Επίσημο: Ανανεωμένο Volkswagen Arteon [video]

Επίσημο: Ανανεωμένο Volkswagen Arteon [video]

To VW Arteon ανανεώνεται με μικρές αισθητικές επεμβάσεις και τεχνολογική αναβάθμιση.

Η Volkswagen παρουσίασε το ανανεωμένο Arteon που φρεσκάρεται αισθητικά και αναβαθμίζεται τεχνολογικά, ενώ είναι πλέον διαθέσιμο με αμάξωμα Fastback ή Shooting Brake, σε έκδοση plug-in hybrid και την κορυφαία έκδοση επιδόσεων R.

Αισθητικά, το Gran Turismo μοντέλο της Volkswagen που πρωτοπαρουσιάστηκε το 2017 απέκτησε ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα εμπρός με πιο περίτεχνες εισαγωγές αέρα και μια λωρίδα LED στη χρωμιωμένη γρίλια που ενώνει τα φωτιστικά σώματα με το νέο έμβλημα της Volkswagen (εκτός από την υβριδική έκδοση όπου υπάρχει η υποδοχή για πρίζα). Στο πίσω μέρος οι αλλαγές είναι πιο περιορισμένες με νέα γραφικά στο εσωτερικό των φωτιστικών σωμάτων και μικρές διαφορές στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα.

VW Arteon facelift

Το Arteon Shooting Brake έχει διαφορετικό αμάξωμα από τις μεσαίες κολώνες και πίσω, συνδυάζοντας την πρακτικότητα ενός station wagon με τη σιλουέτα ενός shooting brake διατηρώντας μια σπορ γραμμή παραθύρων, τονισμένους ώμμους και έντονη κλίση του πίσω παρμπρίζ μέρους του οποίου σκεπάζεται από μια αεροτομή.

Το bodykit διαφέρει στις απλές εκδόσεις, την πιο δυναμική R-Line και την κορυφαία R. Η τελευταία ξεχωρίζει χάρη στις μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα εμπρός, τη γριλια σε μαύρη απόχρωση, τους τροχούς 20" με μπλε δαγκάνες φρένων, τους χρωμιωμένους καθρέφτες, τα εμβλήματα R και τον διαχύτη που φιλοξενεί τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης.

VW Arteon R

Από πλευράς κινητήρων η Volkswagen δεν ανακοίνωσε πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά, όμως γνωρίζουμε πως το μοντέλο θα διατεθεί με αναβαθμισμένα σύνολα TSI (βενζίνη), TDI (πετρέλαιο) ενώ για πρώτη φορά θα υπάρχει και έκδοση plug-in hybrid. Το Arteon eHybrid θα έχει συνδυαστική ισχύ 218 PS και δυνατότητα κίνησης αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια.

Γνωρίζουμε επίσης πως στην κορυφαία έκδοση επιδόσεων Arteon R, ο βενζινοκινητήρας 2.0 TSI αποδίδει 320 PS και συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και σύστημα τετρακίνησης με τεχνολογία R-Performance Torque Vectoring.

VW Arteon facelift

Στο εσωτερικό, το ανασχεδιασμένο ταμπλό περιλαμβάνει νέους αεραγωγούς για τον κλιματισμό με μεταλλική διακοσμητική λωρίδα, νέα χειριστήρια για τον κλιματισμό, νέο πολυλειτουργικό τιμόνι, προαιρετικό ambient φωτισμό και αναβαθμισμένο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με περισσότερες επιλογές συνδεσιμότητας (ασύρματο Apple CarPlay και Android Auto, ηχοσύστημα harman/kardon 700 watt). 

H Volkswagen περηφανεύεται για την ευρυχωρία της καμπίνας του Arteon λέγοντας πως έχει το μεγαλύτερο χώρο στην κατηγορία για τα πόδια των πίσω επιβατών (έως 1.016 mm), ενώ η έκδοση Shooting Brake προσφέρει επιπλέον χώρο για το κεφάλι και χώρο αποσκευών από 565 έως 1.632 λίτρα (από 563 έως 1.557 λίτρα για το fastback).

VW Arteon facelift

Πλουσιότερο είναι και το πακέτο συστημάτων υποβοήθησης IQ.DRIVE με την προσθήκη του προηγμένου Travel Assist (συνδυασμός Lane Assist και Adaptive Cruise Control με predictive speed control) που προσφέρει ημιαυτόνομη οδήγηση από 0 km/h έως και 210 km/h αναλαμβάνοντας γκάζι, φρένο και τιμόνι - πάντα υπό την επίβλεψη του οδηγού. Επιπλέον, η νέα κάμερα οπισθοπορείας καλύπτει μεγαλύτερο εύρος έως 170 μοιρών (Corner View).

Η VW δεν ανακοίνωσε το πότε θα γίνει η εμπορική πρεμιέρα του ανανεωμένου Arteon στην Ευρώπη, η οποία αναμένεται μέσα στους επόμενους μήνες.

[Πηγή: Volkswagen]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube