Νέο ηλεκτρικό μοτέρ 286 PS από την VW

Νέο ηλεκτρικό μοτέρ 286 PS από την VW

Η VW παρουσίασε ένα νέο ηλεκτρικό μοτέρ με ισχύ 286 PS και περίπου 550 Nm ροπής που αναμένεται να κάνει ντεμπούτο με το νέο ID.7

​​VW

Η VW παρουσίασε το νέο του σύστημα ηλεκτροκινητήρα-μετάδοσης με κωδική ονομασία APP550 που σχεδιάστηκε με σκοπό να προσφέρει υψηλότερη ισχύ και απόδοση. 

Σύμφωνα με την γερμανική εταιρεία, το ηλεκτρικό μοτέρ αποδίδει 286 PS και περίπου 550 Nm ροπής, ανάλογα με τη σχέση μετάδοσης. Ο κατασκευαστής ισχυρίζεται ότι, μεταξύ άλλων, η αύξηση στην ισχύ οφείλεται στους ισχυρότερους μαγνήτες και στην ενίσχυση της μονάδας έτσι ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις υψηλότερες τιμές ροπής.

​​​​VW

Φυσικά, η ομάδα εξέλιξης του APP550 δεν εστίασε αποκλειστικά στην περισσότερη ισχύ, αλλά και στην αύξηση της αποδοτικότητας. Έτσι, ο αριθμός εξαρτημάτων στο σύστημα έχει περιοριστεί συμπεριλαμβανομένου και του συστήματος διαχείρισης θερμότητας.

Για τη λειτουργία του τελευταίου, απαιτείται λιγότερη ενέργεια καθώς πλέον δεν χρησιμοποιεί ηλεκτρική αντλία λαδιού. Αντί αυτής, το ζεστό λάδι ψύχεται από το κύκλωμα ψυκτικού υγρού του αυτοκινήτου, διατηρώντας έτσι τον ηλεκτροκινητήρα και τη μετάδοση στη κατάλληλη θερμοκρασία.

VW

To APP550 προορίζεται για τα μοντέλα της πλατφόρμας MEB του γκρουπ VW και θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της μάρκας στο Kassel της Γερμανίας. Θα κυκλοφορήσει στους δρόμους το τέταρτο τρίμηνο του έτους και αναμένεται να κάνει ντεμπούτο με το νέο ID.7.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube