Το Volvo EM90 των ηλεκτρικών 740 km απογειώνει τα πολυμορφικά

Το Volvo EM90 των ηλεκτρικών 740 km απογειώνει τα πολυμορφικά

Το πρώτο πολυμορφικό της Volvo θα προσφέρει πρακτικότητα και πολυτέλεια που δεν έχουμε συνηθίσει στα MPV.

Το νέο Volvo EM90 είναι ένα πολυτελές ηλεκτρικό πολυμορφικό που υπόσχεται να προσφέρει ένα «σκανδιναβικό σαλόνι εν κινήσει». Αποτελεί το τρίτο νέο Volvo που αποκαλύφθηκε τους τελευταίους 12 μήνες, μετά το SUV EX90 και το crossover EX30.

Σχεδιασμένο κυρίως για την κινεζική αγορά (όπου είναι πλέον διαθέσιμο για προπαραγγελία), το EM90 βασίζεται στο πολυμορφικό 009 της αδελφής μάρκας Zeekr, αλλά έχει ξεχωριστή εσωτερική κι εξωτερική σχεδίαση που το εναρμονίζει με την υπόλοιπη γκάμα της Volvo.

Η Volvo έχει βαλθεί να μας πείσει ότι τα πολυμορφικά μπορούν να γίνουν οι νέες λιμουζίνες, κακομαθαίνοντας όσους κάθονται στη μεσαία σειρά

Η Volvo σημειώνει ότι ενώ το τμήμα των MPV είναι «νέο για εμάς», η πρακτικότητα αποτέλεσε χαρακτηριστικό των μοντέλων της από τότε που ιδρύθηκε, επιδεικνύοντας το βάγκον Duett του 1953 ως πνευματικό πρόγονο του νέου μοντέλου.

Volvo EM90

Το εξωτερικό του EM90 αποκαλύφθηκε τον περασμένο μήνα σε μια σειρά εικόνων που δημοσιεύθηκαν από το Κινεζικό Υπουργείο Βιομηχανίας και Πληροφορικής. Σήμερα όμως η Volvo παρουσίασε επίσημα το νέο μοντέλο και δημοσίευσε τις επίσημες τεχνικές προδιαγραφές.

Είναι εξοπλισμένο με μπαταρία 116 kWh που παρέχει αυτονομία 737 km στον κινεζικό κύκλο δοκιμών CLTC και μπορεί να φορτιστεί από 10-80% σε λιγότερο από 30 λεπτά. Ο ηλεκτροκινητήρας των 272 PS στον πίσω άξονα επιτρέπει επιτάχυνση 0-100 km/h σε 8,3".

Volvo EM90

Η Volvo δεν ανακοίνωσε εάν θα διαθέσει το EM90 με το κορυφαίο σύστημα μετάδοσης κίνησης με δύο κινητήρες του Zeekr 009, το οποίο αυξάνει την ισχύ σε 544 PS και μειώνει την επιτάχυνση σε μόλις 4,5".

Έτσι κι αλλιώς, το νέο Volvo δεν αγοράζεται για τις επιδόσεις του. Στοχεύει στη χλιδή και την ποιότητα κύλισης, για αυτό είναι εξοπλισμένο με «υψηλής ποιότητας ηχομόνωση και τεχνολογία ακύρωσης θορύβων», μαζί με αερανάρτηση κι αθόρυβα ελαστικά.

Volvo EM90

Το EM90 λανσάρεται ως εξαθέσιο, με δύο καθίσματα πολυθρόνες στη μεσαία σειρά κι ένα πιο συμβατικό ζευγάρι καθισμάτων πίσω. 

Τα καθίσματα της μεσαίας σειράς μπορούν να κινηθούν εμπρός και πίσω, να ανακλιθούν ηλεκτρικά, ενώ είναι θερμαινόμενα κι αεριζόμενα. Διατίθενται με πτυσσόμενα τραπεζάκια, ξεχωριστά απτικά χειριστήρια για τον έλεγχο του κλιματισμού και διάφορες άλλες λειτουργίες. 

Μια οθόνη 15,6 ιντσών αναδιπλώνεται από την οροφή για τις βιντεοκλήσεις σας.

Volvo EM90

Η Volvo επενδύει πολλά στη μετατροπή της μεσαίας σειράς σε κινηματογράφο, αίθουσα συσκέψεων ή υπνοδωμάτιο. «Οθόνες, καθίσματα, παράθυρα, ο κλιματισμός κι ο φωτισμός θα ρυθμιστούν ανάλογα για να ευθυγραμμιστούν με τα γούστα σας». 

Η Volvo δεν έχει ξεκαθαρίσει πού αλλού θα μπορούσε να πωληθεί το EM90 εκτός από την Κίνα. Σημειώνει ότι το Duett ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές στις ΗΠΑ και τη Σκανδιναβία. 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube