Δύο νέα SUV από την VW, αλλά μόνο για την Κίνα

Δύο νέα SUV από την VW, αλλά μόνο για την Κίνα

Τα Tayron και Tharu είναι τα δύο νέα μοντέλα που ανεβάζουν στα έξι τα SUV της εταιρείας στη συγκεκριμένη αγορά. 

Μόνο στην κινεζική αγορά θα είναι διαθέσιμα τα νέα Tayron και Tharu, τα δύο καινούργια SUV που παρουσίασε η VW στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Guangzho.

tay

Η Tayron - το όνομα εικάζεται ότι αποτελεί συνδυασμό της αγγλικής λέξης «τίγρης» και του «Iron» - είναι σχεδιασμένο για την άνω κατηγορία των κινέζων αγοραστών. Έχει διαστάσεις 4.590 x 1.860 x 1.660 mm, μεταξόνιο 2.731 mm. Θα είναι προσθιοκίνητο μόνον και θα φορά δίλιτρο κινητήρα. 

tha


Το Tharu θα κατασκευάζεται σε συνεργασία με την κινεζική SAIC και θα είναι ελαφρώς μικρότερο με διαστάσεις είναι ένα SUV με μήκος 4.453 x 1.841 x ύψος 1.632 mm και μεταξόνιο 2.680 mm. Στην προκειμένη περίπτωση η VW δεν ανακοινώνει τους κινητήρες που θα εξοπλίζουν το μοντέλο.

Με την εισαγωγή των δύο αυτών μοντέλων, η VW έχει στην κινεζική αγορά συνολικά έξι SUV μαζί με τα T-Roc (με άλλο μεγαλύτερο μεταξόνιο κατά 8,5 cm), Tiguan, Touareg και Teramont που και αυτό διατίθεται μόνον στη συγκεκριμένη αγορά.
Στόχος της εταιρείας είναι στη συγκεκριμένη αγορά - που είναι για τη VW και πολλές άλλες αυτοκινητοβιομηχανίας είναι η κορυφαία στον κόσμο - μέχρι το 2020 να έχει βάλει συνολικά 20 SUV, αφού βλέπει πως η συγκεκριμένη κατηγορία είναι η πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube