Η BMW 1 Series τώρα και σε έκδοση Sedan

Η BMW 1 Series τώρα και σε έκδοση Sedan

Το μικρότερο μοντέλο της BMW, η Σειρά 1, διατίθεται πλέον και σε σεντάν εκδοχή, η οποία θα διατεθεί αποκλειστικά στην κινεζική αγορά.

Ο νέος παίκτης στην κατηγορία των premium μικρών οικογενειακών, η 1 Series Sedan, προέκυψε από τη συνεργασία της BMW με το κινεζικό παρακλάδι της, BMW Brilliance Automotive.

Η BMW 1 Series Sedan είναι ένα μοντέλο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των Κινέζων αγοραστών. Η εξέλιξή του έγινε με βάσει τις κινεζικές οδικές και κλιματολογικές συνθήκες, ενώ σε αυτήν ενεπλάκησαν Κινέζοι μηχανικοί. Άλλωστε το νέο μοντέλο θα πωλείται αποκλειστικά στην Κίνα, και θα κατασκευάζεται εκεί, δίπλα στις BMW Χ1 και 2 Series Active Tourer.

Η σιλουέτα της 1 Series Sedan παραπέμπει στο πρωτότυπο BMW Compact Sedan του 2015, στο εμπρός μέρος είναι εμφανείς οι ομοιότητες με τη Χ1, ενώ στο τελείωμα των πλαϊνών τζαμιών υπάρχει το χαρακτηριστικό κόψιμο Hofmeister kink. Όμως, παρότι η BMW αποκάλυψε επίσημα την πρώτη φωτογραφία του μοντέλου, δεν έδωσε καμία παραπάνω πληροφορία για τα μηχανικά μέρη, τα τεχνικά χαρακτηριστικά ή τις διαστάσεις του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε τη BMW 116d

Ωστόσο είναι δεδομένο ότι πρόκειται για ένα προσθιοκίνητο μοντέλο που βασίζεται στην πλατφόρμα UKL και θα χρησιμοποιεί τους ίδιους τρικύλινδρους 1,5 lt και τετρακύλινδρους 2,0 lt που έχουμε γνωρίσει στα μικρά μοντέλα της BMW, αλλά και στα ΜΙΝΙ.

Προς το παρόν δεν είναι στα πλάνα της BMW η έλευση της 1 Series Sedan και στην Ευρώπη, παρότι οι αντίπαλοι της εταιρίας προσφέρουν ανταγωνιστικά μοντέλα όπως το Audi A3 Sport Sedan και η Mercedes-Benz CLA.

[Πηγή: BMW]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube