Επίσημο: Ανανεωμένο Volkswagen Tiguan [video]

Επίσημο: Ανανεωμένο Volkswagen Tiguan [video]

Το Volkswagen Tiguan αποκτά πιο μοντέρνα εμφάνιση, εμπλουτισμένη γκάμα και περισσότερη τεχνολογία.

Μετά από τις διαρροές και τα teaser, η Volkswagen παρουσίασε το ανανεωμένο Tiguan το οποίο αποκτά φρεσκαρισμένη εμφάνιση, πιο προηγμένη τεχνολογικά καμπίνα, περισσότερα συστήματα ασφαλείας και νέες εκδόσεις κινητήρα.

Η γερμανική εταιρεία έχει πουλήσει περισσότερα από 6 εκατομμύρια Tiguan πρώτης (2007) και δεύτερης (2016) γενιάς, με το ετήσιο ρυθμό παραγωγής να φτάνει τις 910.926 μονάδες για το 2019 - κάτι που αποδεικνύει πόσο σημαντικό είναι αυτό το μοντέλο για τη γκάμα της.

Volkswagen Tiguan

Ξεκινώντας από την εξωτερική σχεδίαση, το ανανεωνένο Tiguan έχει ανασχεδιασμένη μάσκα που περιλαμβάνει νέα γρίλια, λεπτότερα φώτα LED που εκτείνονται στα φτερά (όπως και στο VW Golf VIII) και νέο προφυλακτήρα με μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα στα R και R Line και πιο διακριτικές στις υπόλοιπες εκδόσεις.

Στο πίσω μέρος οι διαφορές περιορίζονται στη νέα επιγραφή Tiguan κάτω από το νέο σήμα της Volkswagen, στα νέα γραφικά LED στο εσωτερικό των φωτιστικών σωμάτων και το ανασχεδιασμένο κάτω μέρος του προφυλακτήρα με διακοσμητικές απολήξεις της εξάτμισης από χρώμιο. Την εικόνα συμπληρώνουν τα νέα σχέδια τροχών από 17" μέχρι και 20" και οι νέες διαθέσιμες αποχρώσεις.

Volkswagen Tiguan

Στο εσωτερικό, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων είναι πλέον στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις, όπως και το αναβαθμισμένο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας MIB3 που φιλοξενείται στην κεντρική οθόνη αφής 10,25" (8" στις βασικές εκδόσεις) και υποστηρίζει φωνητικές εντολές και όλες τις επιλογές συνδεσιμότητας. Βρίσκουμε επίσης νέο τριάκτινο τιμόνι με φωτιζόμενα πλήκτρα αφής, θερμαινόμενα καθίσματα, νέα χειριστήρια αφής για τον κλιματισμό στις πλουσιότερες εκδόσεις, ambient φωτισμό και προαιρετικό ηχοσύστημα 480 watt της Fender.

Το πακέτο συστημάτων υποβοήθησης και ασφαλείας είναι εμπλουτισμένο με το Travel Assist που αναλαμβάνει τον έλεγχο της επιτάχυνσης/επιβράδυνσης (Adaptive Cruise Control) και του τιμονιού (Lane Keeping Assist) σε ταχύτητες από 0-210 km/h προσφέροντας εμπειρία ημιαυτόνομης οδήγησης. Το σύστημα που είναι προαιρετικό στις βασικές εκδόσεις και στάνταρ στις πλουσιότερες, ενεργοποιείται με ένα νέο πλήκτρο στο τιμόνι και απαιτεί την προσοχή του οδηγού καθόλη τη διάρκεια της λειτουργίας του, με τα χέρια του να παραμένουν πάντα στο τιμόνι.

Volkswagen Tiguan R

Όσον αφορά τη γκάμα κινητήρων, το ανανεωμένο Tiguan θα είναι διαθέσιμο με αναβαθμισμένα μοτέρ βενζίνης TSI και πετρελαίου TDI που θα παρουσιάζουν μειωμένες εκπομπές ρύπων. Επιπλέον θα υπάρχει και έκδοση eHybrid (plug-in hybrid) με συνδυαστική απόδοση 245 PS και ηλεκτρική αυτονομία 50 km ανάμεσα σε κάθε φόρτιση.

Για πρώτη φορά στη γκάμα του SUV έχουμε την κορυφαία έκδοση επιδόσεων Tiguan R με τον 2.0 TSI (EA888 evo4) να αποδίδει 320 PS σε συνδυασμό με τετρακίνηση R-Performance Torque Vectoring και αυτόματο κιβώτιο DSG διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων. Ο οδηγός έχει πρόσβαση στα προγράμματα Comfort, Sport, Race, Individual, Offroad, Snow και Offroad Individual. Αισθητικά, το Tiguan R ξεχωρίζει από το αεροδυναμικό πακέτο με μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα και glossy black λεπτομέρειες, τις προεκτάσεις των μαρσπιέ, τους τροχούς 20" που κρύβουν πίσω τους μπλε δαγκάνες φρένων και τις τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης από την Acrapovic στον μεγαλύτερο διαχύτη.

Οι πωλήσεις του ανανεωμένου Tiguan στην αγορά της Ευρώπης θα ξεκινήσουν πολύ σύντομα, ενώ στις ΗΠΑ θα διατεθεί η έκδοση με το μακρύ μεταξόνιο (γνωστή στην Ευρώπη και ως Tiguan Allspace) ξεκινώντας από το φθινόπωρο του 2021.

[Πηγή: Volkswagen]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube