Alpine A290, πρώτες επίσημες φωτογραφίες του σπορ ηλεκτρικού R5

Alpine A290, πρώτες επίσημες φωτογραφίες του σπορ ηλεκτρικού R5

Η πρώτη 100% ηλεκτρική Alpine ξεμύτισε. Η Alpine A290 αποτελεί τη σπορ έκδοση του νέου Renault 5 E-Tech και θα αποκαλυφθεί πλήρως τον Ιούνιο.

Η Alpine θα ξεκινήσει σύντομα την ηλεκτρική μετάβασή της. Με μια πλήρη γκάμα μοντέρνων σπόρτσκαρ, με πρώτο δείγμα ένα σουπερμίνι, την Alpine A290.

Παρόλο που το Renault 5 E-Tech θα αποκαλυφθεί σε λίγες μέρες, στις 26 Φεβρουαρίου, η Alpine A290 θα πρέπει να περιμένει λίγο ακόμα. Η κατασκευάστρια ανακοίνωσε ότι το μοντέλο θα παρουσιαστεί τον Ιούνιο του 2024. Και βάζουμε στοίχημα ότι το ντεμπούτο θα γίνει το σαββατοκύριακο των 24 Ωρών του Le Mans!

Για να σχεδιάσει τη νέα Alpine A290, η κατασκευάστρια από τη Διέππη ξεκίνησε από τη βάση του νέου Renault 5 E-Tech

Alpine A290

Ως εκ τούτου, η Alpine A290 έχει εισέλθει στην τελική φάση εξέλιξής της. Οι ομάδες δοκιμών της εταιρείας ταξίδεψαν κυρίως στη Σουηδία για τα τελικά τεστ σε ακραίο ψύχος. Με την Alpine να απαθανατίζει κάμποσες στιγμές για να τις κοινοποιήσει επίσημα, κάνοντας χαλάστρα στους κατασκόπους που ξεροστάλιαζαν στο κρύο για μια λήψη!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ DRIVE Legend: Jean Rédélé 1922-2007, ταγμένος στον Ρόμβο

Η Alpine A290 βέβαια εξακολουθεί να είναι καλά καμουφλαρισμένη, ακόμα κι αν η επικοινωνιακή προστασία της είναι λίγο ελαφρύτερη σε σύγκριση με τα πρώτα πρωτότυπα. Και μπορούμε εύκολα να αναγνωρίσουμε τη σιλουέτα του R5. Καθώς, για εξοικονόμηση χρημάτων, η κατασκευάστρια έχει υιοθετήσει τη δομή της έκδοσης της Renault. Μόνο που για την περίπτωση, η Alpine A290 θα διαθέτει και έκδοση με πέντε πόρτες! Άγνωσται αι βουλαί του Κυρίου…

Alpine A290

Όπως όμως μας είχε γίνει γνωστό από το πρωτότυπο το 2023, η Alpine A290 θα δικαιούται ένα ειδικά σχεδιασμένο bodykit, δίνοντας στο αυτοκίνητο πιο φανταχτερή εμφάνιση! 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επτά πράγματα που δεν ξέρατε για την Alpine

Οι νέοι προφυλακτήρες θα κερδίσει επίσης μερικά εκατοστά σε μήκος, αφού η Alpine θα έχει μήκος 3,99 m, έναντι 3,92 m του R5. 

Alpine A290

Οι φωτογραφίες δείχνουν επίσης μια από τις διαφορές σε σύγκριση με το Renault, τα τετράγωνα φώτα που προστέθηκαν στη μάσκα, αναφορά στην έκδοση ράλι του R5. 

Μάλιστα, με σταυροειδή φωτεινή υπογραφή. Η Alpine A290 θα πατά σε 19άρες ζάντες, ντυμένες με λάστιχα της Michelin, ειδικά σχεδιασμένα για το αυτοκίνητο.

Alpine A290

Η Alpine αποκαλύπτει επίσης μια πρώτη άποψη της καμπίνας, με μια φωτογραφία του flat bottomed τιμονιού που είναι νtυμένο με δέρμα Nappa.

Το τιμόνι ενσωματώνει τρεις βασικές λειτουργίες δανεισμένες από τo τιμόνι της Alpine Formula 1: OV (Overtake), RCH (Recharge) και λειτουργίες Drive για απευθείας ρύθμιση.

Alpine A290

Ωστόσο, η Διέππη δεν έχει πει ακόμα τίποτα σχετικά με το τεχνικό φύλλο της Alpine A290. Λίγη υπομονή ακόμα λοιπόν!

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube