H Opel επιβεβαιώνει τρία νέα EV

H Opel επιβεβαιώνει τρία νέα EV

Μπροστάρης του ηλεκτρισμού στον Όμιλο Stellantis, η Opel επιβεβαίωσε την επερχόμενη άφιξη τριών νέων 100% ηλεκτρικών. Από το 2024, Crossland, Insignia και Opel Manta αλά SUV.

Opel Manta-e

Επιβεβαιώνοντας τις φιλοδοξίες του για μια 100% ηλεκτρική γκάμα στην Ευρώπη έως το 2030 και για όλες τις μάρκες που τον συνθέτουν, ο Όμιλος Stellantis τοποθέτησε την Opel στον ρόλο του ανιχνευτή. Και η προθεσμία για την πλήρη ηλεκτρική μετάβαση της γερμανικής φίρμας ορίστηκε το 2028.

Η πρώτη φίρμα που θα στραφεί σε 100% ηλεκτρικό προσανατολισμό στον Όμιλο Stellantis λοιπόν, η Opel, θα αφαιρέσει σταδιακά μέχρι τότε τους θερμικούς κινητήρες από τον κατάλογό της. Στο σημείο αυτό να πούμε ότι οι Blitz προσφέρουν ήδη 100% ηλεκτρικές εναλλακτικές για μπόλικα μοντέλα τους: Rocks-e, Corsa-e, Mokka-e και Combo-e, Zafira-e, Vivaro-e και Movano-e. Ακολουθούν οι εξηλεκτρισμένες εναλλακτικές με τα επαναφορτιζόμενα υβριδικά Astra και Grandland, ενώ στον κατάλογο υπάρχει και η έκδοση υδρογόνου του Vivaro. Οπότε, τα τελευταία μοντέλα που απομένουν για να γίνουν ηλεκτρικά είναι το Crossland και το Insignia. Υπενθυμίζουμε ότι του χρόνου, το 2023 δηλαδή, το Astra θα λανσαριστεί επίσης σε 100% ηλεκτρικό, λίγους μήνες πριν το Grandland κάνει το ίδιο.

Opel Manta-e
To προσεχές Opel Manta θα είναι ένα σπορ SUV ή crossover, αν προτιμάτε, που αρχικά θα ξεκινήσει την καριέρα του στη Βρετανία υπό τα σήματα της Vauxhall.


H Opel αποτελεί την εμπροσθοφυλακή του Stellantis στον ηλεκτρικό αναπροσανατολισμό του ομίλου.

Όσον αφορά τα δύο εναπομείναντα μοντέλα που προαναφέραμε, στις αρχές του 2024 αναμένεται το ηλεκτρικό Crossland που θα είναι διαθέσιμο με το κλασικό ηλεκτρικό σύστημα κίνησης του Groupe PSA, με μπαταρία 50 kWh και κινητήρα 100 kW (136 ίππων), ενώ όσον αφορά το Opel Insignia που είναι επίσης στα σκαριά, θα πρόκειται για μια εντελώς νέα γενιά.

Εκτός από την επικαιροποίηση αυτών των δύο μοντέλων, η Opel έχει προγραμματίσει να εισαγάγει και μια εντυπωσιακή καινοτομία: Το νέο Manta, το οποίο από το σχέδιο του αρχικού κουπέ του 1970 μετεξελίσσεται σε σπορ SUV.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube