Νέο Polestar 3: Ηλεκτρικό SUV με 610 km αυτονομίας [video]

Νέο Polestar 3: Ηλεκτρικό SUV με 610 km αυτονομίας [video]

H Polestar παρουσίασε το 3, ένα ηλεκτρικό SUV με ισχύ 517 PS και 610 km αυτονομίας που θα ριχτεί στη μάχη για να εκθρονίσει το Tesla Model X αλλά και τις προτάσεις άλλων κατασκευαστών στην κατηγορία.

Το Polestar 3 είναι γεγονός. Το νέο μοντέλο της θυγατρικής της Volvo είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό SUV με μήκος 4,9 m που θα ριχτεί στη μάχη για να αντιμετωπίσει τα Tesla Μοdel X και BMW iX.

Το νέο SUV βασίζεται στην πλατφόρμα που θα χρησιμοποιεί η νέα γενιά του Volvo XC90. Κινείται από δύο ηλεκτρικά μοτέρ, ένα σε κάθε άξονα, με συνδυαστική ισχύ 489 PS και 840 Nm ροπής. Το 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 5".

Οι αγοραστές που αναζητούν το κάτι παραπάνω, μπορούν να επιλέξουν το πακέτο Performance Pack που αυξάνει την ισχύ στους 517 PS και τα 910 Nm ροπής, με το σπριντ για τα 100 km/h να ολοκληρώνεται σε 4,7".

Τα δύο μοτέρ αντλούν ενέργεια από μια μπαταρία χωρητικότητας 111 kWh που λειτουργεί σε τάση 400 V και μπορεί να φορτίσει με ισχύ έως και 250 kW, προσφέροντάς του αυτονομία 610 km.

Polestar 3

Το ηλεκτρικό SUV εξοπλίζεται με λειτουργία οδήγησης one-pedal, torque vectoring στον πίσω άξονα, αερανάρτηση με ρυθμιζόμενα και δύο θαλάμων αμορτισέρ. Το Polestar 3 πατάει στο έδαφος με τροχούς 21", με τα αυτοκίνητα με το πακέτο Performance Pack να χρησιμοποιούν μεγαλύτερους τροχούς 22".

Σχεδιαστικά, το Polestar 3 είναι έντονα επηρεασμένο από το Precept concept που παρουσιάστηκε το 2020. Εμπρός ξεχωρίζουν τα λεπτά φώτα LED που έχουν σχήμα «Τ»  και η μικρή αεροτομή κάτω από την οποία υπάρχει ένα πάνελ με την επιγραφή «Smartzone» που φιλοξενεί τους αισθητήρες του μοντέλου. Πίσω, τα φώτα ενώνονται από μια μπάρα LED, ενώ στην οροφή υπάρχει μια μικρή αεροτομή. Nα σημειώσουμε ότι ο συντελεστής οπισθέλκουσας του Polestar 3 είναι μόλις 0,29.

Περνώντας στο εσωτερικό, που χρησιμοποιεί σε μεγάλο ποσοστό υλικά φιλικά προς το περιβάλλον, τα βλέμματα τραβάει στο κέντρο του ταμπλό η οθόνη του infotainment μεγέθους 14,5" και η μεγάλη πανοραμική οροφή που βρίσκεται στον στάνταρ εξοπλισμό.

Polestar 3

Τέλος, η Polestar θωρακίζει το μοντέλο της με την τελευταία λέξη σε συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού χάρη σε πέντε ραντάρ, πέντε εξωτερικές κάμερες και δώδεκα εξωτερικούς αισθητήρες υπερήχων. 

Το Polestar 3 θα κατασκευάζεται στη μονάδα παραγωγής της Volvo στην Chengdu της Κίνας, με τις παραδόσεις των πρώτων αυτοκινήτων να ξεκινούν προς τα τέλη του 2023. Μέσα στο 2024, η Polestar θα ξεκινήσει την παραγωγή των 3 και στο εργοστάσιο της Volvo στη South Carolina των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube