To MG4 XPOWER έφτασε στην ελληνική αγορά

To MG4 XPOWER έφτασε στην ελληνική αγορά

Η MG ήρθε στην Ελλάδα τον περασμένο Σεπτέμβριο κάνοντας θόρυβο. Δύο μήνες αργότερα, η ισχυρότερη πρόταση στην γκάμα της MG, το MG4 XPOWER είναι διαθέσιμο και στην χώρα μας.

MG4 XPOWER

Η MG, συνεχίζει να βρίσκεται στο επίκεντρο, καθώς από τους πρώτους της μήνες στην ελληνική αγορά, εξελίσσεται σε σημαντικό παίχτη στην εγχώρια αυτοκινητική σκηνή. Τελευταία προσθήκη στη γκάμα της, το πολυαναμενόμενο MG4 XPOWER, το οποίο εμπλουτίζει ακόμα περισσότερο την γκάμα του MG4.

Το MG4 λοιπόν, που αποτελεί μία από τις πληρέστερες εξηλεκτρισμένες προτάσεις της ελληνικής αγοράς, αποκτά τώρα δύο νέους κινητήρες. Αυτοί αποτελούνται από το MG4 EV 77kWh στην έκδοση Luxury και από το MG4 EV 64kWh XPOWER 4WD. Όπως αναφέρει η ονομασία της πρώτης έκδοσης, ο ηλεκτροκινητήρας των 77kWh θα προσφέρει μεγαλύτερη αυτονομία που φθάνει τα 520 km κατά WLTP με μία πλήρη φόρτιση και μεγαλύτερη ισχύ 180 kw. 

Από την άλλη πλευρά το XPOWER υπόσχεται να βάλει φωτιά στην άσφαλτο χάρη στους 435 PS, οι οποίοι μας προϊδεάζουν για μεγάλες οδηγικές συγκινήσεις και επιδόσεις που παραπέμπουν σε σπορ αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων.

MG4 XPOWER

Το XPOWER έρχεται με δύο ηλεκτροκινητήρες των 204 PS εμπρός και 231 PS πίσω, οι οποίοι αποδίδουν συνδυαστικά 435 PS και 600 Nm ροπής. Επιπρόσθετα, τα δύο ηλεκτρομοτέρ εξασφαλίζουν χαρακτηριστικά τετρακίνησης, ενώ επίσης το σύστημα διαθέτει λειτουργία launch control για επιτάχυνση από στάση στα 100 km/h σε μόλις 3,8”, με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 200 km/h. 

Μιλώντας για επιδόσεις, αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι μέσω του συνδυασμού των νέων τροχών Cyclone της MG με διάμετρο 18", των μεγαλύτερων εμπρός και πίσω δισκόφρενων και των νέων σπορ δαγκάνων, το MG4 XPower μπορεί να επιβραδύνει από τα 100 km/h στα 0 km/h σε μόλις 33,9 m.

Η ξεχωριστή του εμφάνιση δίνει το στίγμα από την πρώτη κιόλας στιγμή που θα το αντικρίσει κανείς, καθώς είναι δυναμικό και καλαίσθητο, χωρίς σχεδιαστικές ακρότητες, κερδίζοντας τις εντυπώσεις από την πρώτη κιόλας ματιά. Τα ιδιαίτερα φωτιστικά σώματα και η μάσκα εμπρός, δίνουν το στίγμα της σπορ διάθεσης του μοντέλου που είναι ιδιαίτερα μοντέρνο και ελκυστικό και με τις λεπτομέρειες αυτές καθίσταται μια από τις πλέον «φρέσκες» και σύγχρονες προτάσεις της αγοράς. Οι νέες εκδόσεις μάλιστα συνοδεύονται από τη νέα απόχρωση «Hunter Green».

Πίσω από την εντυπωσιακή σχεδίαση των προβολέων, «κρύβεται» και μια πολύ υψηλή τεχνολογία μια και το φωτεινό σύνολο αποτελείται από 28 μονάδες LED, ενώ από 36 LED το κάθε ένα, αποτελούνται τα φλας του αυτοκινήτου.

Αντίστοιχα, μεγάλη εντύπωση κάνει και το πίσω μέρος, στο οποίο η σχεδίαση φαίνεται να κορυφώνεται σε ό,τι έχει να κάνει με το σύνολο του μοτίβου της αισθητικής που αποκαλύπτεται. Όπως και εμπρός, έτσι και πίσω, τα φωτιστικά σώματα έχουν κυρίαρχο ρόλο στη διαμόρφωση μιας φουτουριστικής εικόνας υψηλής αισθητικής.

MG4 XPOWER

Για το λόγο αυτό έχουν χρησιμοποιηθεί ούτε λίγο, ούτε πολύ 172 LED, δημιουργώντας ένα σύνολο ιδιαίτερα ευχάριστο, φωτεινό και σίγουρα “προάγγελο” των εξελίξεων του μέλλοντος. Σημαντικό στοιχείο της εικόνας του πίσω μέρους, είναι και η πίσω αεροτομή κοντά στην οροφή που παραπέμπει σε αμιγώς σπορ κατασκευές.

Ομοίως και η καμπίνα του MG4, αποπνέει μια φρεσκάδα και μια ευρυχωρία . Εδώ εκτός από τη σχεδίαση που δίνει άλλο αέρα στο MG4 και το «αποτύπωμά» του στα μάτια του οδηγού ή των επιβατών του, σημαντικό ρόλο παίζουν τα ποιοτικά υλικά και η άρτια ποιότητα συναρμογής που δίνει ένα premium αέρα στο μοντέλο. Η «αιωρούμενη» κεντρική κονσόλα είναι ιδιαίτερα λειτουργική με σωστή εργονομία στη σχεδίασή της και προδιαθέτει τον οδηγό για κάτι ξεχωριστό. Πίσω από το τιμόνι μια ψηφιακή οθόνη παίζει το ρόλο του πίνακα των οργάνων προσφέροντας πληρότητα πληροφοριών, ενώ κεντρικά τοποθετημένη στο ταμπλό είναι η υψηλής ανάλυσης και αφής οθόνη με διαγώνιο 10” που δίνει πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες του συστήματος infotainment. Φυσικά, υπάρχουν όλες οι ευκολίες του σήμερα, όπως θύρες USB και αρκετοί χώροι για μικροαντικείμενα.

MG4 XPOWER

Συνολικά τώρα, όλες οι εκδόσεις του MG4 υποστηρίζουν ιδανικά τον οδηγό καθώς εφοδιάζονται με ένα εκ των κορυφαίων πακέτων συστημάτων της αγοράς. Το MG Pilot διαθέτει μεταξύ άλλων Adaptive Cruise Control, ημιαυτόνομη οδήγηση επιπέδου 2, σύστημα διατήρησης της λωρίδας κυκλοφορίας, κάμερα 360 μοιρών, αυτόματο φρενάρισμα στην πόλη, αλλά και στον ανοιχτό δρόμο.

Τι γίνεται όμως με την αυτονομία των νέων εκδόσεων; Σύμφωνα με τη βρετανική φίρμα, η ηλεκτρική αυτονομία του πανίσχυρου MG4 X Power φτάνει τα 385 χιλιόμετρα και η μέγιστη ισχύς φόρτισης τα 140 kW, περιορίζοντας τον χρόνο φόρτισης του αυτοκινήτου από το 10% έως και το 80% στα 26 λεπτά.

Η τιμή της νέας έκδοσης MG4 LUXURY ξεκινά από €41.750, ενώ της τετρακίνητης XPOWER από €43.150, χωρίς να υπολογίζεται η επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2». Με την επιδότηση, οι τιμές διαμορφώνονται στις €33.750 και €35.150, αντίστοιχα.

Σε κάθε περίπτωση, το MG4, ανεξάρτητα από την έκδοση του αποτελεί ένα από τα πιο ολοκληρωμένα και value for money αυτοκίνητο της ελληνικής αγοράς στον τομέα της ηλεκτροκίνησης. Με την τιμή της πλουσιότατης σε εξοπλισμό βασικής έκδοσης, να ανέρχεται στις €32.250 (πέφτει στις €24.448 με την κρατική επιδότηση), εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι το ηλεκτρικό χάτσμπακ της MG παίζει χωρίς αντίπαλο.

MG4

Να υπενθυμίσουμε σε αυτό το σημείο, πως όλα τα μοντέλα της MG έρχονται με 7ετή εργοστασιακή εγγύηση ή 150.000 km, δείγμα της εμπιστοσύνης που έχουν οι άνθρωποι των βρετανών στα δημιουργήματά τους.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube