Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο MINI “Riley” Sedan

Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο MINI “Riley” Sedan

Τα επεκτατικά σχέδια της γκάμας της MINI περιλαμβάνουν σίγουρα και ένα πέμπτο μοντέλο στην οικογένεια.

Η γκάμα της MINI περιλαμβάνει τέσσερα μοντέλα [3θυρο και 5θυρο(υπολογίζεται ως ένα μοντέλο), Cabrio, Clubman και Countryman], και σύμφωνα με πληροφορίες θα προστεθεί σε αυτή και ένα σεντάν.

Μάλιστα, αρκετός κόσμος το ονομάζει ήδη “Riley”, όνομα που παραπέμπει στα πρώτα 4θυρα σεντάν στην ιστορία της MINI (Wolseley Hornet και Riley Elf) την δεκαετία του ’60. Δικαιολογημένα θα πούμε εμείς, μιας και η BMW έχει τα δικαιώματα χρήσης της φίρμας Riley.

Μέχρι στιγμής όμως, δεν υπάρχουν φωτογραφίες από καμουφλαρισμένα αυτοκίνητα δοκιμών, ούτε υπάρχει κάποιο επίσημο σκίτσο που να υποδηλώνει την γένεση ενός τέτοιου μοντέλου. Ο καπνός όμως υπάρχει λόγω της φημολογίας, άρα δεν θα αργήσει να εντοπιστεί και η φωτιά.

Δείτε ακόμα   Δοκιμάζουμε το MINI Cooper

Αυτό που ξέρουμε σίγουρα για την μελλοντική γκάμα της MINI, είναι ότι το μικρό Rocketman και το εκκεντρικό Superleggera δεν θα δουν το πράσινο φως της παραγωγής, και αυτό γιατί το κόστος εξέλιξης είναι πολύ υψηλό και η εμπορική απήχηση που θα έχουν(;) παραμένει άγνωστη. Το καλύτερο παράδειγμα σε αυτή την περίπτωση αποτελούν τα Roadster και Coupe, που παρά το γεγονός ότι ήταν από τα καλύτερα μοντέλα του είδους, δεν πέτυχαν τους εμπορικούς τους στόχους.

Από την άλλη, το νέο 4θυρο σεντάν θα βασίζεται στο πάτωμα του Clubman, κάνοντας χρήση της πλατφόρμας UKL. Αυτό όπως καταλαβαίνετε μεταφράζεται σε μικρότερο κόστος εξέλιξης και παραγωγής, κάνοντας τα πράγματα για την MINI πολύ πιο εύκολα.

Δείτε ακόμα   Δοκιμάζουμε το MINI Cooper D Clubman

Επιπλέον, η νέα 4θυρη BMW Series 1 δεν αναμένεται να πατήσει τους τροχούς της σύντομα στην Ευρώπη, με αποτέλεσμα η νέα έκδοση του MINI να κληθεί να ανταγωνιστεί τα δύο άλλα γερμανικά premium sport sedan, το Audi A3 Sportsedan και την Mercedes-Benz CLA.

Αυτό μπορεί να μην είναι τυχαίο, και το BMW Group να θέλει να δώσει εμπορική ώθηση στο νέο 4θυρο MINI, “σπρώχνοντας” τους υποψήφιους πελάτες της 4θυρης Σειράς 1 στις εκθέσεις της MINI.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube