Επίσημο: Νέο Opel Zafira e-Life

Επίσημο: Νέο Opel Zafira e-Life

To δεύτερο ηλεκτρικό μοντέλο της Opel είναι το Zafira-e Life, μεγάλο MPV και βαν μεταφοράς μέχρι και εννέα ατόμων.

Ας ξεκινήσουμε υπενθυμίζοντας ότι το Zafira Life είναι η εκπολιτισμένη, επιβατική έκδοση του Vivaro και ως εκ τούτου ο ξάδερφος του Citroën SpaceTourer και του Peugeot Traveller. Οπότε και το Opel διατίθεται πλέον σε ηλεκτρική παραλλαγή 100%, προφανώς με τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά των ξαδερφιών του.

Έτσι το Zafira-e Life φορά ηλεκτρομοτέρ 136 PS που αποδίδει ροπή έως 260 Nm, με τη μέγιστη ταχύτητά του να περιορίζεται στα 130 km/h. Για τον υποψήφιο αγοραστή θα υπάρχουν δύο μεγέθη μπαταρίας: 50 kWh ή 75 kWh. Με το πρώτο, η αυτονομία σύμφωνα με τον κύκλο WLTP είναι 230 km, ενώ με την 75άρα 330 km. To Zafira-e Life είναι εξοπλισμένο με μονοφασικό ενσωματωμένο φορτιστή 7,4 kW, αλλά Θα μπορεί να εξοπλιστεί και με τριφασικό φορτιστή 11 kW. Όσον αφορά τον χρόνο φόρτισης, σε τερματικό συνεχούς ρεύματος 100 kW, το 80% της μπαταρίας φορίζεται σε 30 ή 45 λεπτά της ώρας αντίστοιχα.

Opel Zafira-e Life

Το Zafira-e Life θα είναι διαθέσιμο σε τρία μήκη αμαξώματος: 4,60 m, 4,95 m και 5,30 m. Οι δύο συρόμενες πόρτες μπορούν να είναι ηλεκτρικές, με άνοιγμα περνώντας το πόδι περνά κάτω από το αυτοκίνητο. Ακόμα και το πιο κοντό Zafira-e Life μπορεί να φιλοξενήσει εννέα άτομα, καθιστώντας το αυτοκίνητο ικανό για μίνι λεωφορείο, για μετακομίσεις (το μακρύ έχει χώρο φόρτωσης 4,5 κ.μ.), μεταφορά στρατιωτικού προσωπικού, ακόμα και για πολυτελές commuter: Η έκδοση Business Elegance προσφέρει τέσσερις δερμάτινες πολυθρόνες στο πίσω μέρος. Αν και ηλεκτρικό, το Zafira-e Life διατηρεί τη δυνατότητα ρυμούλκησης έως 1.000 κιλά, ενώ το ύψος των 1,9 m του επιτρέπει την πρόσβαση στους περισσότερους υπόγειους χώρους στάθμευσης.

Opel Zafira-e Life

Η τιμή για το Zafira-e Life είναι ήδη γνωστή στις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές, αλλά προσώρας δεν έχειν ανακοινωθέι από την ελληνική αντιπριοσωπείας που αναμένεται στις εκθέσεις το 2021. Στην Ευρώπη πάντως το μοντέλο με τη μικρή, 50άρα μπαταρία ξεκινά από περίπου 54 χιλιάδες ευρώ για το βασικό επίπεδο εξοπλισμού που μόνο φτωχό δεν είναι: οκτώ θέσεις, ζάντες 17" ιντσών, αυτόματος διζωνικός κλιματισμός, προειδοποίηση εκτροπής από τη λωρίδα, αυτόματα φώτα, ημί-αυτόματο cruise control, βοήθημα παρκαρίσματος πίσω, ηλεκτρικοί και θερμαινόμενοι πλευρικοί καθρέφτες, θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα, οθόνη αφής 7 ιντσών...

Διαμορφώστε εδώ το Opel που σας ενδιαφέρει στον configurator της ελληνικής αντιπροσωπείας

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube