Καταστράφηκε η Jaguar XJ220 που συμμετείχε στο Top Gear

Καταστράφηκε η Jaguar XJ220 που συμμετείχε στο Top Gear

Ο οδηγός της Jaguar XJ220 έχασε τον έλεγχο και προσέκρουσε σε δέντρα.

Θυμάστε την Jaguar XJ220 που πριν από λίγο καιρό είχε πιάσει τα 200 mph (322 km/h) σε δοκιμή του βρετανικού Top Gear; Αυτό λοιπόν το αυτοκινήτο ενεπλάκει σε σοβαρό τροχαίο όταν ο οδηγός του έχασε τον έλεγχο σε επαρχιακό δρόμο πέφτοντας πάνω σε δέντρα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο οδηγός της Jaguar ήταν καλά στην υγεία του. Φημολογείται πως το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ανήκει στην εταιρεία Don Law Racing που εξειδικεύεται σε επισκευές και συντήρηση των εναπομείναντων Jaguar XJ220.

Όπως βλέπουμε από τις εικόνες η μάσκα της Jaguar έχει παραμορφωθεί, με προφυλακτήρα, καπό, φτερό, πόρτα, τροχό και ανάρτηση να έχουν φύγει από τη θέση τους. Πληγωμένες είναι και οι δύο πλευρές του οχήματος όμως ο χώρος του κινητήρα και η ουρά μοιάζουν να μην έχουν υποστεί μεγάλη φθορά. Δεδομένης της αξίας και της σπανιότητας του μοντέλου (282 μονάδες παρήχθησαν) είναι σχεδόν σίγουρο πως θα βρεθεί τρόπος να επισκευαστεί παρά την έκταση των ζημιών.

Jaguar XJ220 crash

H Jaguar XJ220 είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο cool υπεραυτοκίνητα της δεκαετίας του '90. Παρουσιάστηκε σε μορφή πρωτοτύπου το 1988 με την έκδοση παραγωγής να ακολουθεί το 1992. Ο κεντρικά τοποθετημένος bi-turbo V6 3,5 λίτρων με 550 PS και το αεροδυναμικό αμάξωμα χάριζαν επιτάχυνση 0-100 km/h σε μόλις 3,6" και επιβεβαιωμένη τελική ταχύτητα 217 mph (349 km/h). Μέχρι την έλευση της McLaren F1, η Jaguar XJ220 ήταν το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο ενώ είχε και το ρεκόρ γύρου στο Nürburgring με χρόνο 7:36.46.

Αυτό δεν είναι το πρώτο όχημα από το συγκεκριμένο επεισόδιο του Top Gear που τρακάρει, καθώς και η Lamborghini Diablo είχε βγει πρόσφατα από το δρόμο. Λέτε να έχει σειρά η Ferrari F40;

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube