Opel Vivaro-e: Ηλεκτρική έκδοση του επαγγελματικού βαν

Opel Vivaro-e: Ηλεκτρική έκδοση του επαγγελματικού βαν

Όλα τα μοντέλα της Opel θα αποκτήσουν ηλεκτρικές εκδόσεις μέχρι το 2024.

Η Opel παρουσίασε τo Vivaro-e, την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του μεσαίου βαν της με αυτονομία 200-300 km, εφαρμόζοντας τη στρατηγική εξηλεκτρισμού της γκάμας της που θα ολοκληρωθεί μέχρι το 2024.

Το Vivaro-e θα διατίθεται είτε με μπαταρία 50kWh και αυτονομία 200 km, είτε με μπαταρία 75kWh και αυτονομία 300 km (πρωτόκολλο WLTP). Το επαγγελματικό βαν μηδενικών ρύπων που βασίζεται στην πλατφόρμα EMP2 του ομίλου PSA, είναι διαθέσιμο σε τρία μήκη (4,60m, 4,95m και 5,30m), με το ύψος στις περισσότερες εκδόσεις να μην ξεπερνά το 1,90 m έτσι ώστε να χωρά σε υπόγεια πάρκινγκ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δοκιμάζουμε το νέο Opel Zafira Life

Προαιρετικά, το Vivaro-e εξοπλίζεται με συρόμενες πόρτες με αισθητήρα, ανοιγόμενο διαχωριστικό καμπίνας FlexCargo, συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης, πανοραμική κάμερα οπισθοπορείας 180ο και το προσαρμοζόμενο σύστημα ελέγχου πρόσφυσης IntelliGrip.

Όπως επιβεβαίωσε ο CEO της Opel, Michael Lohscheller, το Vivaro-e θα κυκλοφορήσει στην αγορά το 2020. Το αντίστοιχο επιβατικό Zafira-e Life θα ακολουθήσει το 2021, όπως και τα ηλεκτρικά Combo-e σε εκδόσεις Life και Cargo.

Μέσα στα επόμενα χρόνια, το μερίδιο των ηλεκτρικών επαγγελματικών οχημάτων στην αγορά θα μεγαλώσει αισθητά, λόγω των αυστηρών κανονισμών για τους ρύπους στα κέντρα των πόλεων που θα αναγκάσουν τους επαγγελματίες να στραφούν στην ηλεκτροκίνηση. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube