Νέο Mitsubishi ASX με γεύση από... Captur!

Νέο Mitsubishi ASX με γεύση από... Captur!

Η νέα γενιά του Mitsubishi ASX θα ξεκινήσει την εμπορική της πορεία στην Ευρώπη προς τα μέσα του 2023 και θα βασιστεί προφανώς στην πετυχημένη συνταγή του δίδυμου Renault Captur.

Η Mitsubishi ακολουθώντας πιο πιστά από ποτέ τη λογική «badge engineering», μας παρουσιάζει τη δεύτερη γενιά του ASX, 12 χρόνια μετά την πρώτη. Το νέο Mitsubishi ΑSX βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-B της συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi και ουσιαστικά πρόκειται για ένα Renault Captur με τα σήματα της ιαπωνικής φίρμας.

Το κομψό και ως ASX αμάξωμα, έχει πιο κόμπακτ διαστάσεις από την πρώτη γενιά του μοντέλου, είναι όμως και πάλι ιδιαίτερα ευρύχωρο και πρακτικό. Συγκεκριμένα το νέο ASX είναι κατά 12,7 cm μικρότερο σε μήκος, κατά 1,3 cm μικρότερο σε πλάτος και κατά 6,7 cm πιο χαμηλό όμως ο χώρος αποσκευών του έχει όγκο από 332 έως 401 λίτρα ανάλογα με τη θέση του πίσω συρόμενου καθίσματος.

ASX_rear

Καμία διαφορά δεν παρατηρείται και στο εσωτερικό μεταξύ των δύο αδελφών μοντέλων, με την καλή ποιότητα κατασκευής να συνδυάζεται με high-tech στοιχεία που ενισχύονται από τα πολλά σύγχρονα συστήματα άνεσης και ασφάλειας.

Πανομοιότυπες με του Captur είναι και οι επιλογές σε κινητήρες, με το ASX έτσι να διατίθεται με 5 διαφορετικούς κινητήρες. Η γκάμα του ξεκινά έτσι από τον 1.000άρη TCe κινητήρα των 90 ίππων, ωστόσο για την ώρα δεν υπάρχει πληροφορία αν ο ίδιος κινητήρας θα προσφέρεται και σε έκδοση διπλού καυσίμου (υγραερίου-βενζίνης) σαν αυτή που διαθέτει το Captur.

ASX_boot

Η συνέχεια δίνεται με την ήπια υβριδική έκδοση, η οποία συνδυάζει τον 1,3 lt υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα και 12βολτη υβριδική τεχνολογία, αποδίδοντας 140 στην έκδοση με το μηχανικό κιβώτιο ή 158 ίππους στην έκδοση με το 7τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Η αμιγώς υβριδική έκδοση του ASX συνδυάζει δύο ηλεκτροκινητήρες με τον ατμοσφαιρικό κινητήρα των 1.6 lt και θα αποδίδει συνδυαστικά 144 ίππους και συνδυάζεται αποκλειστικά με το αυτόματο κιβώτιο πολλαπλών λειτουργιών Multi-Mode του ομίλου.

ASX_interior

Στην κορυφή της γκάμας του, το νέο Mitsubishi ASX διαθέτει την Plug-In Hybrid έκδοση. Αυτή συνδυάζει και πάλι 2 ηλεκτροκινητήρες με το θερμικό μοτέρ των 1.6 lt και αποδίδει συνδυαστικά 157 ίππους, διαθέτει ωστόσο μπαταρίες χωρητικότητας 10,5 kWh που του χαρίζουν ηλεκτρική αυτονομία της τάξης των 49 km. 

To νέο Mitsubishi ASX θα ξεκινήσει την εμπορική του πορεία στις αγορές που έχει ακόμα παρουσία η μάρκα - μεταξύ των οποίων και της δικής μας-, από την άνοιξη του 2023.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube