Το G6 της κινεζικής XPeng ήρθε για να απειλήσει το Tesla Model Y

Το G6 της κινεζικής XPeng ήρθε για να απειλήσει το Tesla Model Y

Με τιμή που ξεκινά από $28.950 είναι κατά πολύ φθηνότερο από το Model Y. 

H κινεζική XPeng αποκάλυψε το μεσαίο SUV που ακούει στο όνομα G6 και την ίδια στιγμή η μετοχή της εκτοξεύτηκε. 

Αιτία ότι το νέο της δημιούργημα είναι σημαντικά φθηνότερο από το Model Y της Tesla που είναι ο βασικός του ανταγωνιστής. 

Το G6 ξεκινά από 28.950 δολάρια όταν η τιμή του Tesla για το Model Y βρίσκεται στα 47.240 δολάρια.Η αποκάλυψη του νέου οχήματος της Xpeng στη Σαγκάη οδήγησε και τις μετοχές των ανταγωνιστριών κινεζικών εταιρειών NIO και Li Auto υψηλότερα την Παρασκευή.

Πόλεμος τιμών
Ο κλάδος των ηλεκτρικών οχημάτων στην Κίνα βρίσκεται στο επίκεντρο ενός σκληρού πολέμου τιμών, αφού η Tesla μείωσε τις τιμές του πέρυσι σε μια προσπάθεια να πουλήσει περισσότερα οχήματα.

«Πιστεύουμε ότι ο πόλεμος τιμών που ξεκίνησε η Tesla, εκτός από τις μαζικές εκτοξεύσεις νέων μοντέλων ηλεκτρικών οχημάτων από τους ανταγωνιστές το 2023, θα επηρεάσει την τιμολογιακή ισχύ του XPeng», δήλωσε ο αναλυτής Aaron Ho της CFRA σε σημείωμα προς τους επενδυτές νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Η ανταγωνιστική τιμή της XPeng για το νέο της SUV θεωρείται ένας τρόπος για να ανανεώσει τις πωλήσεις και να επιτύχει τους επιθετικούς στόχους παράδοσης.

Η εταιρεία ανέφερε μια απότομη πτώση στις πωλήσεις το πρώτο τρίμηνο εν μέσω έντονου ανταγωνισμού και άνισης ανάκαμψης στην Κίνα μετά την άρση των πρωτοκόλλων COVID-19.

Οι παραδόσεις τον Μάιο μειώθηκαν κατά σχεδόν 26% σε ετήσια βάση σε 7.506 οχήματα. Η XPeng στοχεύει στην παράδοση 200.000 οχημάτων το 2023 έναντι 120.757 το 2022 — ή αύξηση όγκου κατά 66% σε ετήσια βάση.

Οι πρώτες παραδόσεις G6 του XPeng αναμένεται να ξεκινήσουν τον Ιούλιο.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube