Νέο Nio ET5 Touring, ό,τι δεν τόλμησε η Tesla [video]

Νέο Nio ET5 Touring, ό,τι δεν τόλμησε η Tesla [video]

Η Nio ανεβάζει τις μετοχές αποδοχής της στην Ευρώπη, λανσάροντας το ηλεκτρικό στέισον Nio ET5 Touring. Ένα πρακτικό premium μεσαίο SW με αυτονομία πάνω από 550 km.

Το Nio ET5 Touring δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα στέισον ET5. Την μπερλίνα που λανσαρίστηκε στα τέλη του 2021 ως το κινεζικό αντίπαλο δέος των Polestar 2, Tesla Model 3 και BMW i4. 

Αλλά αυτό που δεν τόλμησαν να κάνουν οι Σουηδοί, οι Αμερικανοί και οι Γερμανοί, το έκαναν οι Κινέζοι. Διότι προς το παρόν, το Nio ET5 Touring είναι το μόνο αυτοκίνητο στην κατηγορία του που μπορεί να παραγγελθεί σε στέισον. Έρχεται επομένως να τοποθετηθεί σε μια κατηγορία με φθηνότερα μοντέλα, όπως το MG 5 ή το Peugeot e-308 SW, και την πολύ ακριβότερη Porsche Taycan Sport Turismo.

To εμπρός επαγωγικό ηλεκτρομοτέρ του Nio ET5 Touring αποδίδει 150 kW και το πίσω μόνιμου μαγνήτη 210 kW (σύνολο 490 PS), επιτρέποντας 0-100 km/h σε 4"! 

Nio ET5 Touring

Ωστόσο, κάτω από την πίσω πόρτα του Nio ET5 Touring, της οποίας η σχεδίαση θυμίζει αυτή της Porsche Taycan Sport Turismo, ο όγκος του πορτμπαγκάζ δεν είναι δα και τεράστιος. Με μόλις 450 lt κάτω από το κάλυμμα αποσκευών ή 1.300 lt μέχρι την οροφή με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα, δεν πρόκειται για ένα εντυπωσιακό στέισον μήκους 4,8 μέτρων, αλλά περισσότερο για ένα shooting brake.

Βέβαια, πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι η μπαταρία βρίσκεται κάτω από το δάπεδο του πορτμπαγκάζ, οπότε καταλαμβάνει προφανώς χώρο. Ευτυχώς, η άνεση και η βολή των επιβατών έχει διατηρηθεί, με περισσότερο χώρο για το κεφάλι στο πίσω μέρος και μια γιγάντια πανοραμική οροφή.

Nio ET5 Touring

Επιπλέον, η μπαταρία διατίθεται σε δύο εκδόσεις: 75 ή 100 kWh, για αυτονομία 435 ή 560 km αντίστοιχα. Μια εξαιρετική απόδοση στη δεύτερη περίπτωση που βάζει το Nio ET5 Touring στην κορυφή των ηλεκτρικών στέισον προς το παρόν -μέχρι να έρθει το στέισον Volkswagen ID.7 να του χαλάσει το πάρτι.

Στην Ελλάδα, το Nio δεν θα το δούμε (τουλάχιστον ακόμη) ούτε ζωγραφιστό. Το αυτοκίνητο θα ξεκινήσει την εμπορική καριέρα του από την Ολλανδία, όπου η φίρμα είναι ήδη παρούσα. Επιπλέον, οι χρήστες του σε αυτή τη χώρα μπορούν επίσης να βρουν σταθμούς αλλαγής μπαταρίας, προκειμένου να επιστρέψουν στον δρόμο σε λίγα λεπτά με ένα νέο, πλήρως φορτισμένο πακέτο. 

Nio ET5 Touring

Το πρόβλημά ωστόσο, είναι ότι πρέπει να πληρώνουν συνδρομή 169-289 € το μήνα που στην περίπτωση του Nio ET5 Touring έρχονται να προστεθούν στις €51.900 της τιμής εκκίνησης για το ίδιο το αυτοκίνητο. Οι παραδόσεις στην Ολλανδία θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube