node/35708

Νέο Renault Triber: Η πεμπτουσία του low-cost [video]

Εκτός Ευρώπης, η Renault ειδικεύεται σε μοντέλα χαμηλού κόστους. Τέσσερα χρόνια ύστερα από το Kwid, ο Ρόμβος μόλις αποκάλυψε στην Ινδία το Triber, ένα μικρό MPV χαμηλού κόστους.

Την ίδια στιγμή που το Groupe PSA υποφέρει από την εξάρτησή του από την Ευρώπη, ο όμιλος Renault έχει επιτύχει σαφώς μια διεθνοποιημένη παρουσία. Ως εκ τούτου ήδη πετυχαίνει περισσότερες από μία πωλήσεις στις δύο εκτός της Γηραιάς Ηπείρου. Το ποσοστό αυτό αναμένεται να αυξηθεί χάρη στο εφετινό λανσάρισμα σε πολλά μοντέλα-κλειδιά. Στην Κίνα, όπου η Renault αδυνατεί να ξεκολλήσει από τη στασιμότητα, θα λανσάρει το μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης, το K-ZE. Στην Ινδία, η Billancourt πρόκειται να διαθέσει στο εμπόριο το μικρό MPV Triber. Ένα αυτοκίνητο που να ανταποκρίνεται στα δημογραφικά στοιχεία της Ινδίας, όπου το μέσο νοικοκυριό έχει τουλάχιστον πέντε μέλη, αλλά και πολύ χαμηλό εισόδημα.

Αυτά τα μοντέλα έχουν ένα κοινό τόπο: Τοποθετούνται στο low cost κομμάτι της αγοράς... ακόμη και στο εξαιρετικά χαμηλού κόστους. Αμφότερα είναι παράγωγα του Kwid, του σούπερ οικονομικού μίνι που η γαλλική φίρμα λανσάρισε στην Ινδία το 2015. Μοντέλα που υπαγορεύονται από την τελείως διαφορετική στρατηγική της Renault έναντι της μεγάλης εθνικής αντιπάλου της, της Peugeot. Και ενώ το Sochaux έχει τραβήξει το πηδάλιο για να ανέβει σε κλάση και να γίνει ένας «μαζικός premium» κατασκευαστής, το Groupe Renault εδώ και κάμποσα χρόνια εξελίσσεται κυρίως μέσω των οικονομικών μοντέλων του.

Renault Triber

Για του λόγου το ασφαλές, ας αναρωτηθούμε τι θα ήταν το γαλλικό γκρουπ χωρίς την Dacia; Μιας εταιρείας που η καμπύλη πωλήσεων συνεχίζει να ανεβαίνει ραγδαία. Να υπενθυμίσουμε ότι η ρουμανική φίρμα πούλησε 700.000 αυτοκίνητα το 2018. Υπάρχει επίσης η επιτυχημένη επανεκκίνηση της Lada, οι πωλήσεις της οποίας αυξήθηκαν κατά 19% πέρυσι, πλησιάζοντας τα 400.000 αυτοκίνητα. Αυτές οι εταιρίες βασικού επιπέδου για τον καταναλωτή διέσωσαν τα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου το 2018, καθώς η μητρική εταιρεία, η Renault, παρουσιάζει πτώση στις πωλήσεις της κατά 5%.

Αλλά δεν υπάρχει κάποια ειδική περιχαράκωση του «low cost» στο γκρουπ. Το χαμηλό κόστος δεν προορίζεται αποκλειστικά για την Dacia και τη Lada. Εκτός Ευρώπης, η Renault οφείλει επίσης την ανάπτυξή της σε οικονομικά μοντέλα. Επιπλέον, ένα μεγάλο μέρος της γκάμας της περιλαμβάνει μοντέλα της Dacia με σήματα της Renault. Στη Λατινική Αμερική, το Sandero και το Duster έχουν το «ρόμβο» στη μάσκα τους. Επιπλέον, υπάρχουν μοντέλα χαμηλού κόστους που λανσάρονται εξαρχής υπό το σήμα «Renault», αρχής γενομένης με το Kwid!

Renault Triber

Η διαπίστωση αυτή μπορεί να ανησυχεί κάποιους. Η Renault μετεξελίσσεται σε μια φθηνο-εταιρεία; Κατηγορηματικά «όχι!», αν κρίνουμε με το πώς διαμορφώνεται η δραστηριοποίησή της στην Ευρώπη. Το νέο Clio V, για παράδειγμα, είναι καλύτερα φινιρισμένο και τεχνολογικά πιο προηγμένο από το απερχόμενο. Η στρατηγική του «low cost» αφορά αποκλειστικά τις άλλες ηπείρους, όπου η Renault έχει ξεκινήσει σαφώς για να αναδειχτεί σε μια φίρμα εξειδικευμένη στο προσιτό αυτοκίνητο.

Αλλά μήπως ακόμη κι αυτό αποτελεί ένα πρόβλημα; Φυσικά, για branding δεν είναι καλό. Αλλά απ’ ό,τι φαίνεται, η Renault αναλαμβάνει την ευθύνη και δεν προσπαθεί να φλερτάρει με το «premium». Προτιμά να παίξει το χαρτί της δημοφιλούς εταιρείας και να είναι παρούσα στις αναδυόμενες αγορές με τα κατάλληλα κατά τόπο προϊόντα.

Renault Triber

Αν και το χαμηλό κόστος δεν βγάζει προϊόντα από αυτά που θα ονομάζαμε «σικ», είναι ωστόσο πολύ κερδοφόρο. Ειδικά μάλιστα όταν τα φτηνά αυτά μοντέλα της Renault είναι παγκόσμια και διατίθενται σε διαφορετικές ηπείρους. Σχεδιασμένο και εξελιγμένο αρχικά για την Ινδία, το Kwid έκανε το ντεμπούτο του στη Βραζιλία, με 67.000 μονάδες να πωλούνται εκεί το 2018. Το ίδιο θα συμβεί και με το Triber.

Πρόκειται για ένα μίνι MPV, με μήκος κάτω από τα τέσσερα μέτρα, που είναι ικανό να φιλοξενήσει επτά επιβάτες! Μια συνταγή που αν μη τι άλλο ακούγεται και είναι εντυπωσιακή. Προφανώς και αναγκαστικά, το Triber για να το πετύχει λανσαρίστηκε σε ένα σχήμα που μοιάζει με ντουλάπα με τέσσερις ρόδες. Και με ύψος 1,66 m που είναι σημαντικά μεγάλο για το μήκος του αυτοκινήτου. Η Renault κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για να ομορφύνει το σχέδιο. Όπως για παράδειγμα με τα φώτα που εισβάλλουν στην πόρτα του χώρου αποσκευών ή το μικρό «σπάσιμο» στην πλευρική γυάλινη επιφάνεια μεταξύ της πίσω πόρτας και της πίσω κολόνας. Επιπλέον, το Triber υιοθετεί μια καροσερί που το φέρνει στα χωράφια των μικρών SUV.

Renault Triber

Ακόμα πιο φροντισμένα είναι τα πράγματα στο εσωτερικό, όπου το ταμπλό δεν μετακόμισε αυτούσιο από το Kwid. Η παρουσίασή του είναι πιο καθαρή, με μια λωρίδα αλουμινένιου χρώματος που ενσωματώνει τους αεραγωγούς, την οθόνη αφής των 8” που είναι προσανατολισμένη προς τον οδηγό και τα ψηφιακά όργανα. Ο εξοπλισμός με τη σειρά του κάθε άλλο παρά παλιομοδίτικος είναι, με κάμερα οπισθοπορείας, keyless entry και εκκίνηση μοτέρ χωρίς κλειδί, και συνδεσιμότητα τόσο με Apple Car Play όσο και Android Auto.

Renault Triber

Το Triber, ον άξιος εκπρόσωπος του μότο «voitures à vivre» της Renault, δίνει την έμφαση στους χώρους και στη χρηστικότητα. Υπόσχεται το μεγαλύτερο χώρο για τα πόδια στην κατηγορία του και για τις τρεις σειρές καθισμάτων. Σύμφωνα με τη Renault, ακόμα και ενήλικοι μπορούν να φιλοξενηθούν στην τρίτη σειρά! Ενώ θα δροσίζονται χάρη σε ειδικούς αεραγωγούς! Κάτω από το καπό υπάρχει ένα 3κύλινδρο 1.000άρι μοτέρ με 72 άλογα και μέγιστη ροπή 96 Nm. Να κάτι για το οποίο δεν τολμάμε καν να σκεφτούμε πώς θα είναι στην οδήγηση με επτά ενηλίκους στην καμπίνα…
Renault Triber 
Το Triber αποτέλεσε για το τμήμα σχεδιασμού της Renault μια σπουδή για την Ινδία, όπου τα μισά νοικοκυριά έχουν περισσότερα από πέντε μέλη. Σύμφωνα με τη γαλλική φίρμα, το μοντέλο αποτελεί μια άνευ προηγουμένου πρόταση στην αγορά αυτή, ενώ υποσχέθηκε μια σφόδρα ανταγωνιστική τιμή. Ο Ρόμβος όμως ήδη σκέφτεται τη δυνατότητα λανσαρίσματος και σε άλλες αγορές. Όπως και το Kwid, το Triber πιθανότατα δεν θα αργήσει να λανσαριστεί στη Λατινική Αμερική... αλλά όχι στην Ευρώπη. Όπως είπαμε, η στρατηγική για τη Γηραιά Ήπειρο είναι διαφορετική και προσαρμοσμένη στα γούστα των εδώ καταναλωτών και απέναντι στις προτάσεις του ευρωπαϊκού ανταγωνισμού.

node/40188

Ανανεωμένη Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid με 700 PS!

Η Porsche εμπλουτίζει τη γκάμα της ανανεωμένης Panamera με δύο ακόμη εκδόσεις plug-in hybrid και την βελτιωμένη 4S.

Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020 | Θάνος Παππάς Επικοινωνία

Ανανεωμένη Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid με 700 PS!

Η ανανεωμένη έκδοση της Panamera δεύτερης γενιάς παρουσιάστηκε τον Αύγουστο, και σήμερα η Porsche εμπλουτίζει τη γκάμα της με την ισχυρότερη και ταχύτερη έκδοση Panamera Turbo S E-Hybrid, την υβριδική Panamera 4 E-Hybrid καθώς και την Panamera 4S.

Αυτό σημαίνει πως η γκάμα της Panamera περιλαμβάνει πλέον τρεις διαφορετικές εκδόσεις plug-in hybrid (4 E-Hybrid, 4S E-Hybrid, Turbo S E-Hybrid). Οι νέες εκδόσεις θα είναι διαθέσιμες με αμάξωμα Sport Turismo, Saloon και Executive (μακρύ μεταξόνιο). 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επίσημο: Ανανέωση για την Porsche Panamera [video]

Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid

Ξεκινάμε με την ανανεωμένη Panamera Turbo S E-Hybrid η οποία χρησιμοποιεί plug-in hybrid σύστημα κίνησης που συνδυάζει twin-turbo V8 4,0 λίτρων απόδοσης 571 PS (από 550 PS) με ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 136 PS που είναι ενσωματωμένος στο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη PDK 8 σχέσεων, καθώς και μια μεγαλύτερη μπαταρία 17,8 kWh (από 14,1 kWh). Η συνδυαστική απόδοση φτάνει τους 700 PS και τα 870 Nm, καθιστώντας τη συγκεκριμένη έκδοση ως την ισχυρότερη Panamera όλων των εποχών.

Ως αποτέλεσμα, η επιτάχυνση 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 3,2" (-0,2" σε σύγκριση με τον προκάτοχό της), η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 315 km/h (+5 km/h) ενώ η ηλεκτρική αυτονομία φτάνει τα 50 km (WLTP) ανάμεσα σε κάθε φόρτιση. Το πακέτο Sport Chrono ανήκει στο στάνταρ εξοπλισμό όπως και το σύστημα Porsche Dynamic Chassis Control Sport που συνδυάζει το Porsche Torque Vectoring Plus, την τετραδιεύθυνση με Power Steering Plus και τα φρένα Porsche Ceramic Composite Brake.

Αισθητικά, η Panamera Turbo S E-Hybrid ξεχωρίζει από τις μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα στον προφυλακτήρα και τα φώτα LED σχήματος C. Επίσης απέκτησε ενιαία γραμμή LED που ενώνει τα πίσω φώτα, τρια νέα σχέδια τροχών 20" και 21", δύο νέες εξωτερικές αποχρώσεις (Cherry Metallic και Truffle Brown Metallic) καθώς και την επιλογή σκουρόχρωμων φωτιστικών σωμάτων. Στο εσωτερικό βρίσκουμε την οθόνη αφής μεγαλύτερης ανάλυσης που φιλοξενεί το infotainment PCM.

Porsche Panamera 4 E-Hybrid

Η έταιρη υβριδική Panamera 4 E-Hybrid επωφελείται από παρόμοιες αναβαθμίσεις. Φορά twin-turbo V6 κινητήρα που σε συνεργασία με ηλεκτροκινητήρα αποδίδει 461 PS. Η επιτάχυνση 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 4,4", η τελική ταχύτητα φτάνει τα 280 km/h και η ηλεκτρική αυτονομία διαμορφώνεται στα 56 km (WLTP).

Τέλος, η μη-υβριδική τετρακίνητη Panamera 4S φορά twin-turbo V6 2,9 λίρων με 440 PS που της επιτρέπει επιτάχυνση 0-100 km/h σε 4,1" (-0,1") και τελική 295 km/h (+6 km/h) με το πακέτο Sport Chrono. Αισθητικά, φορά το πακέτο Sport Design που στο προηγούμενο μοντέλο ήταν προαιρετικό.

H Porsche δεν ανακοίνωσε τις τιμές των νέων εκδόσεων που αναμένονται να κυμανθούν στα ίδια επίπεδα με τα μοντέλα που αντικαθιστούν.

[Πηγή: Porsche]

node/40187

Η Renault αναβαθμίζει την αυτονομία του ηλεκτρικού Twingo [video]

Αρχισε η διάθεση του Renault Twingo Z.E. με τιμές που στη Γαλλία ξεκινούν από €21.350. 

Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020 | Θοδωρής Τσίκας Επικοινωνία

Η Renault αναβαθμίζει την αυτονομία του ηλεκτρικού Twingo [video]

Η Renault δημοσιοποίησε τις πλήρεις τεχνικές λεπτομέρειες, καθώς και νέες φωτογραφίες και ένα λεπτομερές βίντεο από το μικρότερο EV, το Twingo Ζ.Ε.

Στο ηλεκτρικό Twingo, που ακούει στο κωδικό όνομα Z.E., τη θέση του κινητήρα βενζίνης στο πίσω μέρος έχει πάρει ένα ηλεκτρικό μοτέρ, το οποίο αποδίδει 82 PS και 160 Nm. Ο χώρος αποσκευών των 174-240 lt δεν έχει επηρεαστεί καθόλου από αυτή την αλλαγή, ούτε και οι υπόλοιποι χώροι της καμπίνας, αφού η συστοιχία μπαταριών έχει ενσωματωθεί πλήρως στο πάτωμα, κάτω από τα εμπρός καθίσματα, με αποτέλεσμα όμως να περιορίζεται ελάχιστα η απόσταση από το έδαφος.

twing

Για πρώτη φορά σε ηλεκτρικό Renault, οι μπαταρίες δεν είναι αερόψυκτες, αλλά υγρόψυκτες. Αρχικά η Renault είχε ανακοινώσει πως η χωρητικότητα των 21,3 kWh της μπαταρίας χαρίζει αυτονομία 180 km κατά WLTP, και περίπου 250 km σύμφωνα με τη μέτρηση WLTP City –δηλαδή χωρίς οδήγηση σε αυτοκινητόδρομο. Τώρα η Renault ανέβασε αυτές τις τιμές σε 190 και 270 km αντίστοιχα. 

Το Twingo Z.E. φτάνει από στάση τα 60 km/h σε 4,8", ενώ η απόδοση του μοτέρ μειώνεται στο πρόγραμμα Eco, με το οποίο επιτυγχάνεται η βέλτιστη αυτονομία. Ο λεβιές του κιβωτίου δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να καθορίσει τον τρόπο ανάκτησης ενέργειας μεταξύ τριών επιλογών, αναλόγως αν προτιμά το αυτοκίνητο να ρολάρει ή να επιβραδύνει στο άφημα του γκαζιού. Και ακόμα κι όταν ο ιδιοκτήτης βρίσκεται εκτός αυτοκινήτου, μπορεί να δει το επίπεδο της μπαταρίας, να καθορίσει τη διαδρομή του, να βρει σημεία φόρτισης κ.ά. μέσω της εφαρμογής My Renault.

inter

Με τις πωλήσεις να έχουν ξεκινήσει στη Γαλλία και σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές, η τιμή του αυτοκινήτου στη Γαλλία ξεκινά από €21.350. Διατίθεται σε τρία επίπεδα επένδυσης (Life, Zen και Intens), καθώς και Vibes Limited Edition. Το τελευταίο ξεκινά από €26.450 € στη Γαλλία και διαθέτει μοναδικές στιλιτσικές επιλογές, όπως το νέο χρώμα Valencia Orange, λευκές πινελιές στη μάσκα, τροχούς 16 ιντσών και διακοσμητικές λωρίδες στις πίσω πόρτες.  
Ανάλογες σχεδιαστικές λεπτομέρειες έχουμε και στο εσωτερικό που διαφοροποιούν τη συγκεκριμένη έκδοση από την «απλή».