αυτά είναι τα ετοιμοπαράδοτα μοντέλα της ελληνικής αγοράς

Αυτά είναι τα ετοιμοπαράδοτα μοντέλα της ελληνικής αγοράς

Κι όμως στην ελληνική αγορά, υπάρχουν καινούργια ετοιμοπαράδοτα αυτοκίνητα που μπορεί να αποκτήσει κανείς σήμερα κιόλας. Λίγα μεν, αλλά υπάρχουν...

Ο γενικός κανόνας πλέον θέλει την πλειονότητα των κατασκευαστών να δέχεται παραγγελία σήμερα για κάποιο καινούργιο αυτοκίνητο και να το παραδίδει στον πελάτη, στην καλύτερη των περιπτώσεων έπειτα από δύο με τρεις μήνες. 

Δε χρειάζεται να αναφερθούμε ξανά στους λόγους που έχουν οδηγήσει την αγορά σε αυτό το σημείο, γιατί προφανώς άπαντες τους γνωρίζετε. Αυτό που ενδεχομένως να μην έχει υποπέσει στην αντίληψη πολλών είναι ότι υπάρχουν ετοιμοπαράδοτα αυτοκίνητα στην ελληνική αγορά! Λίγα μεν, αλλά υπάρχουν. 

Συγκεντρώσαμε λοιπόν τις προτάσεις που μπορείτε να αποκτήσετε σήμερα κιόλας χωρίς καμία απολύτως καθυστέρηση, ενώ σας παρουσιάζουμε επίσης σε ένα γενικό πλαίσιο και τους χρόνους παράδοσης για την πλειονότητα των μοντέλων που διατίθενται στη χώρα μας ώστε να έχετε μια «εικόνα» για το πόσο θα χρειαστεί να περιμένετε εάν το επόμενος σας αυτοκίνητο δε βρίσκετε στη λίστα με τα ετοιμοπαράδοτα μοντέλα της ελληνικής αγοράς.

Η Alfa Romeo λοιπόν, έχει έναν πολύ μικρό αριθμό ετοιμοπαράδοτων Tonale, στην «ειδική έκδοση» Edizione Speciale. Σε γενικές γραμμές οι παραδόσεις νέων μοντέλων που έχουν γίνει σύμφωνα με τις επιλογές του καταναλωτή, πατούν τους τροχούς τους σε ελληνικό έδαφος, σε περίπου 100 ημέρες. 

Audi Q3

Η Audi, είναι σε θέση να προσφέρει με το κλειδί στο χέρι, τα Audi Q3 και Audi Q5, ενώ στη Ford υπάρχει διαθέσιμο το Focus με τον 1.000άρη Ecoboost κινητήρα (mHEV), αλλά και το Kuga τόσο με τον 1.5 Ecoboost όσο και στην επαναφορτιζόμενη έκδοση του (PHEV) η οποία είναι και best seller στην κλάση της σε ολόκληρη την Ευρώπη. 

Στη Mazda, το μοναδικό μοντέλο που μπορεί κανείς να αποκτήσει άμεσα, είναι το MX-5, ενώ στη Nissan τα Qashqai και Juke, έχουν μόλις μερικές εβδομάδες «αναμονή», κάτι που στις μέρες μας σημαίνει... ετοιμοπαράδοτο. 

vw t-roc

Ακολούθως, από τη Renault, μπορεί να αποκτήσει κανείς άμεσα το Arkana, ενώ από τη Skoda, τα Karoq, Kodiaq και Enyaq iV. Περισσότερες ακόμα επιλογές προσφέρει η VW, στην οποία μπορεί κανείς να αποκτήσει χωρίς... «αναμονές», τα T-Cross, T-Roc, Taigo, Tiguan, Touran και το ID.4.

Τέλος, η Volvo έχει άμεσα διαθέσιμα τα C40 Recharge, XC40, XC60 και XC90 σε συγκεκριμένες όμως εκδόσεις. 

Για να έχετε τώρα μια εικόνα από τους χρόνους παράδοσης των υπολοίπων μοντέλων της ελληνικής αγοράς, η Abarth χρειάζεται 4 με 5 μήνες «περιθώριο» έως ότου σας παραδώσει το καινούργιο σας αυτοκίνητο, η Citroen, έχει χρόνο αναμονής λιγότερο από 3 μήνες, χρονικό διάστημα που ισχύει και για το ηλεκτρικό 500 της Fiat. Στα υπόλοιπα βέβαια μοντέλα της, η ιταλική φίρμα αυξάνει τους χρόνους παράδοσης στο 6μηνο.

ετοιμοπαράδοτα αυτοκίνητα

Η Jeep, σε κάθε νέα παραγγελία θα σας κάνει γνωστοποιήσει ότι χρειάζεται μάξιμουμ 8 μήνες για να σας παραδώσει το καινούργιο σας αυτοκίνητο, ενώ η Honda, μπορεί να φέρει στην Ελλάδα το νέο υβριδικό Civic στο 2μηνο από την ημέρα της παραγγελίας του. 

Τέλος, στη Hyundai εάν εξαιρέσουμε το ετοιμοπαράδοτο Santa Fe, για όλα τα υπόλοιπα μοντέλα της γκάμας της χρειάζονται από 2 έως 7 μήνες αναμονής.  

Σε γενικές γραμμές πάντως, υπολογίστε ότι ένα καινούργιο αυτοκίνητο απαιτεί κατά μέσο όρο 4 περίπου μήνες έως ότου το παραλάβετε. Όπως επίσης θα έχετε αντιληφθεί, ότι οι περισσότεροι κατασκευαστές (όπως και αυτοί που δεν αναφέρονται στο άρθρο) δεν έχουν στην παρούσα φάση ούτε «ρόδα» να παραδώσουν, παρά την έντονη ζήτηση που υπάρχει.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube