Έρχεται ηλεκτρικό VW Golf GTI το 2026

Έρχεται ηλεκτρικό VW Golf GTI το 2026

Μπορεί μέσα στο 2024 να περιμένουμε την ανανέωση του VW Golf GTI, εντούτοις όμως οι άνθρωποι της VW με το μυαλό στο μέλλον ετοιμάζουν και την ηλεκτρική εκδοχή του το 2026.

VW ID.GTI Concept

Ο CEO του Wolfsburg, Thomas Schafer είχε δηλώσει ευθαρσώς πως το 2024 θα είναι η χρονιά που θα σηματοδοτήσει το τελευταίο λίφτινγκ του VW Golf, με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Σε αυτό το τελευταίο φρεσκάρισμα, ασφαλώς περιλαμβάνεται και η έκδοση GTI. Τι μέλλει γενέσθαι όμως με ένα από τα πιο δημοφιλή μοντέλα του πλανήτη; Η απάντηση είναι απλή. Εξηλεκτρισμός. Κάπως έτσι λοιπόν, το best-seller χάτσμπακ της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας θα περάσει στην ηλεκτρική εποχή, με πανομοιότυπη μάλλον σχεδίαση.

Όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής σχεδιασμού της VW, Andreas Mindt, το ηλεκτρικό VW Golf GTI θα κάνει την εμφάνισή του το 2026

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Andreas Mindt (@andreas_mindt_2023)

 

 Άλλωστε η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία είχε ήδη φροντίσει να μας προϊδεάσει, αποκαλύπτοντας στην Έκθεση του Μονάχου, στις αρχές του περασμένου Σεπτέμβρη το ID. GTI Concept

Στα του Golf GTI τώρα, την είδηση έκανε γνωστή ο επικεφαλής σχεδιασμού της VW, Andreas Mindt. Συγκεκριμένα λοιπόν, ο Mindt με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, ανακοίνωσε ότι το ηλεκτρικό Golf GTI θα παρουσιαστεί το 2026.

VW ID.GTI Concept

«Το Golf GTI παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το 1975 με μια σειρά παραγωγής 5.000 μονάδων. Μέχρι σήμερα, έχουμε πουλήσει περισσότερα από 2,8 εκατ. Το 2026, θα παρουσιάσουμε μια ηλεκτρική έκδοση αυτού του εμβληματικού μοντέλου», τόνισε χαρακτηριστικά, πλαισιώνοντας τη δημοσίευσή του με δύο σκίτσα, του πρώτου και του μελλοντικού, ηλεκτρικού, Golf GTI.

Πέραν του GTI, το αμιγώς ηλεκτρικό Golf θα βασιστεί στην καινούρια πλατφόρμα SSP και θα παρουσιαστεί το 2028.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube