Τροχαία με πρωταγωνιστές πανάκριβα εξωτικά αυτοκίνητα

Τροχαία με πρωταγωνιστές πανάκριβα εξωτικά αυτοκίνητα

Είναι θλιβερό να βλέπεις εξωτικά μοντέλα να μετατρέπονται σε άμορφες μάζες σιδερικών.

Όλοι μας κάποια στιγμή έχουμε ονειρευτεί τη στιγμή της οδήγησης ενός υπεραυτοκινήτου. Κατασκευές που χαρακτηρίζονται από εξωτική σχεδίαση, πανίσχυρους κινητήρες, εκρηκτικές επιδόσεις και αντίστοιχα υψηλή τιμή αγοράς. Τι γίνεται όμως όταν ο οδηγός δεν καταφέρνει να "δαμάσει" όλη αυτή τη δύναμη λόγω απειρίας ή άλλων συνθηκών που μπορεί να προκύψουν στο δρόμο;

Η απάντηση ακολουθεί παρακάτω, καθώς μαζέψαμε μερικά από τα ακριβότερα τρακαρίσματα σύγχρονων υπεραυτοκινήτων που έχουν καταγραφεί από κάμερα. Επιλέξαμε περιπτώσεις ναυαρχίδων και όχι απλών σούπερκαρ ή σπορτσκαρ, στις οποίες οδηγός και συνοδηγός βγήκαν ζωντανοί από τα συντρίμμια.

Κάπου εδώ να σημειώσουμε ότι σε αρκετές περιπτώσεις δεν οδηγούσε ο ιδιοκτήτης ενώ σε κάθε περίπτωση θα θέλαμε να δώσουμε εύσημα σε όσους χρησιμοποιούν καθημερινά τα υπεραυτοκίνητα τους, παίρνοντας το ρίσκο της κυκλοφορίας σε δημόσιο δρόμο αντί να τα κρατούν κρυμμένα μέσα σε γκαράζ.


Bugatti

Bugatti EB110 SuperSport

Μια Bugatti EB110 SuperSport υπέστη σοβαρές ζημιές στη Μόσχα (Ρωσία) το καλοκαίρι του 2009. Το περιστατικό έγινε στους δρόμους γύρω από το Κρεμλίνο που είχαν κλείσει για την F1, με αρκετά υπεραυτοκίνητα να κάνουν βόλτα πριν από τα μονοθέσια. Ένα από αυτά ήταν και η μπλε Bugatti EB110 SS του 1994 που τράκαρε σε τσιμεντένιο προστατευτικό προκαλώντας ζημιά στη μάσκα και διαλύοντας τον πίσω άξονα. Ευτυχώς ο οδηγός και η συνοδηγός δεν τραυματίστηκαν.

Bugatti Veyron

Η εικονιζόμενη Bugatti Veyron τράκαρε το 2007 μόλις μια εβδομάδα μετά από την παραλαβή της από τον ιδιοκτήτη. Ο 40χρονος επιχειρηματίας έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου ταξιδεύοντας με 160 km/h σε βρεγμένο οδόστρωμα μαζί με νεαρό συνεπιβάτη. Η Veyron έκανε τρεις σβούρες προτού πέσει πάνω σε ένα Vauxhall Atsra στο οποίο επέβαινε μια έγκυος γυναίκα και στη συνέχεια να καταλήξει σε τοίχο. Όπως βλέπουμε η ζημιά στο εμπρός μέρος είναι πολύ σοβαρή με ολόκληρη τη μάσκα και μέρος της ανάρτησης να χρειάζονται αντικατάσταση.

Bugatti Chiron

Η εικονιζόμενη Bugatti Chiron τράκαρε με μια Porsche 911 Cabriolet στο Gotthard Pass της Ελβετίας τον Αύγουστο του 2020. Το ατύχημα συνέβη όταν ο οδηγός της Bugatti αποπειράθηκε να προσπεράσει αυτοκινούμενο την ίδια ακριβώς στιγμή με τον οδηγό της Porsche. Ο στενός επαρχιακός δρόμος δεν άφησε πολλά περιθώρια αντίδρασης και στα υπόλοιπα αυτοκίνητα που παρασύρθηκαν - μια Mercedes-Benz C-Class Estate και το αυτοκινούμενο. Η Bugatti θα χρειαστεί νέα μάσκα (προφυλακτήρα, καπό και φτερά) καθώς το εμπρός τμήμα έχει παραμορφωθεί αρκετά από τη σύγκρουση, όμως η ζημιά φαίνεται εύκολα επισκευάσιμη.


Ferrari

Ferrari F40

Μπορεί να μην είναι η πρώτη ούτε η τελευταία Ferrari F40 που έχει καταστραφεί ολοσχερώς, όμως το συγκεκριμένο ατύχημα ξεχωρίζει. To 2001 στη Μαλαισία, ένας μηχανικός έκανε test drive στην F40 που μόλις είχε επισκευάσει από προηγούμενο τρακάρισμα στην πίστα Batu Tiga. Καθώς ταξίδευε με πάνω από 180 km/h στον βρεγμένο αυτοκινητόδρομο κατευθυνόμενος προς το αεροδρόμιο, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου πέφτοντας πάνω σε ένα φοίνικα. Παρά την έκταση της ζημιάς σε αμάξωμα, πλαίσιο και μηχανικά μέρη, ο ιδιοκτήτης της F40 την έστειλε στο Maranello για μια πανάκριβη ανακατασκευή και σήμερα το αυτοκίνητο βρίσκεται στη Σιγκαπούρη.

Ferrari F50

Μια Ferrari F50 καταστράφηκε ολοσχερώς το 2019 όταν προσέκρουσε σε κορμούς δέντρων, με τους πυροσβέστες να κόβουν το αμάξωμα για να απεγκλωβίσουν τον οδηγό και τον συνεπιβάτη που ήταν μόλις τριών ετών! Ο οδηγός ισχυρίζεται πως βγαίνοντας από stop, το traction control της πισωκίνητης Ferrari δεν δούλεψε σωστά, με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο και να βγει εκτός δρόμου. Ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα, ενώ ο μικρός που υπέστη κατάγματα στα πόδια ανάρρωσε πλήρως.

Ferrari Enzo

Ένα από τα πιο διάσημα τρακαρίσματα της λίστας συνέβη το 2006 στο Pacific Coast Highway στο Malibu της Καλιφόρνια (ΗΠΑ). Γνωστός επιχειρηματίας διέλυσε την Ferrari Enzo κατά τη διάρκεια κόντρας με μια Mercedes-Benz SLR McLaren. Ενώ είχε αναπτύξει ταχύτητα 260 km/h χτύπησε σε κολόνα με καταστροφικά αποτελέσματα. Το υπεραυτοκίνητο κόπηκε κυριολεκτικά στα δύο με τον κινητήρα να εκτοξεύεται δεκάδες μέτρα μακριά από το εμπρός τμήμα. Παρόλο που όλοι πίστεψαν πως δεν υπήρχε σωτηρία για τη συγκεκριμένη Enzo, κάποιος κατάφερε να την επισκευάσει! Το αυτοκίνητο βάφτηκε μαύρο και το 2016 πουλήθηκε έναντι €1,5 εκατ. σε δημοπρασία στο Παρίσι!

La Ferrari crash

Και φυσικά δεν θα μπορούσε να γλιτώσει από το κακό η τελευταία ναυαρχίδα της ιταλικής φίρμας, η La Ferrari. Το συγκεκριμένο ατύχημα έγινε το 2015 στη Σαγκάη (Κίνα). Ο νεαρός οδηγός του υπεραυτοκινήτου (κάτω από 20 χρονών) έχασε τον έλεγχο αργά το βράδυ προφανώς λόγω συνδυασμού υπερβολικής ταχύτητας, έλλειψης εμπειρίας και ολισθηρότητας του οδοστρώματος. Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε, όπως η πανάκριβη Ferrari χρειάστηκε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για να επιστρέψει σε λειτουργική κατάσταση καθώς εκτός από το εμπρός και το πίσω τμήμα του αμαξώματος υπέστη σοβαρές ζημιές και στα μηχανικά μέρη.


Jaguar

Jaguar XJ220

Το Νοέμβριο του 2020, μια Jaguar XJ220 τράκαρε στη Μ.Βρετανία, λίγο καιρό μετά από συμμετοχή της στο Top Gear όπου είχε πιάσει τα 322 km/h! Ο οδηγός της Jaguar έχασε τον έλεγχο σε επαρχιακό δρόμο πέφτοντας πάνω σε δέντρα, όμως ευτυχώς είναι καλά στην υγεία του. Φημολογείται πως το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ανήκει στην εταιρεία Don Law Racing που εξειδικεύεται σε επισκευές και συντήρηση των εναπομεινάντων Jaguar XJ220 οπότε είναι σίγουρο πως θα επιστρέψει σε λειτουργική κατάσταση παρόλο που προφυλακτήρας, καπό, φτερό, πόρτα, τροχός και ανάρτηση έφυγαν από τη θέση τους.


Koenigsegg

Koenigsegg CCX

Το 2016 συνέβη ίσως το πιο τρομαχτικό ατύχημα με Koenigsegg στο Monterrey του Μεξικό. Ένα κόκκινο Koenigsegg CCX ταξίδευε με υπερβολική ταχύτητα όταν άρχισε να τουμπάρει πολλές φορές πριν καταλήξει στην άκρη του δρόμου ως μια άμορφη μάζα σιδερικών. Οδηγός και συνοδηγός μεταφέρθηκαν σε τοπικό νοσοκομείο και θεωρείται πως επέζησαν. Το σουηδικό υπεραυτοκίνητο είχε αγοραστεί λίγο καιρό πριν το τρακάρισμα από αντιπροσωπεία στο Texas.

Koenigsegg Aggera R

Ένα Koenigsegg Aggera R τράκαρε στην πόλη Chongquin της Κίνας το 2015. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο 26χρονος οδηγός βρισκόταν υπό την επήρεια ουσιών όταν έχασε τον έλεγχο χτυπώντας στο πεζοδρόμιο και καταστρέφοντας την πίσω ανάρτηση, τον εμπρός προφυλακτήρα και αρκετά πάνελ από το ανθρακονημάτινο αμάξωμα του υπεραυτοκινήτου. Φήμες αναφέρουν πως ο οδηγός δεν ήταν ο ιδιοκτήτης, ενώ το όχημα δεν ήταν ασφαλισμένο! Τελικά, το Aggera R επέστρεψε στα κεντρικά της Koenigsegg στο Ängelholm της Σουηδίας για επισκευή.

Koenigsegg One:1

Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα ατυχήματα της λίστας το συγκεκριμένο έγινε σε πίστα, όμως έπρεπε να το συμπεριλάβουμε καθώς είναι ένα από τα πιο γνωστά τρακαρίσματα υπεραυτοκινήτων. Ο λόγος για το Koenigsegg One:1 που καταστράφηκε το 2015 στο Nürburgring κατά τη διάρκεια δοκιμών για επίτευξη ρεκόρ. Λόγω ελαττωματικού αισθητήρα ABS, το σουηδικό υπεραυτοκίνητο έφυγε από την πορεία του σε στροφή, προσέκρουσε με το εμπρός μέρος στην μπαριέρα, πέρασε από πάνω της, προσγειώθηκε στο γρασίδι και πήρε φωτιά η οποία ευτυχώς σβήστηκε γρήγορα. Παρά τη σοβαρότητα της σύγκρουσης, ο οδηγός βγήκε χωρίς τραυματισμό ενώ το όχημα επέστρεψε στη Σουηδία όπου επισκευάστηκε για χάρη του ιδιοκτήτη.


Lamborghini

Lamborghini Diablo

Μια κόκκινη Lamborghini Diablo κατέληξε σε χαντάκι σε επαρχιακό δρόμο λίγο έξω από το Sydney της Αυστραλίας το 2019! Το ατύχημα συνέβη στο δρόμο Fowler Road όταν ο οδηγός επιτάχυνε απότομα με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο της Lamborghini και να βγει εκτός πορείας. Ευτυχώς και οι δύο επιβαίνοντες βγήκαν από το όχημα χωρίς σοβαρούς τραυματισμούς, έχοντας υποστεί σοκ. Η ζημιά φαίνεται πολύ σοβαρή με το εμπρός μέρος και το σασί να έχει παραμορφωθεί ανεπανόρθωτα. Βγαίνοντας από τα συντρίμμια, ο ιδιοκτήτης επαναλάμβανε συνεχώς πως μόλις είχε αγοράσει την Diablo μην μπορώντας να πιστέψει το τι είχε συμβεί.

Lamborghini Aventador SV

Η αλήθεια είναι ότι πολλές Lamborghini έχουν εμπλακεί σε τροχαία όπως η Huracan που κόπηκε στη μέση το 2019 στο Μεξικό και οι δίδυμες Aventador που τράκαραν μεταξύ τους στη Σιγκαπούρη το καλοκαίρι του 2020, όμως για τη λίστα μας επιλέξαμε αυτό το σοβαρό τροχαίο με μια Lamborghini Aventador LP750-4 SV που συνέβη στην Πάρμα της Ιταλίας το 2016. Η ναυαρχίδα της Sant'Agata ταξίδευε με υπερβολική ταχύτητα στον αυτοκινητόδρομο όταν χτύπησε στην μπαριέρα με αποτέλεσμα να διαλυθεί. Παρά τη σφοδρότητα της σύγκρουσης, το ανθρακονημάτινο monocoque προστάτεψε τους επιβαίνοντες, όμως το εμπρός και το πίσω μέρος του αμαξώματος καταστράφηκαν ολοσχερώς.


Maserati

Maserati MC12

Η Maserati MC12 είναι αναμφίβολα ένα από τα ακριβότερα, ταχύτερα και πιο σπάνια μοντέλα της Τρίαινας καθώς βασίζεται στα μηχανικά μέρη της Ferrari Enzo. Το μοναδικό παράδειγμα του μοντέλου που έχει τρακάρει είναι το εικονιζόμενο, καθώς οι περισσότεροι ιδιοκτήτες την προσέχουν σαν κόρη οφθαλμού. Το 2006, η οδηγός της MC12 τράκαρε το εμπρός και το πίσω μέρος του υπεραυτοκινήτου κατά τη διάρκεια ταξιδιού από το Martingny στο Torino Wallis της Ελβετίας, ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί. Η ζημιά είναι μεγάλη αλλά επισκευάσιμη οπότε θεωρούμε δεδομένο πως η Maserati επέστρεψε σύντομα σε λειτουργική κατάσταση.


McLaren 

McLaren F1

Η McLaren F1, ένα από τα πιο εμβληματικά υπεραυτοκίνητα όλων των εποχών, εκτός από τις εξωπραγματικές επιδόσεις της είναι γνωστή και για την ευκολία στην καθημερινή οδήγηση. Παρόλα αυτά δεν είναι λίγοι οι ιδιοκτήτες που την έχουν τρακάρει, προκαλώντας ζημιές εκατομμυρίων ευρώ. Ο πιο γνωστός από αυτούς είναι ο ηθοποιός Rowan Atkinson που στην καριέρα του ενσάρκωσε τον Mr. Bean. Ο Βρετανός τράκαρε την δική του McLaren F1 όχι μια αλλά δύο φορές! Όλα ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 1999 όταν δεν πρόλαβε να φρενάρει και χτύπησε από πίσω ένα Austin Metro προκαλώντας ζημιές στο εμπρός μέρος της McLaren. Αρκετά χρόνια αργότερα, το 2011, έχασε τον έλεγχο ταξιδεύοντας με μεγάλη ταχύτητα χτυπώντας με το πλάι και το πίσω μέρος ένα δέντρο και μια κολόνα. Και στις δύο περιπτώσεις η McLaren F1 επισκευάστηκε από την εταιρεία με τεράστιο κόστος για την ασφαλιστική εταιρεία. Τελικά, το 2015 και μετά από 18 χρόνια ιδιοκτησίας, ο Rowan Atkinson πούλησε την F1 έναντι €11 εκατομμυρίων.

McLaren Senna LM

Η McLaren Senna LM του πρώην οδηγού F1, Adrian Sutil, τράκαρε τον Ιούλιο του 2020 στην πόλη Èze της Γαλλικής Ριβιέρας. Ο ιδιοκτήτης παρέλαβε το μοντέλο από την επίσημη αντιπροσωπεία στο Μονακό τον Ιανουάριο του 2020. Δε γνωρίζουμε ποιος οδηγούσε τη στιγμή του ατυχήματος. Από τις φωτογραφίες καταλαβαίνουμε πως η McLaren τράκαρε μετωπικά με μια κολόνα στην άκρη του δρόμου, ενώ διακρίνεται και ένα Peugeot 308 GT Line με ανοιχτούς αερόσακους το οποίο ίσως έπαιξε το ρόλο του στο τροχαίο ατύχημα. Η ζημιά στο εμπρός μέρος της Senna LM είναι εκτενέστατη και το πανάκριβο υπεραυτοκίνητο θα χρειαστεί νέο καπό, προφυλακτήρα, φτερά, φώτα, παρμπρίζ και ψυγείο προτού επιστρέψει στους δρόμους.


Mercedes

Mercedes SLR

To 2009, ένας 23χρονος από την Πολωνία τράκαρε την Mercedes-Bens SLR του πατέρα του, μόλις μια μέρα μετά από την αγορά της! Ο νεαρός που δεν τραυματίστηκε, φημολογείται πως είχε ένα μικρό παιδί στη θέση του συνοδηγού. Μετά από το ατύχημα εξαφανίστηκε και επέστρεψε στο τμήμα 17 ώρες μετά, λέγοντας πως είχε πάει το παιδί στο νοσοκομείο. Πληροφορίες αναφέρουν πως η SLR τράκαρε με τρία αυτοκίνητα κατά τη διάρκεια κόντρας με μια Ferrari 599 GTB. Όπως βλέπουμε όλη η μάσκα είναι κατεστραμμένη, με σοβαρές ζημιές στα μηχανικά μέρη.

Mercedes-Benz SLS AMG

Τον Μάρτιο του 2017, μια Mercedes-Benz SLS AMG βρέθηκε σε κοίτη ποταμού στο Wildschoenau της Αυστρίας. Το αυτοκίνητο ταξίδευε με ταχύτητα σε επαρχιακό δρόμο με στροφές, όταν για άγνωστο λόγο ο οδηγός έχασε τον έλεγχο με αποτέλεσμα να καταλήξει μέσα στο ποτάμι πέφτοντας από μεγάλο ύψος! Οδηγός και συνοδηγός εγκλωβίστηκαν στο όχημα και τραυματίστηκαν ελαφρά, με τους αερόσακους και το ισχυρό πλαίσιο να τους προστατεύουν από τα χειρότερα.


Pagani

Pagani Zonda F

Η πορτοκαλί Pagani Zonda F που βλέπετε στη φωτογραφία τράκαρε τον Ιανουάριο του 2012 στο Hong Kong της Κίνας. Ο οδηγός ταξίδευε με υπερβολική ταχύτητα με αποτέλεσμα να πέσει με δύναμη σε ένα δέντρο και μια κολόνα. Παρόλο που το εμπρός τμήμα του ιταλικού υπεραυτοκινήτου καταστράφηκε, είναι σίγουρο πως ο Horracio Pagani και η ομάδα του βρήκαν τρόπο να το επισκευάσουν - όπως έχει συμβεί με τα περισσότερα ατυχήματα στα οποία εμπλέκονται μοντέλα της Pagani.

Pagani Zonda Zozo

Μια από τις πολλές εκδόσεις της Pagazi Zonda είναι η μοναδική ZoZo που το 2016 ενεπλάκη σε τροχαίο στο Τόκιο. Ο επιχειρηματίας που παρήγγειλε το υπεραυτοκίνητο από την Pagani το 2015, είναι ιδιοκτήτης ιαπωνικού e-shop Zozotown εξού και το όνομα της ειδικής έκδοσης. Οι ζημιές περιορίζονται στο εμπρός τιμήμα καθώς η Zonda προσέκρουσε μετωπικά με μια Maybach 62S, καθιστώντας εφικτή την επισκευή της, παρόλο που είμαστε σίγουροι πως η μάσκα από ανθρακονήματα δεν θα ήταν καθόλου οικονομική!

Pagani Huayra

Η μοναδική Pagani Huayra με το ψευδώνυμο "Pearl" τράκαρε στο Παρίσι το καλοκαίρι του 2016. Φορούσε αραβικές πινακίδες και είχε παραδοθεί στον ιδιοκτήτη μόλις πριν από λίγους μήνες. Χωρίς να έχουμε πληροφορίες για τις συνθήκες του τροχαίου, φήμες έκαναν λόγο για μεθυσμένο οδηγό που έπεσε πάνω στο υπεραυτοκίνητο. Η Pagani υπέστη πολύ σοβαρές ζημιές στο πίσω μέρος και ιδιαίτερα από την πλευρά του οδηγού. Εκτός από το αμάξωμα και τα αεροδυναμικά βοηθήματα από ανθρακονήματα, καταστράφηκε η τετραπλή εξάτμιση, η πίσω ανάρτηση και μέρος του κεντρικά τοποθετημένου κινητήρα V12 της AMG. Με πολύ χρήμα από την πλευρά του Σείχη (μάλλον από την ασφαλιστική του) και αρκετό κόπο από τους μηχανικούς της Pagani, η Huayra Pearl επέστρεψε σε κατάσταση βιτρίνας το 2017.

Pagani Huayra

Ένα από τα πιο πρόσφατα ατυχήματα της λίστας συνέβη το Νοέμβριο του 2020 σε αυτοκινητόδρομο των ΗΠΑ. Ο 17χρονος YouTuber Gage Gillean τράκαρε την Pagani Huayra Roadster του δισεκατομμυριούχου πατέρα του Tim Gillean, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματισμοί. Στο ατύχημα δεν ενεπλάκησαν άλλα οχήματα και πιθανότατα έγινε λόγω απειρίας του οδηγού. Η Pagani τράκαρε μπροστά και δεξιά, με ολόκληρη τη μάσκα να έχει καταστραφεί (προφυλακτήρας, καπό, φτερό) μαζί με την ανάρτηση, την πόρτα και μέρος του πλαισίου. Διάφορα κομμάτια του αυτοκινήτου από ανθρακονήματα σκορπίστηκαν στο οδόστρωμα όπως και ένας από τους τροχούς. Το υπεραυτοκίνητο είχε αγοραστεί το καλοκαίρι του 2020 ως ειδική παραγγελία με μωβ ανθρακονημάτινο αμάξωμα και ασορτί εσωτερικό.


Porsche

Porsche Carrera GT Gemballa Mirage GT

Όλοι θα θυμάστε την Porsche Carrera GT Gemballa Mirage GT που τον Αύγουστο του 2020 προκάλεσε καταστροφές στο κέντρο του Manhattan. Η βελτιωμένη έκδοση του υπεραυτοκινήτου υπέστη πολύ σοβαρές ζημιές αφού κατέληξε με διαλυμένη μάσκα, σπασμένο παρμπρίζ, πίσω προφυλακτήρα και ανάρτηση. Μετά από μια τρελή πορεία στους δρόμους της περιοχής Hell's Kitchen, η Gemballa ακινητοποιήθηκε στη γωνία των οδών 11th Avenue και 44th Street, όπου την περικύκλωσαν περιπολικά και ασθενοφόρα. Οδηγός ήταν ο επιχειρηματίας Benjamin Chen που έχει καταστρέψει μια σειρά από υπεραυτοκίνητα στο παρελθόν. Παρότι οδηγούσε υπό την επήρεια ουσιών και τράκαρε δεκάδες σταθμευμένα οχήματα, κατάφερε να αποφύγει τη φυλάκιση.

Porsche

Τον Μάρτιο του 2016, μια Porsche 918 Spyder - που επίσημα θεωρείται μέλος της "Αγίας Τριάδας" των υπεραυτοκινήτων - τράκαρε στο Long Island της Νέας Υόρκης. Το τραγικό της υπόθεσης είναι πως το υβριδικό υπεραυτοκίνητο είχε μόλις 148 km στο οδόμετρο. Δε γνωρίζουμε αν ο ιδιοκτήτης κατάφερε να την επισκευάσει, όμως από τις φωτογραφίες φαίνονται σοβαρότατες ζημιές στη μάσκα, τις ρόδες και την ανάρτηση από την πλευρά του συνοδηγού και ολόκληρο το άνω τμήμα της ουράς.

Porsche 911 GT2 RS

Είπαμε πως δεν θα συμπεριλάβουμε σπορτσκαρς στη λίστα μας αλλά η Porsche 911 GT2 RS έχει επιδόσεις και τιμή που παραπέμπουν σε υπεραυτοκίνητο. Το συγκεκριμένο παράδειγμα τράκαρε τον Οκτώβριο του 2019 στη Μαλαισία. Ο οδηγός έκανε κόντρες με μια Lamborghini Huracan Performante όταν βγήκε από το δρόμο και έπεσε με δύναμη σε ένα χαντάκι. Περιττό να πούμε πως η GT2 RS καταστράφηκε ολοσχερώς με ζημιές σε ολόκληρο το αμάξωμα και κατεστραμμένο πάτωμα.

[Με φωτογραφίες και πληροφορίες από την ιστοσελίδα Wrecked Exotics]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube