Νέο Škoda Kushaq για την Ινδία

Νέο Škoda Kushaq για την Ινδία

Η Škoda αποτελεί πλέον η αιχμή του δόρατος για τον Όμιλο VW στην Ινδία. Και εδώ βλέπουμε το πρώτο teaser του πρότζεκτ «India 2.0», προφανώς ένα SUV, με το όνομα Kushaq.

Škoda Kushaq teaser

Η Volkswagen δεν είναι πρωτάρα στην Ινδία, καθώς ο γερμανικός όμιλος δίνει το παρών εδώ και μια 20ετία. Αλλά αυτή η αγορά με το τεράστιο δυναμικό δεν έχει αποφέρει τα προσδοκώμενα για τη Volkswagen, η οποία δεν υπερβαίνει το 2% σε μερίδιο αγοράς. Ως εκ τούτου, αποφασίστηκε πριν από δύο χρόνια να επενδύσει ένα δισεκατομμύριο ευρώ με τη θυγατρική της, τη Škoda, για να ξεκολλήσει από το εμπορικό τέλμα.

Το πρότζεκτ «India 2.0» γεννιέται λοιπόν με αυτό το πρώτο μοντέλο που ανακοίνωσε ο Τσέχος κατασκευαστής, με το όνομα Kushaq -το είχε προαναγγείλει ήδη από το 2018. Όνομα που προέρχεται από τα σανσκριτικά -μια γλώσσα που σύμφωνα με την ινδουιστική μυθολογία δημιουργήθηκε από τον θεό Βράχμα, με το αυτοκίνητο να πατά πάνω στο πρωτότυπο Vision In. Η επίσημη παρουσίαση του Kushaq θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Μάρτιο, με το μοντέλο να προορίζεται αποκλειστικά για την ινδική αγορά, όπου φυσικά οι προσδοκίες (και οι απαιτήσεις) είναι διαφορετικές από αυτές της Ευρώπης.

Με διαστάσεις κοντά σε αυτές του Kamiq, το Škoda Kushaq είναι μόνο το πρώτο μοντέλο μιας αναμενόμενης επίθεσης διαρκείας, σε μια αγορά που κυριαρχείται από εθνικούς παίκτες όπως η Mahindra και η Tata. Για τις Volkswagen και Škoda, το μικρό SUV είναι το ιδανικό όχημα σε μια χώρα που εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται ως αναδυόμενη όσον αφορά τα αυτοκίνητα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube