Ποια η νέα τιμή του Tesla Model Y στην Ελλάδα;

Ποια η νέα τιμή του Tesla Model Y στην Ελλάδα;

Πριν από μερικές μέρες, η Tesla ανακοίνωσε αυξήσεις τιμών σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Ανάμεσά τους και η Ελλάδα. Πόσο κοστίζει πλέον το Tesla Model Y;

Tesla Model Y

Έχει περάσει περίπου μία εβδομάδα από τότε που η Tesla ανακοίνωσε πως θα αυξήσει τις τιμές στα μοντέλα της, την Παρασκευή 22 Μαρτίου. Αυτή η αλλαγή επηρέασε όπως ήταν φυσικό και το πιο εμπορικό μοντέλο της φίρμας, το Tesla Model Y.

H ανάρτηση της Tesla όμως δεν έδινε πληροφορίες αναφορικά με τις χώρες που θα ισχύσει η αύξηση. Όπως όμως μάθαμε σήμερα, η αύξηση αυτή αφορά τελικά και την Ελλάδα, με την ελληνική αντιπροσωπεία να ανακοινώνει τις νέες τιμές του δημοφιλούς SUV. Έτσι, μετά τη σημαντική μείωση των τιμών στο Model Y, που έφτανε ακόμα και τις €4.000 στις αρχές του έτους, η αμερικανική φίρμα αποφάσισε να αναθεωρήσει την τιμολογιακή της πολιτική.

H τιμή του Tesla Model Y αυξήθηκε κατά €2.000, φτάνοντας πλέον τις €44.990

Tesla Model Y

Βάσει των νέων τιμών, η πιο προσιτή έκδοση (πισωκίνητη) κοστίζει €44.990 από €42.990.  Η εν λόγω αύξηση αφορά ακόμα δύο εκδόσεις. Τη Long Range, η οποία πλέον κοστίζει €51.990 και την Performance, η τιμή της οποία διαμορφώνεται στις €57.990. Στις παραπάνω τιμές δεν συμπεριλαμβάνεται η κρατική επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2».

Όλα αυτά τη στιγμή που ο λεγόμενος «πόλεμος των τιμών» συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς. Αρκετές εταιρείες, είτε ρίχνουν τις τιμές τους είτε παρουσιάζουν προσιτά ηλεκτρικά μοντέλα, θέλοντας με αυτόν το τρόπο να βρουν το «φάρμακο» απέναντι στην κινεζική επέλαση. Αλλά και να ενισχύσουν τη θέση των EV στην παγκόσμια αγορά.

Η Tesla, είναι μία από τις αυτοκινητοβιομηχανίες που παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον τις κινήσεις των Κινέζων, με τον Elon Musk να έχει εκφράσει πολλάκις τον προβληματισμό του για τη ραγδαία αύξηση των κινεζικών EV στον δυτικό κόσμο. Προς αυτή τη κατεύθυνση, ο αμερικανικός κολοσσός έχει στα σκαριά ένα προσιτό ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης, το γνωστό ως Tesla των €25.000, το οποίο θα κατασκευάζεται στην Ευρώπη. Στο Gigafactory της Γερμανίας, πλάι στο Model Y.

Tesla Model 2

Ωστόσο δεν είναι λίγες οι φωνές, εντός των αυτοκινητοβιομηχανιών, που δεν βλέπουν με καλό μάτι τις μειώσεις των τιμών στα ηλεκτρικά. Βασικότερο επιχείρημα, το ότι οι μειώσεις των τιμών δεν αφήνουν περιθώρια κέρδους στις εταιρείες, τη στιγμή που το κόστος παραγωγής παραμένει μεγάλο.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube