Νέο Volkswagen Tiguan X: Το SUV της VW, τώρα και σε κουπέ

Νέο Volkswagen Tiguan X: Το SUV της VW, τώρα και σε κουπέ

Η Volkswagen ετοιμάζεται να λανσάρει μια κουπέ έκδοση του Tiguan στην Κίνα. Και εδώ το βλέπουμε χωρίς κανένα καμουφλάζ. Η εμπορία του στην Ευρώπη είναι όμως αβέβαιη…

Volkswagen Tiguan X

Πριν από μερικούς μήνες, ο επικεφαλής έρευνας και εξέλιξης της Volkswagen ισχυρίστηκε ότι η φίρμα έχει πλέον αρκετά SUV στην γκάμα της. Τότε, υπήρχαν ήδη παγκοσμίως 14 VW που κινούνταν στην κατηγορία των SUV/crossover. Με τον Frank Welsch να διευκρινίζει: «Δεν χρειαζόμαστε κι άλλα δέκα».

Δέκα ίσως όχι, αλλά «μερικά ακόμη, ναι!», θα ήταν η σωστή απάντηση, καθώς βλέπουμε τα νέα πρότζεκτ να κλιμακώνονται. Στα τέλη Μαΐου, πραγματοποιήθηκε στη Βραζιλία η παρουσίαση του Nivus, ένα είδος κουπέ T-Cross, το οποίο θα λανσαριστεί και στην Ευρώπη το 2021. Και σήμερα, αυτή τη φορά στα (πολύ) ανατολικά της Ευρώπης έχουμε να κάνουμε με ένα κουπέ SUV βασισμένο στο Tiguan. Το μοντέλο ονομάζεται Tiguan X, όπου το «X» είναι το γράμμα που υποδηλώνει ένα «κουπέ» αμάξωμα στα SUV που διαθέτει η VW στη μεγαλύτερη αγορά του κόσμου.

Η συνταγή είναι γνωστή: Παίρνουμε ένα Tiguan, εδώ η μόλις ανανεωμένη εκδοχή του που αναγνωρίζεται από τα φανάρια που εισβάλλουν με μια αιχμή στα φτερά και επανασχεδιάζουμε το πίσω μέρος με μια οπισθοκλινή οροφή, ένα έντονα κεκλιμένο πίσω κρύσταλλο και ένα πλευρικό παράθυρο στις πίσω κολόνες. Τα πίσω φώτα για την περίπτωση συνδέονται με μια φωτεινή λωρίδα, στην οποία αναγράφεται το όνομα του μοντέλου που επιστεγάζεται από ένα μικρό χείλος εκφυγής αλά Arteon. Ο πίσω προφυλακτήρας δείχνει κάπως κακότεχνος, με μια παχιά λωρίδα ανακλαστήρων.

Volkswagen Tiguan X

Σύμφωνα με πληροφορίες που πήρε το κινεζικό σάιτ Autohome από το κινεζικό υπουργείο Βιομηχανίας, το Tiguan X έχει μήκος 4,76 m και πλάτος 1,86 m. Eπομένως θα ήταν ακόμη πιο μεγάλο από το Tiguan Allspace -μήκος 4,70 έναντι 4,49 m του στάνταρ Tiguan).

Σε επίπεδο κινητήρα, κάτω από το καπό του νέου κουπέ αναμένεται το νέο plug-hybrid μοτέρ που μόλις έκανε το ντεμπούτο του στο ανανεωμένο Tiguan. Να θυμίσουμε ότι αυτή η έκδοση eHybrid διαθέτει κίνηση σε όλους τους τροχούς και αθροιστική ισχύ 245 PS, ενώ η μπαταρία των 13 kWh δίνει αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία 50 km. Είναι επίσης πολύ πιθανό ότι αυτό το κουπέ Tiguan να κυκλοφορήσει και σε έκδοση R, όπως συμβαίνει τώρα με το στάνταρ Tiguan. Σε αυτό το τελευταίο, ο κινητήρας 2.0 TSI αποδίδει ισχύ 320 ίππων.

Η τιμή εκκίνησης που αναφέρουν τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης είναι 228.800 yuan ή €27.460.

Το νέο VW Tiguan X σχεδιάστηκε αρχικά για τη σινική αγορά. Η άφιξή του στην Ευρώπη είναι προς το παρόν αβέβαιη, αλλά αυτό είναι κάτι που μπορεί να πάρει θετικό πρόσημο εάν η Volkswagen αντιληφθεί ότι υπάρχει ζήτηση από πελάτες.

Volkswagen Tiguan X

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube