Opel Rocks-e: Το δίδυμο αδερφάκι του Citroën Ami

Opel Rocks-e: Το δίδυμο αδερφάκι του Citroën Ami

Η Opel παρουσίασε τη δική της πρόταση στον τομέα της αστικής κινητικότητας, που ακούει στο όνομα Rocks-e. Όπως ίσως διαπιστώσατε, πρόκειται για το δίδυμο αδερφάκι του Citroën Ami.

Το λιλιπούτειο τετράτροχο όχημα εγκαινιάζει μια νέα εποχή για την Opel. Αυτήν, της βιώσιμης αστικής κινητικότητας ή όπως θα την ακούμε συχνά από δω και πέρα, Sustainable Urban Mobiity (SUM). 

Το Rocks-e είναι προφανώς το δίδυμο αδερφάκι του Citroën Ami και το μοναδικό στοιχείο που διαφοροποιεί τα δυο συγγενικά μοντέλα είναι... το λογότυπο.  Με μήκος 2,41 m, πλάτος 1,39 m και βάρος μόλις 471 kg (συμπεριλαμβανομένης της μπαταρίας), το Rocks-e, είναι το μικρότερο μοντέλο στη γκάμα της γερμανικής φίρμας και το μοναδικό που μπορεί να οδηγηθεί... χωρίς δίπλωμα από άτομα ηλικίας 15 ετών και άνω.

OPEL 

Το ηλεκτρικό μοντέλο (8 PS) φιλοξενεί κάτω από το μοντέρνο περιτύλιγμα του μια μπαταρία 5,5 kWh η οποία μπορεί να φορτιστεί πλήρως σε οικιακό ρεύμα σε περίπου 3,5 ώρες. Μάλιστα, η Opel συνοδεύει το Rocks-e και με καλώδιο φόρτισης μήκους 3 m το οποίο βρίσκεται στην πόρτα του συνοδηγού.

 Η Opel υποστηρίζει ότι το Rocks-e προσφέρει μέγιστη αυτονομία 75 km (κύκλος μέτρησης WLTP), ενώ δύναται να κινηθεί με μέγιστη ταχύτητα της τάξεως των 45 km/h. Ενδείκνυται δηλαδή αποκλειστικά για αστική χρήση, γεγονός που μαρτυρούν πέρα από τις διαστάσεις και τις τεχνικές προδιαγραφές του και ο κύκλος στροφής του, ο οποίος υπερβαίνει ελαφρώς τα 7 m (οι ζάντες είναι διάστασης 14’’).

OPEL

Στην καμπίνα του Rocks-e (οι δυο πόρτες ανοίγουν σε αντίθετη κατεύθυνση), μπορούν να φιλοξενηθούν δυο ενήλικες επιβάτες οι οποίοι πέρα από ορισμένες μικρές θήκες για την τοποθέτηση αντικειμένων έχουν στη διάθεση τους και έναν αποθηκευτικό όγκο 63 lt. Στη λιτή  σχεδιαστικά καμπίνα ξεχωρίζει η κεντρική οθόνη η οποία ενημερώνει το πλήρωμα για τη ταχύτητα κίνησης του οχήματος, το προφίλ οδήγησης (Drive, Neutral, Reverse), την κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας, αλλά και την αυτονομία.

Το Rocks-e θα μπορεί κανείς να το παραγγείλει μέσω διαδικτύου ή φυσικά στις αντιπροσωπείες της Opel με τη διάθεση του μοντέλου να ξεκινά από το φθινόπωρο στη Γερμανία και ακολούθως στις υπόλοιπες αγορές. Όπως και στην περίπτωση του Citroën Ami και το Rocks-e θα μπορεί κανείς να το μισθώσει με εξαιρετικά χαμηλό αντίτιμο παρόμοιο σχεδόν με αυτό ενός εισιτηρίου για τις αστικές συγκοινωνίες. Τουλάχιστον όπως υποστηρίζει η Opel...  

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube