Νέο Volkswagen Tiguan X: Άλλη μια κινεζική ιδιαιτερότητα

Νέο Volkswagen Tiguan X: Άλλη μια κινεζική ιδιαιτερότητα

Ο Όμιλος VW διαθέτει λίγα, συγκεκριμένα μοντέλα στην Κίνα, μερικές φορές πολύ διαφορετικά από αυτά της Ευρώπης. Αυτή είναι η περίπτωση του Tiguan X, ενός κουπέ Tiguan.

 Volkswagen Tiguan X

Η Volkswagen ανακοίνωσε ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο για την σινική αγορά που πιθανότατα δεν πρέπει να μας αφορά -το έχουμε ήδη δει από διαρροές τον περασμένο Ιούλιο. Όπως συμβαίνει συχνά με μοντέλα που προορίζονται για την Κίνα, ο χώρος στην καμπίνα είναι πρωταρχικής σημασίας ανεξάρτητα από τη γενναιοδωρία του αμαξώματος. 

Η Volkswagen λοιπόν, έκρινε ότι το Tayron δεν αρκεί, οπότε δεν δίστασε να επιμηκύνει το Tiguan κατά περίπου 30 cm για να φτιάξει αυτό που ονομάζει Tiguan X, το οποίο έχει την ιδιαιτερότητα της έντονα οπισθοκλινούς οροφής που γνωρίζουμε ήδη από το Škoda Kodiaq GT.

 Volkswagen Tiguan X

Με μήκος 4,77 m μήκος και πλάτος 1,86 m, το Tiguan X πρόκειται για ένα μοντέλο που κατατάσσεται στις κορυφαίες θέσεις της γκάμας και θα συνδυάζεται αποκλειστικά με βενζινοκινητήρες, στα 186 και στα 220 άλογα, και αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Το πιθανότερο, αν όχι σίγουρο, είναι ότι δεν πρόκειται να δούμε το Tiguan X στην Ελλάδα, από την άλλη όμως περιμένουμε το Tiguan R να κυκλοφορήσει πολύ σύντομα συμπληρώνοντας την γκάμα μαζί με το υφιστάμενο T-Roc R και τα επερχόμενα νέα Arteon R και Golf R.

 Volkswagen Tiguan X

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube