Η Nio έρχεται στην Ευρώπη με νέες μάρκες

Η Nio έρχεται στην Ευρώπη με νέες μάρκες

Η Ευρώπη βρίσκεται σε περίοπτη θέση στην ατζέντα της Nio που ήδη δραστηριοποιείται στη Γηραιά Ήπειρο με το όνομά της, με την κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία να σχεδιάζει να λανσάρει ακόμα δύο φίρμες.

Nio ET5

Μέσα σε αυτά, βρίσκεται το λανσάρισμα δύο νέων φιρμών, μέσω των οποίων η Nio θα προσφέρει στους Eυρωπαίους καταναλωτές πιο προσιτά αυτοκίνητα.

Μάλιστα, τα σχέδια δεν έχουν μείνει μόνο επί χάρτου, μιας και τα πρώτα δοκιμαστικά πρωτότυπα της νέας μάρκας που λειτουργεί με την κωδική ονομασία Alps έχουν ήδη κατασκευαστεί. Όσο για το όνομα της δεύτερης, έχει επιλεγεί η επωνυμία Firefly.

Μιλώντας στα Μέσα ενημέρωσης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nio, William Li επιβεβαίωσε ότι η Nio είχε προχωρήσει αρκετά τη δεύτερη μάρκα «οικογενειακών αυτοκινήτων», σε σημείο που η κατασκευή των πρωτοτύπων του πρώτου της μοντέλου έχει κιόλας ξεκινήσει. Η νέα εταιρεία είναι γνωστή εσωτερικά με την κωδική ονομασία Alps (δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα η ονομασία της) και όπως προαναφέραμε, συγκαταλέγεται ανάμεσα στις δύο πρόσθετες μάρκες που σχεδιάζει η Nio, ως μέρος μιας στρατηγικής επέκτασης στις παγκόσμιες αγορές, ανάμεσα στις οποίες βρίσκεται και αυτή της Γηραιάς Ηπείρου.

Περισσότερες πληροφορίες γύρω από τη στρατηγική της Nio θα γίνουν γνωστές στις 24 Δεκεμβρίου, κατά τη διάρκεια της Nio Day

Nio

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Κίνα τρομάζει αυτοκινητικά την Ευρώπη

Ο William Li παραδέχτηκε πως η νέα μάρκα θα είναι το κύριο «παρακλάδι» της Nio. Ως εκ τούτου η Nio με την έλευση της Alps (μένει η επίσημη επιβεβαίωση της ονομασίας) θα πουλάει πιο ακριβά και πιο πολυτελή αυτοκίνητα. Αναφορικά με τις διαφορές που θα έχουν στην τιμή τα μοντέλα της Nio και της Alps, ο Li θέλοντας να οριοθετήσει τη διαφορά ανέφερε: «Δεν θα δείτε ένα μοντέλο Nio με τιμή κάτω από αυτή του ET5». Η τιμή του ΕΤ5 ξεκινά από τις €47.500 σε επιλεγμένες ευρωπαϊκές αγορές». 
Παράλληλα το υψηλόβαθμό στέλεχος της Nio τόνισε πως η Alps θα λανσάρει αρχικά τρία μοντέλα, με τις λιανικές πωλήσεις να προγραμματίζονται να πραγματοποιούνται μέσω ενός καναλιού απευθείας πωλήσεων, βάση του οποίου θα είναι το διαδίκτυο.

Οι μάρκες Nio και Alps θα υποστηρίζονται από μια τρίτη φίρμα γνωστή με την ονομασία Firefly. Αυτή θα προσφέρει ακόμα πιο προσιτά ηλεκτρικά αυτοκίνητα και σχεδιάζεται για να ανταγωνιστεί τις δημοφιλείς μάρκες της ευρωπαϊκής αγοράς, που κατασκευάζουν και πουλάνε μεγάλο όγκο αυτοκινήτων.

Nio

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ποιες είναι οι πιο πετυχημένες κινέζικες μάρκες… εκτός Κίνας;

Το σίγουρο είναι πως περισσότερες πληροφορίες θα προκύψουν κατά τη διάρκεια της «Nio Day», όπου η εταιρεία θα κάνει τον ετήσιο απολογισμό της, στις 24 Δεκεμβρίου.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube