Η Xiaomi ετοιμάζει τον αντίπαλο του Tesla Model Y

Η Xiaomi ετοιμάζει τον αντίπαλο του Tesla Model Y

Η Xiaomi, μετά την παρουσίαση του SU7 έχει πάρει φόρα και ετοιμάζεται να λανσάρει νέο, ηλεκτρικό SUV για να τα βάλει με το Tesla Model Y.

Xiaomi SUV Render

Κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, η Xiaomi συγκέντρωσε τα φώτα της δημοσιότητας, παρουσιάζοντας το SU7, το πρώτο αυτοκίνητο της ιστορίας της. Ο κινεζικός τεχνολογικός κολοσσός όμως δεν σταματά εδώ, μιας και το τελευταίο τρίμηνο του έτους θα λανσάρει ένα ολοκαίνουργιο SUV.

Η τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου μπορεί να χαρακτηριστεί ορόσημο για την Xiaomi, μιας και παρουσίασε το πρώτο της αυτοκίνητο. Ο λόγος για το σπορ σεντάν SU7, που αμέσως έγινε ανάρπαστο. Κάτι η σχεδίαση που παραπέμπει σε Porsche, κάτι η ανταγωνιστική του τιμή (από €27.750 στην Κίνα), ούτε λίγο ούτε πολύ έφεραν στην εταιρεία 50.000 προπαραγγελίες σε σχεδόν μισή ώρα.

Μέχρι το τέλος του έτους, η Xiaomi θα παρουσίασει ένα SUV μοντέλο για να ανταγωνιστεί το Tesla Model Y

Xiaomi SU7

Θέλοντας να εκμεταλλευτεί την αυξημένη δυναμική της, ένεκα των τελευταίων ημερών και λαμβάνοντας υπόψιν της τις τάσεις της αγοράς, η κινεζική φίρμα βάσει δημοσιογραφικών πηγών, μέχρι το τέλος του 2024, πιθανότατα εντός του τελευταίου τριμήνου, θα παρουσιάσει ένα SUV μοντέλο.

Μάλιστα, η επόμενη σπουδή της Xiaomi αναμένεται να είναι η πρώτη που θα βασιστεί στη νέα πλατφόρμα της εταιρείας, που είναι ικανή να φιλοξενεί αμιγώς ηλεκτρικά συστήματα κίνησης, με θερμικό κινητήρα σε ρόλο γεννήτριας. Από πλευράς μεγέθους, το επερχόμενο SUV της φίρμας θα τοποθετηθεί απέναντι σε προτάσεις όπως το Tesla Model Υ και η Porsche Cayenne. Και φυσικά, απέναντι σε όλες τις προτάσεις του εγχώριου ανταγωνισμού.

Xiaomi SUV

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ποια κινεζική εταιρεία ξεπούλησε τα ηλεκτρικά της SUV;

Μιλώντας για εγχώριο ανταγωνισμό, το ενδιαφέρον των Κινέζων καταναλωτών για μεγάλα, πολυτελή SUV είναι ιδιαίτερα αυξημένο. Γεγονός που αποδεικνύεται από το ότι οι περισσότερες εγχώριες φίρμες διαθέτουν στο χαρτοφυλάκιό τους τέτοιου είδους μοντέλα, με τις Nio, Xpeng και κυρίως την Li Auto να προπορεύονται. Η τελευταία μάλιστα, διαθέτοντας στην γκάμα της τέσσερα μεγάλα, SUV και ένα MPV (όλα με θερμικό κινητήρα σε ρόλο γεννήτριας) μέτρησε 400.000 πωλήσεις το 2023. Νούμερο που θέλει να διπλασιάσει κατά το 2024. Πιο μετριοπαθείς φωνές όμως, μετά το όχι και τόσο επιτυχημένο λανσάρισμα του Li Auto Mega, του MPV μοντέλου της, θεωρούν πιο ρεαλιστικό νούμερο έναν αριθμό κοντά στις 600.000 μονάδες.

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube