Φρέσκια Porsche Cayenne S E-Hybrid

Φρέσκια Porsche Cayenne S E-Hybrid

H Porsche προχώρησε στα αποκαλυπτήρια της νέας Cayenne S E-Hybrid, προικίζοντάς την περισσότερη δύναμη, τεχνολογία και Coupé αμάξωμα.

Η νέα Porsche Cayenne S E-Hybrid έκανε πρεμιέρα, γεφυρώνοντας το χάσμα ανάμεσα στη βασική Cayenne E-Hybrid και την Cayenne Turbo E-Hybrid.

Πρόκειται στην ουσία για το τρίτο plug-in υβριδικό μοντέλο της οικογένειας Cayenne, το οποίο αποδίδει 519 PS και 750 Nm ροπής. Από που πηγάζει αυτή η ιπποδύναμη, αλλά και η ροπή; Η Porsche Cayenne S E-Hybrid εφοδιάζεται με έναν υπερτροφοδοτούμενο V6 κινητήρα 3,0 lt και έναν μόνο ηλεκτροκινητήρα.

Η νέα Porsche Cayenne S E-Hybrid θα είναι διαθέσιμη και με Coupé σχεδιάση, την άνοιξη του 2024

Porsche Cayenne S-E Hybrid

Οι επιδόσεις που ανακοινώνει το εργοστάσιο μοιάζουν αρκετά ικανοποιητικές. Το 0-100 km/h από στάση επιτυγχάνεται σε 4,4”, με την τελική ταχύτητα να ακουμπά τα 263 km/h. H Porsche εξοπλίζει την S E-Hybrid με μια μπαταρία 25,9 kWh, χωρίς όμως να ανακοινώνει πληροφορίες σχετικά με την αυτονομία της. Αυτό όμως που ανακοίνωσε επίσημα, είναι πως η μπαταρίας της θα μπορεί να φορτίσει πλήρως σε δύο ώρες.

Κατά τα λοιπά, η Porsche Cayenne S E-Hybrid δεν διαφέρει και πάρα πολύ από τα άλλα δύο αδελφάκια της. Υπάρχουν όμως όμορφες λεπτομέρειες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Ως τέτοιες λογίζονται οι κομψοί τροχοί 20”, αλλά και οι τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης που εκτείνονται στις άκρες των πίσω προφυλακτήρων.

Porsche Cayenne S-E Hybrid

Το κλασικό, SUV αμάξωμα περιλαμβάνει μία ασημί εξωτερική απόχρωση ενώ το πιο σπορ coupé είναι ντυμένο με μαύρα διακοσμητικά στοιχεία. Οι προβολείς LED Matrix Design, τα ηλεκτρικά καθίσματα οκτώ κατευθύνσεων, το πακέτο Sport Chrono, η είσοδος και εκκίνηση χωρίς κλειδί και το Lane Change Assist είναι όλα στάνταρ, μεταξύ άλλων χαρακτηριστικών.

Σύμφωνα με την Porsche, τα νέα μοντέλα Cayenne S E-Hybrid θα είναι άμεσα διαθέσιμα για παραγγελία. Η τιμή της ανέρχεται στα 101.750 δολάρια (96.000 ευρώ με βάση τις τρέχουσες συναλλαγματικές ισοτιμίες). Όποιος επιθυμεί να κάνει δική του την coupé παραλλαγή της Porsche Cayenne S E-Hybrid, θα πρέπει να πληρώσει κάτι παραπάνω, καθώς θα πρέπει να εκταμιεύσει από τον τραπεζικό του λογαριασμό περί τα 105.650 δολάρια (99.686 ευρώ).

Porsche Cayenne S-E Hybrid

Οι πρώτες παραδόσεις θα ξεκινήσουν προς τα τέλη του τρέχοντος έτους ή τις αρχές του επόμενου, με την coupé Cayenne να κάνει την εμφάνισή της την άνοιξη του 2024.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube