MINI: Τέλος εποχής για τα Coupé και Roadster

MINI: Τέλος εποχής για τα Coupé και Roadster

Με στόχο να επιδείξει τα σπορ χαρακτηριστικά του, η MINI είχε πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του Coupé στον 24ωρο αγώνα αντοχής του Nürburgring, λίγο πριν το επίσημο ντεμπούτο του στη Φρανκφούρτη το 2011.

Αν και υποστηρίζει ότι τα Coupé και Roadster ήταν επιτυχημένα, η MINI ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει την παραγωγή τους.

Οι δύο αυτές εκδόσεις, που βασίζονται στην προηγούμενη γενιά του MINI, ξεχώριζαν για την ιδιαίτερη σχεδίασή τους η οποία, ωστόσο, δεν βρήκε την ανάλογη ανταπόκριση από το κοινό.

Με χαμηλότερο κέντρο βάρους, διαφορετικό set-up στις αναρτήσεις και μια πίσω πτέρυγα που εκτεινόταν για μεγαλύτερη σταθερότητα στις υψηλές ταχύτητες, τόσο το Coupé όσο και το Roadster προσέφεραν άφθονη οδηγική απόλαυση.

Προφανώς, αυτό δεν ήταν αρκετό για πείσει την βρετανική εταιρεία, που ανήκει στο BMW Group, να συνεχίσει την παραγωγή τους. Χωρίς να έχει ανακοινώσει ακόμα ακριβή ημερομηνία, η ΜΙΝΙ ξεκαθάρισε ότι το εργοστάσιό της στην Οξφόρδη θα κατασκευάζει πλέον μόνο τις τρίθυρες και πεντάθυρες εκδόσεις της νέας γενιάς.

Όσοι πάντως επιθυμούν ένα ανοιχτό MINI, μπορούν πάντα να επιλέξουν το Convertible, που θα συνεχίσει να διατίθεται με τέσσερις κινητήρες βενζίνης και δύο ντίζελ.

[Πηγή: MINI]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube