Επίσημο: Νέο Mitsubishi Outlander PHEV με (πολύ) μεγαλύτερη μπαταρία

Επίσημο: Νέο Mitsubishi Outlander PHEV με (πολύ) μεγαλύτερη μπαταρία

Ύστερα από μακρά αναμονή, η Mitsubishi αποκάλυψε τη νέα γενιά του επαναφορτιζόμενου υβριδικού Outlander.

Mitsubishi Outlander PHEV

Ύστερα από τρεις γενιές, ένα πιο τα πιο διάσημα plug-in hybrid SUV ανανεώνεται. Το Mitsubishi Outlander που παρουσιάστηκε επίσημα στις αρχές του 2021, αποκαλύφθηκε και στην έκδοση PHEV που σηματοδοτεί τη ρήξη με την απελθούσα γενιά και βλέπει την αυτονομία του να αυξάνεται δραστικά.

Όπως μας έλεγαν και τα πρώτα teaser, το ιαπωνικό SUV υιοθετεί τις περισσότερες γραμμές του Engelberg Tourer Concept του 2019. Με μήκος 4,7 m, το νέο Outlander προσφέρει 7θέσια διαμόρφωση στην καμπίνα. Το εσωτερικό του, εξελιγμένο επίσης σε βάθος έρχεται να τοποθετηθεί και upmarket όσον αφορά την επιλογή των υλικών.

Mitsubishi Outlander PHEV

Το τεχνικό φύλλο δεν έχει επιβεβαιωθεί προσώρας από τον κατασκευαστή, αλλά το πιθανότερο είναι να διατηρήσει τη διαμόρφωση που γνωρίζουμε, συμπεριλαμβανομένου του 4κύλινδρου βενζινοκινητήρα των 2,4 λίτρων.

Από την άλλη, η Mitsubishi αναφέρει ότι αυτή η νέα γενιά υποστηρίζεται ηλεκτρικά από μπαταρία με ενεργειακή χωρητικότητα 20 kWh. Στον κύκλο πιστοποίησης WLTP, το νέο SUV λοιπόν υπόσχεται  ηλεκτρική αυτονομία 87 km. Αυτάρκεια σχεδόν διπλάσια από την προηγούμενη γενιά που η μέση αυτονομία της ήταν 45 km.

Mitsubishi Outlander PHEV

Αυτή η νέα γενιά του Mitsubishi Outlander PHEV θα θα ακολουθήσει στον απόηχο της θερμικής έκδοσης και προορίζεται για τις αγορές του Ειρηνικού και της Βόρειας Αμερικής. Ακόμη δεν έχει δημοσιοποιηθεί σχέδιο για την Ευρώπη, με την φίρμα να έχει περιοριστεί προς το παρόν στην πρόσφατη παρουσίαση του νέο Eclipse Cross PHEV.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube