Πρώτη επίσημη εικόνα για το crossover VW ID.2

Πρώτη επίσημη εικόνα για το crossover VW ID.2

Η πρώτη επίσημη εικόνα του VW ID.2 είναι γεγονός, με τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία να μας αποκαλύπτει το προφίλ του μικρού crossover.

VW ID.2 SUV

Η VW όπως έχει κάνει ήδη γνωστό, σκοπεύει μέσα στην επόμενη δεκαετία να πουλά μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Για τη θετική έκβαση του εγχειρήματος, σημαντικό ρόλο αναμένεται να διαδραματίσει το μικρό crossover της, το VW ID.2.

Στην φωτογραφία που δημοσιεύτηκε, διακρίνεται το πλαϊνό μέρος ενός αυτοκινήτου, για το όνομα του οποίου δεν έχει διαρρεύσει το παραμικρό. Δεδομένων των φημών που κυκλοφορούν και θέλουν το Wolfsburg να συνεχίζει να δίνει στα ηλεκτρικά του μοντέλα το όνομα «ID» και σε συνδυασμό με το ότι το επερχόμενο μοντέλο θα βασιστεί στο ID.2all concept, τα πιθανότερα ονόματα για το νέο αυτοκίνητο είναι είτε το ID.2x είτε το ID.2 Cross.

Το λανσάρισμα του επερχόμενου ηλεκτρικού crossover VW ID.2 δεν θα γίνει πριν από το 2026 

VW ID.2, VW ID.2all Concept

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία πάντως δεν βιάζεται να αποκαλύψει το όνομά του, μιας και το μοντέλο αυτό δεν αναμένεται να λανσαριστεί επίσημα στην αγορά πριν το 2026.

Με βάση την εικόνα που επισημοποιήθηκε, βλέπουμε ένα αυτοκίνητο με SUV χαρακτηριστικά, ιδιαίτερα τονισμένους θόλους, τετραγωνισμένο σχεδιασμό και τελείωμα οροφής που θυμίζει κουπέ. Πέραν τούτων, το μάτι δίχως αμφιβολία πέφτει στις τρεις οριζόντιες λωρίδες που βλέπουμε στις πίσω κολόνες του αυτοκινήτου, δίνοντας μία εσάνς από την Alfa Romeo Montreal της δεκαετίας του 1970.

VW ID.2, VW ID.2all Concept

Το νέο αυτό μοντέλο αναμένεται να βασιστεί στην πλατφόρμα MEB του VW Group που είναι σχεδιασμένη να συνδυάζεται μόνο με έναν ηλεκτροκινητήρα, τοποθετημένο μπροστά. 

Το SUV σύμφωνα με όσα ακούγονται από Γερμανία μεριά θα εξοπλίζεται με δύο διαφορετικές μπαταρίες με χωρητικότητα 38 kWh και 58 kWh. H τιμή του εικάζεται πως θα είναι λίγο μεγαλύτερη από το επερχόμενο ID.2, κάτι που σημαίνει πως το κόστος του θα διαμορφωθεί γύρω στις €25.000.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube