Λανσάρισμα του ηλεκτρικού 4πορτου Volvo ES90 το 2025

Λανσάρισμα του ηλεκτρικού 4πορτου Volvo ES90 το 2025

Το μέλλον των στέισον είναι ακόμα στον αέρα στο Göteborg, αλλά οι μπερλίνες δεν θα εξαφανιστούν. Από το 2025, η σουηδική εταιρεία σχεδιάζει να λανσάρει ένα νέο ηλεκτρικό 4πορτο, το Volvo ES90.

Volvo ES90

Προκειμένου να εδραιώσει τη θέση της στην αγορά high-end, η σουηδική εταιρεία σκοπεύει να προσφέρει στους πελάτες της όσο το δυνατόν πληρέστερο κατάλογο στην ανώτερη κατηγορία με την γκάμα Volvo 90.

Έτσι το 90άρι SUV, το EX90, θα συμπληρώνεται από την μπερλίνα ES90. Μάλιστα, οι Κινέζοι πελάτες έχουν το πρόσθετο πλεονέκτημα του κι ενός MPV, του EM90.

Ύστερα από το Volvo ES90, η γκάμα των Σουηδών  αναμένεται να εμπλουτιστεί με μια δεύτερη, μικρότερη μπερλίνα, το ES60. Με κοψιά φάστμπακ για αντιστάθμιση της εξαφάνισης του στέισον V60

Volvo ES90

Αντικαθιστώντας το S90, το Volvo ES90 θα βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με το μεγάλο SUV, δηλαδή την αρχιτεκτονική SPA2 που παρουσιάζεται ως η ηλεκτροκίνητη έκδοση της SPA που χρησιμοποιείται από τη Volvo για όλα τα μοντέλα των Σειρών 60 και 90.

Τα πρωτότυπα κάνουν ήδη δοκιμές στην Κίνα και τα κινεζικά μέσα δημοσίευσαν από νωρίς τις διαστάσεις του αυτοκινήτου: Πέντε μέτρα μήκος, 1,95 m πλάτος και μεταξόνιο 3.102 mm. Το ύψος των 1,55 m τείνει να υποδηλώσει ότι θα είναι περισσότερο μια ψηλωμένη μπερλίνα παρά ένα πραγματικό χαμηλό 4πορτο με κοψιά κουπέ.

Να θυμίσουμε ότι το σημερινό Volvo S90 όντως αρκείται στα 1,44 m ύψος. Ως εκ τούτου, αυτό θα επιτρέψει σε μια μπαταρία ονομαστικής χωρητικότητας 111 kWh να τοποθετηθεί κάτω από το δάπεδο, για να προσφέρει περισσότερα από 600 km αυτονομίας, παρέχοντας παράλληλα επαρκή χώρο για τα πόδια των πίσω επιβατών.

Volvo ES90

Προγραμματισμένο για το 2025, το Volvo ES90 θα παράγεται στην Κίνα, αλλά θα έρθει και στην ευρωπαϊκή αγορά. Η προέλευσή του θα μπορούσε να μην του επιτρέψει την εμπορική δραστηριότητα στην αμερικανική αγορά. Εκτός κι αν η Volvo αποφασίσει για μια δεύτερη γραμμή παραγωγής, επεκτείνοντας τη βιομηχανική δυνατότητα στο εργοστάσιό της στη Βόρεια Καρολίνα, μαζί με τα EX90 και Polestar 3 που χρησιμοποιούν την ίδια τεχνική βάση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Volvo σταματά να πουλάει στέισον; [video]

Ύστερα από το Volvo ES90, η γκάμα της σουηδικής εταιρείας αναμένεται να εμπλουτιστεί με μια δεύτερη, μικρότερη μπερλίνα, το ES60. Μοντέλο που, καθώς ανακοινώνεται ως αντίπαλος των Tesla Model 3, Mercedes EQC, Volkswagen ID.7 και Nio ET5, πιθανότητα θα υιοθετήσει την κοψιά μιας μπερλίνας φάστμπακ. Με την πέμπτη πόρτα να έχει ως αποστολή την αντιστάθμιση της εξαφάνισης του στέισον V60.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube