MINI: Φήμες για 4θυρη έκδοση

MINI: Φήμες για 4θυρη έκδοση

Η MINI σκέφτεται να εμπλουτίσει την γκάμα της με ένα σεντάν μοντέλο.

Σύμφωνα με αναφορές στον Βρετανικό Τύπο, η MINI σκέφτεται να προχωρήσει στην κατασκευή ενός 4θυρου μοντέλου.

Το νέο σεντάν θα αποτελεί την πέμπτη έκδοση αμαξώματος της τρίτης γενιάς του σύγχρονου MINI, καθώς ήδη κυκλοφορούν τα 3θυρα και 5θυρα (υπολογίζεται ως ένα μοντέλο), το Clubman και το Cabrio, ενώ μέχρι το τέλος του έτους θα παρουσιαστεί και η δεύτερη γενιά του crossover Countryman.

Το νέο λοιπόν 4θυρο μοντέλο, θα βασίζεται στο Clubman, θα έχει το ίδιο μεταξόνιο (2.670 mm) και από την μεσαία κολώνα και εμπρός θα είναι ίδιο αισθητικά. Όπως είναι λογικό, οι μεγαλύτερες διαφορές θα εντοπίζονται στο πίσω μέρος με τον προστιθέμενο όγκο. Ακόμα, το συνολικό μήκος του νέου MINI 4d δεν θα ξεπερνά τα 4,3 m, δημιουργώντας ένα μικρών διαστάσεων σεντάν. Αυτό βέβαια δεν προβληματίζει την MINI, μιας και αρέσκεται να φτιάχνει τα μικρότερα μοντέλα στις κατηγορίες που υπάρχει.

Η γκάμα κινητήρων της νέας 4θυρης έκδοσης αναμένεται να ίδια με του 6θυρου Clubman, με 3κύλινδρους και 4κύλινδρους Twin Power Turbo.

Τέλος, θα πρέπει να σημειώσουμε πως δεν θα πρόκειται για το πρώτο 4θυρο σεντάν στην ιστορία του Mini, αφού υπήρχαν τα Wolseley Hornet και Riley Elf (φωτ. κάτω) της δεκαετίας του 1960. Καθώς μάλιστα η BMW έχει τα δικαιώματα χρήσης της φίρμας Riley, δεν αποκλείεται να ονομάσει Riley το 4θυρο MINI σεντάν.

[Πηγή: Autocar UK]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube