Volkswagen, να πώς γίνεται το λόγκο GTI στα ηλεκτρικά

Volkswagen, να πώς γίνεται το λόγκο GTI στα ηλεκτρικά

Για τα πρώτα ηλεκτρικά σπορ αυτοκίνητά της, η Volkswagen χρησιμοποιεί το διακριτικό «GTX». Το οποίο όμως γρήγορα θα εγκαταλειφθεί.

Volkswagen GTI

Στη Volkswagen, η μετάβαση στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν βάζει τέλος στην αθλητικότητα κάποιων μοντέλων. 

Τα μοντέλα της οικογένειας ID μπορούν να έχουν και την πικάντικη εκδοχή τους. Γι’ αυτά, η Volkswagen επέλεξε ένα ειδικό σήμα, το GTX, προκειμένου να τα ξεχωρίσει από τα GTI. Με τον λογότυπο «GTX» να εγκαινιάζεται από το ID.4 και στη συνέχεια να το φοράει και το ID.5.

Για τη Volkswagen, «Golf» και «GTI» αποτελούν εμβληματικά ονόματα, όπως εμβληματικός είναι και ο συνδυασμός τους

Οπότε… Οπότε αυτό είναι το προγραμματισμένο τέλος του διακριτικού «GTI»; Όχι! Το είπε ο ίδιος ο επικεφαλής της Volkswagen πριν από λίγους μήνες όταν ρωτήθηκε για το μέλλον του Golf. 

Volkswagen ID.4 GTX

Στη συνέχεια είπε ότι το κόμπακτ μοντέλο του Wolfsburg θα έχει μια νέα γενιά η οποία θα υποκλιθεί επίσης σε μια εκδοχή GTI. Επισημαίνοντας ότι «Golf» και «GTI» αποτελούν εμβληματικά ονόματα, όπως εμβληματικός είναι και ο συνδυασμός τους και ότι «θα έπρεπε να είσαι τρελός για να τα παρατήσεις». Αλλά το επόμενο Golf θα είναι 100% ηλεκτρικό, οπότε και το μελλοντικό Golf GTI θα είναι επίσης ηλεκτρικό!

Επομένως, ο λογότυπος «GTI» θα επιβιώσει, έστω και μέσα από την ηλεκτροκίνηση. Ωστόσο, φαίνεται ότι θα προσαρμοστεί ανάλογα. Ο ιστότοπος CarBuzz αποκάλυψε ένα ανανεωμένο λογότυπο GTI, το οποίο μόλις κατέθεσε η Volkswagen. Όπου το γράμμα «I» αντικαθίσταται από έναν κεραυνό, σύμβολο της ηλεκτρικής ενέργειας. 

Volkswagen ID.5 GTX

Ένας τρόπος να εκτραπεί το νόημα αυτού του «Ι», διότι GTI σημαίνει Grand Touring Injection που παραπέμπει ξεκάθαρα σε θερμικό κινητήρα! Αλλά οι λογότυποι είναι μερικές φορές πιο δυνατοί από οτιδήποτε άλλο, όπως αποδεικνύεται από τη χρήση της λέξης «Turbo» για την 100% ηλεκτρική Porsche Taycan!

Καθώς αυτή τη στιγμή πρόκειται απλώς για μια κατάθεση λογότυπου, δεν είναι ακόμη βέβαιο ότι θα χρησιμοποιηθεί, με τη Volkswagen απλώς να προστατεύσει την ιδέα της έναντι του ανταγωνισμού.

Η γερμανική φίρμα από την άλλη, θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την ονομασία «GTI» σε κάποιο άλλο ηλεκτρικό μοντέλο της, πριν από την αλλαγή του Golf. Όπως για παράδειγμα σε μια πικάντικη έκδοση του σουπερμίνι ID.2 που αναμένεται το 2026.

Από την πλευρά του, το διακριτικό GTX δεν φαίνεται να καταργείται, καθώς η Volkswagen θα αποκαλύψει το ID.7 GTX στην αρχή του φθινοπώρου.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube