Το Mitsubishi Colt επέστρεψε

Το Mitsubishi Colt επέστρεψε

Η Mitsubishi παρουσίασε το νέο Colt που θα επιστρέψει στην αγορά της Ευρώπης με... άρωμα Clio και θα είναι διαθέσιμο με κινητήρες βενζίνης και ως υβριδικό.

O Iάπωνας κατασκευαστής παρουσίασε το νέο Mitsubishi Colt το οποίο επιστρέφει στη Γηραιά Ήπειρο μετά από αρκετά χρόνια χάρη στη... Renault.

Όπως και στην περίπτωση του νέου ASX που έκανε ντεμπούτο τον περασμένο Σεπτέμβριο, έτσι και στο νέο Colt η Mitsubishi ακολούθησε τη λογική «badge engineering». 

Το νέο Colt λοιπόν, είναι επί της ουσίας ένα Clio με τα σήματα της ιαπωνικής φίρμας και θα κατασκευάζεται μάλιστα στο εργοστάσιο της Renault στην Τουρκία.

Mitsubishi Colt

Κάτω από το καπό, δανείζεται σύνολα από το γαλλικό αδελφάκι του. Στη βάση της γκάμας βρίσκεται ένας 1.000άρης ατμοσφαιρικός 67 ίππων και 95 Νm ροπής που συνδυάζεται με ένα 5άρι χειροκίνητο κιβώτιο, με το 0-100 km/h να ολοκληρώνεται σε 17,1"

Ακολουθεί ένας 1.0 lt τούρμπο με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο, 91 ίππους και 160 Nm ροπής που επιταχύνει το Colt στα 100 km/h σε 12,2".

Mitsubishi Colt

Στην κορυφή βρίσκεται η υβριδική έκδοση που αποτελείται από έναν ατμοσφαιρικό 1.6 lt βενζίνης, δύο ηλεκτροκινητήρες και ένα αυτόματο multi-mode κιβώτιο, αποδίδοντας συνδυαστικά 143 ίππους. Το σπριντ για τα 100 km/h διαρκεί 9,3".

Το νέο Mitsubishi Colt θα λανσαριστεί στις αγορές το Φθινόπωρο αμέσως μετά την έναρξη της παραγωγής του που είναι προγραμματισμένη για το Σεπτέμβριο.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube