Νέο Renault Kiger: Ένα Captur χαμηλού κόστους [video]

Νέο Renault Kiger: Ένα Captur χαμηλού κόστους [video]

Το Kiger είναι ένα μικρό SUV χαμηλού κόστους, σχεδιασμένο για τις αναδυόμενες χώρες. Και είναι απίθανο να κάνει καριέρα στην Ευρώπη.

Renault Kiger

Η αναβάθμιση της Renault με τη διεύρυνση της γκάμας της προς τα πάνω που επιθυμεί ο Luca de Meo θα γίνει κυρίως στην Ευρώπη. Σε διεθνές επίπεδο όμως, η Billancourt θα συνεχίσει να επικεντρώνεται σε μοντέλα χαμηλού κόστους! Ύστερα λοιπόν από το αυτοκίνητο πόλης Kwid και το μίνιβαν Triber, ο Ρόμβος μόλις παρουσίασε το Kiger.

Πρόκειται για ένα μικρό SUV, μήκους 3,99 m, που θα διατεθεί για πρώτη φορά στην Ινδία, μια αγορά στην οποία η Renault βασίζεται σε μεγάλο βαθμό. Η γαλλική φίρμα έχει επίσης εξελιχτεί στην πρώτη ευρωπαϊκή μάρκα σε πωλήσεις σε αυτήν τη χώρα και η έκτη συνολικά.

Το Kiger σχεδιάστηκε και εξελίχτηκε για την Ινδία και στη συνέχεια θα κάνει εμπορική καριέρα σε άλλες αποκαλούμενες «αναδυόμενες» χώρες, ιδίως σε εκείνες της Λατινικής Αμερικής, όπου η Renault είναι καλά εδραιωμένη.

Renault Kiger

Όσον αφορά την εμφάνιση, το Kiger είναι ένας συνδυασμός μεταξύ του Kwid και του νέου Captur. Από τον πρώτο, εντοπίζουμε το εμπρός μέρος, σχεδιασμένο σε δύο επίπεδα. Από το δεύτερο, έχουμε τα φώτα σε σχήμα άγκιστρου, το δίχρωμο αμάξωμα και τους σαφώς διογκωμένους ώμους.

Το Kiger αισθητικά βασίζεται στη ρωμαλέα εμφάνισή του για να γοητεύσει το ινδικό κοινό. Εμφάνιση που υποστηρίζεται από τις φωτεινές «υπογραφές» του, με φώτα full LED. Ειδικά αυτά τα τελευταία αποδεικνύουν ότι τελικά δεν έχουμε να κάνουμε με ένα αυτοκίνητο πολύ χαμηλού κόστους.

Renault Kiger

Η φροντίδα που έδειξε η Renault για την εξωτερική εμφάνιση του Kiger, βρίσκεται σε φάση με την εικόνα της καμπίνας. Και ειδικά με την παρουσία ψηφιακού πίνακα οργάνων, αλλά και μιας οθόνης αφής με διαγώνιο 7”, την ίδια που συναντάμε στο πρόσφατο Clio. Η παρουσίαση του εσωτερικού δείχνει στις φωτογραφίες καλά σχεδιασμένη και νοικοκυρεμένη, αν και δεν μπορούμε να εκφέρουμε άποψη για τα υλικά της. Τα οποία εκτιμούμε ότι θα είναι σκληρά και όχι με το ανάλογο φινίρισμα που βλέπουμε στην ευρωπαϊκή αγορά.

Στο πίσω μέρος, το Kiger υπόσχεται μεγαλύτερο χώρο για τα πόδια από τους ανταγωνιστές του, ενώ το πορτμπαγκάζ του ανακοινώνεται στα 405 lt.

Renault Kiger

Ανάλογα με την έκδοση, ο εξοπλισμός θα περιλαμβάνει αυτόματο κλιματισμό, keyless entry, infotainment με συμβατότητα Apple Car Play και Android Auto, ηχοσύστημα Arkamys και σύστημα οδηγικών ρυθμίσεων Multi Sense.

Renault Kiger

Το νέο Kiger θα διατίθεται στην Ινδία με ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα ενός λίτρου με 72 άλογα ή τούρμπο με 100. 

Με το Kiger, η Renault αποκτά ένα χρονικό προβάδισμα έναντι των Ευρωπαίων ανταγωνιστών της στην ινδική αγορά. Η Škoda θα παρουσιάσει το Kushaq σε λίγες εβδομάδες, ενώ η Citroën βρίσκεται στη φάση της εξέλιξης επίσης ενός μικρού SUV γι’ αυτήν τη χώρα.

Προφανώς, η πρώτη ερώτηση που μας έρχεται στα χείλη είναι αν το Kiger προγραμματίζεται να κάνει καριέρα στην Ευρώπη. Η απάντηση, με δεδομένο το νέο στρατηγικό πλάνο του ομίλου, το Renaulution, είναι «όχι»! Βλέπετε, την αποστολή «low cost» στη Γηραιά Ήπειρο, έχουν αναλάβει η Dacia και η Lada

Renault Kiger

Ειδικά για τον Ρουμάνο κατασκευαστή, η αποστολή αυτή κλιμακώνεται άμεσα με το επικείμενο λανσάρισμα του ηλεκτρικού Spring που ουσιαστικά είναι το ευρωπαϊκό Kwid. Αλλά φαίνεται απίθανο να δούμε τον ειδικό του «low cost» να ασχολείται στη συνέχεια με το Kiger, καθώς δεν βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-B, στην οποία η Dacia, βάσει του στρατηγικού σχεδιασμού, θα βασίσει ολόκληρη τη νέα γκάμα της.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube