Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Škoda Kodiaq GT

Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Škoda Kodiaq GT

Οι Τσέχοι έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες και κάποια στοιχεία του καινούργιου τους SUV κουπέ.

Προς το παρόν πάντως δεν θα διατεθεί εκτός Κίνας.

Η Škoda ανάρτησε σκίτσα-teasers του Kodiaq GT μόλις προχθές, και τώρα το παρουσιάζει επίσημα στα ΜΜΕ.

Το μεγάλο SUV κουπέ θα πωλείται αποκλειστικά στην Κίνα ως η ναυαρχίδα της εκεί γκάμας. Είναι το τέταρτο και πιο ακριβό SUV της εταιρείας στην αγορά της ασιατικής Λαϊκής Δημοκρατίας, μετά το Kamiq, το Karoq και το απλό Kodiaq. Οι Κινέζοι θα μπορούν να το δουν από κοντά στο Guangzhou Motor Show, από τις 16 έως τις 25 Νοεμβρίου.

Από μπροστά, μόνο ένα εξασκημένο μάτι θα εντοπίσει τις διαφορές με το απλό Kodiaq. To GT έχει λίγο μικρότερη μάσκα και μικρές σχεδιαστικές αλλαγές στον προφυλακτήρα και το σπόιλερ.

Αντίθετα, το πίσω μέρος είναι εντελώς διαφορετικό, με τη χυτή, κεκλιμένη σκεπή, τις πιο γωνιώδεις γραμμές και τα πιο αιχμηρά φανάρια. Επίσης, ο «διαχύτης» είναι πιο τονισμένος στο κουπέ μοντέλο, ενσωματώνοντας τις δύο εξατμίσεις στα άκρα του.

Αν προσέξετε τη φωτογραφία του πίσω μέρους, θα διακρίνετε μια επιγραφή “380 4x4”. Δεν ξέρουμε ακόμη τι σημαίνει, αφού το Kodiaq GT θα εφοδιάζεται με έναν 2λιτρο κινητήρα τούρμπο που θα αποδίδει 220 PS στην τετρακίνητη έκδοση και 186 στην προσθιοκίνητη.

«Είμαστε σίγουροι ότι αυτό το σπορτίφ και στιλάτο μοντέλο της Škoda θα αρέσει σε νέες ομάδες πελατών και θα προσφέρει μια ακόμη πιο εντυπωσιακή οδηγική εμπειρία στους πελάτες μας στην Κίνα», δήλωσε ο πρόεδρος της Škoda China, Ralf Hanschen.

[Πηγή: Škoda]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube