Το πισωκίνητο CUPRA Born αποκτά έκδοση VZ με ισχύ 326 PS

Το πισωκίνητο CUPRA Born αποκτά έκδοση VZ με ισχύ 326 PS

Το ισπανικό ηλεκτρικό χάτσμπακ θα στέλνει 545 Nm στους πίσω τροχούς.

Το CUPRA Born αποτελεί το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο του νεοφανούς σπορ παρακλαδιού της Seat. Ήδη είχε την έκδοση e-Boost, που απέδιδε 231 PS αντί για 204 του Volkswagen ID.3, στο οποίο βασίζεται.

Τώρα, το CUPRA Born VZ εκτοξεύει την ιπποδύναμή του πάνω από τα 300 PS, συγκεκριμένα στα 326 και τη ροπή στα 545 Nm. Το καλύτερο; Η κίνηση γίνεται μόνο από τους πίσω τροχούς.

Το CUPRA Born αγριεύει κι άλλο με 326 PS και κολοσσιαία ροπή μόνο στον πίσω άξονα

Το επίθημα «VZ» αντιπροσωπεύει το ισπανικό «veloz». Δεν γνωρίζουμε αν έχει σχέση με το ελληνικό «βέλος», πάντως στη γλώσσα μας μεταφράζεται ως «γρήγορο» και το VZ θα είναι σίγουρα.

Cupra Born

Με αύξηση 95 PS και 235 Nm, το σπριντ μέχρι τα 100 km/h έχει μειωθεί κατά 1,3" στα 5,7", ενώ η τελική ταχύτητα έχει αυξηθεί από τα 160 στα 200 km/h. Αξίζει να σημειωθεί ότι το CUPRA Born e-Boost φτάνει τα 160 ταχύτατα, απλώς εκεί επενεργεί ο ηλεκτρονικός κόφτης. Λογικά αυτό συμβαίνει και στα 200 km/h του VZ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Αυξημένες οι πωλήσεις της SEAT το 2023 με σύμμαχο την CUPRA

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ταχύτερες επιδόσεις δεν συνεπάγονται πτώση της ηλεκτρικής εμβέλειας. Με αύξηση της ωφέλιμης χωρητικότητας των μπαταριών κατά 2 kWh σε 79 kWh, η αυτονομία ανέρχεται σε 570 km.

Cupra Born

Το VZ προσφέρει πολλά περισσότερα από έναν πιο δυνατό ηλεκτροκινητήρα. Φοράει ζάντες 20 ιντσών με ελαστικά επιδόσεων. Αλλαγές στην κρεμαγιέρα, στα φρένα και στην ανάρτηση υπόσχονται μεγαλύτερη οδηγική απόλαυση. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Οι παίκτριες της FC Barcelona κινούνται με CUPRA

Τα ημί-μπάκετ καθίσματα μοιάζουν ακόμα ανώτερα κι από του Formentor VZ5 και προσφέρουν περισσότερη πλευρική στήριξη, ενώ η οθόνη του infotainment αυξήθηκε από τις 12 στις 12,9 ίντσες.

Cupra Born

Το νέο CUPRA Born VZ προσφέρεται στο χρώμα Dark Forest που βλέπετε στις φωτογραφίες και σε Midnight Black. Το λογότυπο «VZ» που προστέθηκε στην πίσω πόρτα έχει μια σκούρα χρωμιωμένη εμφάνιση που απηχεί στα γράμματα «CUPRA».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Video δοκιμή: CUPRA Formentor VZ5

Το Born VZ θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη το τρίτο τρίμηνο του έτους. Επίσης, εντός της χρονιάς αναμένουμε την αντίστοιχη έκδοση της Volkswagen, το ID.3 GTX.

Cupra Born

Αμφότερα θα κληθούν να ανταγωνιστούν το MG4 XPower των 435 PS, καθώς και το μικρότερο Alpine A290 που θα παρουσιαστεί σύντομα.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube