Εκτόξευση των πωλήσεων ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Κίνα 

Εκτόξευση των πωλήσεων ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Κίνα 

Τρεις νέες εταιρείες μαζί με τον γίγαντα BYD σέρνουν το χορό των πωλήσεων. 

Tρεις εταιρείες είναι αυτές που «σέρνουν το χορό» των πωλήσεων EV στην Κίνα, οι οποίες έχουν εκτοξευτεί. Πρόκειται για τις Nio, Li Auto και XPeng που μαζί με την BYD σχεδόν μονοπωλούν την αγορά των EV.

Η Li Auto ανακοίνωσε ρεκόρ πωλήσεων τον Ιούνιο, ενώ ανοδικά κινήθηκαν και οι παραδόσεις των Nio και XPeng. Συγκεκριμένα η Li Auto ανακοίνωσε ότι οι παραδόσεις Ιουνίου ανήλθαν σε 32.575 οχήματα. Η εταιρεία είχε παραδώσει 28.277 οχήματα τον Μάιο και 25.681 τον Απρίλιο. Οι πωλήσεις του δεύτερου τριμήνου ανήλθαν σε 86.533 οχήματα, πολύ πάνω από τις αρχικές προσδοκίες για 76.000-81.000 οχήματα και πολύ αυξημένες από τα 52.584 οχήματα του πρώτου τριμήνου. 

Η Li θα κυκλοφορήσει επίσης το πρώτο της πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο της προς το τέλος του χρόνου. Πρόκειται για το minivan Mega.

Στο μεταξύ η Nio παρέδωσε 10.707 οχήματα τον Ιούνιο, από 6.155 τον Μάιο και 6.658 τον Απρίλιο. Οι πωλήσεις του κατασκευαστή ηλεκτρικών οχημάτων αυξήθηκαν καθώς αυξήθηκαν και οι παραδόσεις για την έκδοση επόμενης γενιάς του ES6. Ξεκίνησε επίσης τις παραδόσεις τον περασμένο μήνα για το ET5 Touring και το πλήρως ανανεωμένο ES8 SUV.

Τον περασμένο μήνα η Nio παρουσίασε νέα μοντέλα που περιλαμβάνουν το ES8, ενώ λίγο νωρίτερα είχε παρουσιάσει το ES6, το ηλεκτρικό SUV της με τις μεγαλύτερες πωλήσεις. 

Μια άλλη ανερχόμενη εταιρεία είναι η Xpeng παρέδωσε που 8.620 οχήματα τον Ιούνιο, από 7.506 τον Μάιο και 7.079 τον Απρίλιο. Η εταιρεία ποντάρει πολλά στο crossover G6, το οποίο θα ξεκινήσει τις παραδόσεις αυτόν τον μήνα και με το οποίο σκοπεύει να «χτυπήσει» το Tesla Model Y στην αγορά της Κίνας. 

Ο γίγαντας BVD
Στο μεταξύ ο γίγαντας των EV στην Κίνα, η BYD πούλησε 240.220 ηλεκτρικά οχήματα τον Μάιο και 210.295 τον Απρίλιο. Οι πωλήσεις της BYD τον Μάιο αυξήθηκαν κατά 14,2% από τον Απρίλιο, οι οποίες με τη σειρά τους είχαν αυξηθεί κατά 1,6% από τον Μάρτιο. Η εταιρεία λανσάρει φθηνότερες εκδόσεις των ηλεκτρικών του οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων των Yuan Pro και Song Pro στα τέλη Μαΐου.

Άρχισε επίσης να παραδίδει τον φτηνό και μικρό Seagull τον Μάιο. Η μετοχή της BYD ανέβηκε κατά 2% την Παρασκευή, ανακάμπτοντας από τα επίπεδα των τελευταίων 50 ημερών.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube