node/37198

Opel Vivaro-e: Ηλεκτρική έκδοση του επαγγελματικού βαν

Όλα τα μοντέλα της Opel θα αποκτήσουν ηλεκτρικές εκδόσεις μέχρι το 2024.

Η Opel παρουσίασε τo Vivaro-e, την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του μεσαίου βαν της με αυτονομία 200-300 km, εφαρμόζοντας τη στρατηγική εξηλεκτρισμού της γκάμας της που θα ολοκληρωθεί μέχρι το 2024.

Το Vivaro-e θα διατίθεται είτε με μπαταρία 50kWh και αυτονομία 200 km, είτε με μπαταρία 75kWh και αυτονομία 300 km (πρωτόκολλο WLTP). Το επαγγελματικό βαν μηδενικών ρύπων που βασίζεται στην πλατφόρμα EMP2 του ομίλου PSA, είναι διαθέσιμο σε τρία μήκη (4,60m, 4,95m και 5,30m), με το ύψος στις περισσότερες εκδόσεις να μην ξεπερνά το 1,90 m έτσι ώστε να χωρά σε υπόγεια πάρκινγκ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δοκιμάζουμε το νέο Opel Zafira Life

Προαιρετικά, το Vivaro-e εξοπλίζεται με συρόμενες πόρτες με αισθητήρα, ανοιγόμενο διαχωριστικό καμπίνας FlexCargo, συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης, πανοραμική κάμερα οπισθοπορείας 180ο και το προσαρμοζόμενο σύστημα ελέγχου πρόσφυσης IntelliGrip.

Όπως επιβεβαίωσε ο CEO της Opel, Michael Lohscheller, το Vivaro-e θα κυκλοφορήσει στην αγορά το 2020. Το αντίστοιχο επιβατικό Zafira-e Life θα ακολουθήσει το 2021, όπως και τα ηλεκτρικά Combo-e σε εκδόσεις Life και Cargo.

Μέσα στα επόμενα χρόνια, το μερίδιο των ηλεκτρικών επαγγελματικών οχημάτων στην αγορά θα μεγαλώσει αισθητά, λόγω των αυστηρών κανονισμών για τους ρύπους στα κέντρα των πόλεων που θα αναγκάσουν τους επαγγελματίες να στραφούν στην ηλεκτροκίνηση. 

node/39675

Το 2023 το νέο Nissan GT-R

Σύμφωνα με πληροφορίες η εξέλιξη του μοντέλου έχει ήδη ξεκινήσει η εξέλιξή του και θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Κυριακή, 09 Αυγούστου 2020 | Αργύρης Τούντας Επικοινωνία

Το 2023 το νέο Nissan GT-R

Σχετικά με την αντικατάσταση του θρυλικού πλέον Nissan GT-R έχουν γραφτεί πολλά. Ωστόσο από τον τελευταίο Οκτώβριο έχει επιβεβαιωθεί επίσημα πως η απάντηση είναι θετική ως προς αυτό το πρότζεκτ.

Πρόσφατα μάλιστα, ο COO (Chief Operating Officer) της Nissan Motor Co. ανέφερε σε συνέντευξή του στο Automotive News πως η εταιρεία ήδη δουλεύει επάνω στην επόμενη γενιά του μοντέλου και σύμφωνα με τα λεγόμενά του θα είναι έτοιμη μέσα στο 2023.

Επιβεβαίωσε δε πως γίνονται μελέτες και πάνω σε υβριδικό σύστημα, όπως άλλωστε είχαμε ξαναγράψει τον προηγούμενο Οκτώβριο, το οποίο θα έχει τις ρίζες του στους αγώνες και θα είναι KERS (Kinetic Energy Recovery System). Η χρήση του τελευταίου πάντως δε θα πρέπει να θεωρείται ακόμα δεδομένη.

Δείτε ακόμα: "Συγκρίνουμε" στην Ιταλία Nissan GT-R και Lamborghini Urus

TAGS
node/39672

Επέκταση για την γκάμα της DS Automobiles

Η επόμενη διετία αναμένεται ιδιαίτερα παραγωγική για την γκάμα της γαλλικής εταιρείας.

Σάββατο, 08 Αυγούστου 2020 | Αργύρης Τούντας Επικοινωνία

Επέκταση για την γκάμα της DS Automobiles

Με την γκάμα της αυτήν τη στιγμή να περιλαμβάνει δύο μοντέλα, τα DS 3 Crossback και DS 7 Crossback και η επερχόμενη ναυαρχίδα DS 9 να προστεθεί σε αυτά στις αρχές του 2021.

Ωστόσο μιλώντας στο βρετανικό Auto Express, ο επικεφαλής της εταιρείας στο Ηνωμένο Βασίλειο αποκάλυψε πως το πλάνο περιλαμβάνει έξι μοντέλα συνολικά. Χωρίς να το επιβεβαιώσει συγκεκριμένα, ο Alain Descat δήλωσε πως σαφώς θα ήθελε ένα τέτοιο συμπλήρωμα στην γκάμα.

Μάλιστα θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο πως μιλάμε για ουσιαστικά για δύο εκδόσεις του μοντέλου, μια συμβατική χάτσμπακ και μια με crossover χαρακτήρα. Το πιθανότερο είναι επίσης πως το μοντέλο θα βασιστεί στην νέα γενιά της πλατφόρμας EMP2, η οποία θα έχει χώρο για μεγαλύτερη μπαταρία άρα και συμβατότητα για αμιγώς ηλεκτρική κίνηση αντί μόνο για την plug-in δυνατότητα που έχει η σημερινή.

Όσο για το έκτο μοντέλο, αυτό όλα δείχνουν πως θα είναι ένα μεγάλο SUV. Αν και ο Descat δεν επιβεβαίωσε καθαρά ούτε αυτή την είδηση λέγοντας πως η γκάμα δεν είναι ακόμα αυστηρά αποφασισμένη, συμφώνησε πως «Ένα τέτοιο μοντέλο έχει ιδιαίτερο νόημα όταν μιλάς για μια εταιρεία που δραστηριοποιείται σε παγκόσμια βάση».