Hλεκτρικό SUV από Mitsubishi βασισμένο σε Renault

Hλεκτρικό SUV από Mitsubishi βασισμένο σε Renault

Μέσω της νέας θυγατρικής της Ampère, η Renault θα κατασκευάζει ένα SUV για λογαριασμό της Mitsubishi. Το ιαπωνικό μοντέλο που αναμένεται το επόμενο έτος θα προέρχεται από το Scénic.

Mitsubishi

Η Mitsubishi έκανε μια νέα αρχή στην Ευρώπη. Eνώ σκεφτόταν να την εγκαταλείψει, η ιαπωνική φίρμα παραμένει τελικά στη Γηραιά Ήπειρο χάρη στη βοήθεια της Renault.

Θυμηθείτε ότι η Mitsubishi αποτελούσε μέλος της παλιάς Συμμαχίας μέσω της Nissan, μια «συνέργεια» που πλέον έχει πάρει άλλη διάσταση με το New Alliance Agreement. Έτσι, ο Ιάπωνας κατασκευαστής λάνσαρε δύο νέες γενιές, του Colt και του ASX το 2023, οι οποίες είναι απλώς ανανεωμένα Clio και Captur.

To νέο SUV της Mitsubishi θα κάνει χρήση της αρχιτεκτονικής του ηλεκτρικού Scénic, της CMF-EV δηλαδή, που μετονομάστηκε σε AmpR Medium

Mitsubishi

Η συνεργασία μεταξύ της Mitsubishi και της Renault θα ενισχυθεί και θα επεκταθεί στα ηλεκτρικά οχήματα, μέσω της νέας θυγατρικής του Ρόμβου που θα εξειδικεύεται πλέον σε αυτά τα οχήματα και που ονομάζεται Ampère. Η ιαπωνική φίρμα μάλιστα, σχεδιάζει να πάρει μερίδιο στην Ampère, με επένδυση 200 εκατ. ευρώ.

Κατά την παρουσίαση αυτού του νέου τμήματος, ο Luca de Meo, γενικός διευθυντής της εταιρείας της Billancourt, ανέφερε ότι η παραγωγή για άλλες μάρκες θα ήταν μια σημαντική επιχείρηση για την Ampère. Και για να το επιβεβαιώσει, ανακοίνωσε ένα πρότζεκτ στη Mitsubishi. Θα είναι ένα SUV, το οποίο θα κατασκευάζεται επομένως στη Γαλλία.

Mitsubishi

Υποθέτουμε λοιπόν ότι αυτό το νέο SUV της Mitsubishi θα πατήσει πάνω στην αρχιτεκτονική του ηλεκτρικού Scénic, της CMF-EV δηλαδή που μετονομάστηκε σε AmpR Medium. Αλλά αυτό που ελπίζουμε (για το καλό της) είναι ότι η ιαπωνική φίρμα δεν θα αλλάξει απλώς τα σήματα και ότι, ως εκ τούτου, θα υπάρξει πραγματική δουλειά για την εξατομίκευση του σχεδιασμού. Θα ήταν κρίμα αν το Scénic που εμφορείται από ένα εντελώς νέο στιλ Renault, κλωνοποιηθεί από μια άλλη εταιρεία!

Εμείς απλώς να θυμίσουμε ότι τον περασμένο Αύγουστο, η Mitsubishi είχε αποκαλύψει στην Ινδονησία ένα SUV που το ονόμαζε «The New SUV». Μια μακρινή χώρα της οποίας όμως οι όμορες αγορές διαφέρουν πολύ από αυτές της Γηραιάς Ηπείρου.

Mitsubishi

Έτσι κάποιος θα μπορούσε να υποθέσει ότι αυτό το SUV θα σταδιοδρομήσει πρώτα στην Ασία και μετά κάπου αλλού (πού; Στην Ευρώπη;)… Η Mitsubishi είπε τότε ότι τα πρώτα κομμάτια του «The New SUV» θα βγουν από την αλυσίδα παραγωγής του εργοστασίου Krama Yudha στην Ινδονησία. Και οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν στο τέλος του 2023. Με την παραδοχή ότι το SUV της Mitsubishi θα κατασκευάζεται στην Γαλλία σημαίνει ότι δεν θα είναι το «The New SUV», το οποίο όμως κάλλιστα θα μπορούσε να δανείσει σχεδιαστικά στοιχεία του ακόμη και ολόκληρο το «καβούκι».

Το ηλεκτρικό SUV που ανακοίνωσε ο de Meo αναμένεται το επόμενο έτος, λογικά θα πρέπει να αντικαταστήσει το επαναφορτιζόμενο υβριδικό Eclipse Cross στην γκάμα της Mitsubishi. Οι λάτρεις των plug-in hybrid θα έχουν να επιλέξουν επομένως, το ASX ή το Outlander, το οποίο πρόκειται να επιστρέψει στη Γηραιά Ήπειρο ως PHEV το 2024.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube