Θα τολμήσουν οι Γερμανοί το ηλεκτρικό Volkswagen GTI;

Θα τολμήσουν οι Γερμανοί το ηλεκτρικό Volkswagen GTI;

Στη Volkswagen, το διάσημο διακριτικό «GTI» θα κοσμεί σύντομα ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο; Το Wolfsburg μόλις έδωσε την απάντηση.

Volkswagen ID.GTI

Ύστερα από το δειλό και πραγματιστικό ξεκίνημα στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, οι κατασκευαστές τολμούν να εξερευνούν περισσότερες κατηγορίες με την ηλεκτρική τεχνολογία τους.

Και όπως πάντα, ο κόσμος των σπορ αυτοκινήτων τους προσελκύει ιδιαίτερα, προκειμένου να επιδείξουν καλύτερα και πιο εντυπωσιακά την τεχνογνωσία και εμπειρογνωσία τους. Η Volkswagen λοιπόν, θα επιστρέψει σύντομα στην «κατηγορία» GTI.

Το Volkswagen ID.GTI θα μπορούσε να ήταν ένα προσθιοκίνητο αυτοκίνητο 286 ίππων

Volkswagen ID.GTI

Αυτό δήλωσε ο Andreas Mindt, επικεφαλής σχεδιασμού της φίρμας, ο οποίος ανακοίνωσε τα νέα στο Instagram: «Το Golf GTI αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το 1975, με παραγωγή 5.000 αυτοκινήτων. Μέχρι σήμερα, έχουμε πουλήσει περισσότερα από 2,8 εκατομμύρια κομμάτια. Το 2026, θα παρουσιάσουμε την ηλεκτρική έκδοση αυτού του εμβληματικού μοντέλου».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Volkswagen, να πώς γίνεται το λόγκο GTI στα ηλεκτρικά

Κάτι για το οποίο λίγες ημέρες νωρίτερα μας είχε σχεδόν διαβεβαιώσει και ο CEO του Wolfsburg, Thomas Schafer.

Προς το παρόν, τα τεχνικά στοιχεία παραμένουν άγνωστα. Ωστόσο, το γερμανικό σπορ χάτσμπακ θα μπορούσε πιθανώς να υιοθετήσει τη νέα ηλεκτρική μονάδα APP550 που μοιράζεται το Volkswagen Group: Πλήρως αναθεωρημένο σε σύγκριση με το απερχόμενο ηλεκτρομοτέρ, μπορεί να αποδώσει έως και 286 ίππους. Όπως και στο επόμενο ID.2, ο κινητήρας θα βρίσκεται τοποθετημένος εμπρός.

Volkswagen ID.GTI

Το μέγεθος της μπαταρίας και άλλα κρυπτογραφημένα δεδομένα θα γίνουν γνωστά αργότερα. Θα πρέπει λοιπόν, οι ενδιαφερόμενοι να δείξετε λίγη περισσότερη υπομονή για να ανακαλύψετε αυτή, την ανανέωση στην ιστορία της Wolfsburg, η οποία θα βρεθεί στην αγορά αντιμέτωπη με το επόμενο Alpine A290, την πικάντικη έκδοση του επερχόμενου Renault 5 Ε-Tech

Και φυσικά, όποιον ακόμη κατασκευαστή θα ακολουθήσει το παραπάνω παράδειγμα. Και εικάζουμε ότι θα είναι αρκετοί.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube