Το ηλεκτρικό Opel Μanta θα αρχίσει την καριέρα του από τη Βρετανία

Το ηλεκτρικό Opel Μanta θα αρχίσει την καριέρα του από τη Βρετανία

H Οpel αναβιώνει το όνομα Manta με ένα νέο ηλεκτρικό crossover που θα διατίθεται αρχικά στη Βρετανία. 

Η Opel (στη Βρετανία Vauxhall) θα εγκαταλείψει πλήρως τους κινητήρες εσωτερικής καύσης το 2028 και έχει υποσχεθεί να προσφέρει μια ηλεκτροκίνητη έκδοση για όλα της τα μοντέλα μέχρι το 2024.

Η υπόσχεση έρχεται στον απόηχο της δέσμευσης της Stellantis να διαθέτει πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη έως το 2026 και να κυκλοφορήσει 75 νέα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα παγκοσμίως έως το 2030.

Ως μέρος αυτής της δέσμευσης, οι διάδοχοι του Crossland και του Insignia θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Στο πλαίσιο αυτό, η Opel επιβεβαίωσε ότι θα διαθέσει στη Βρετανία -με τα σήματα της Vauxhall φυσικά- αρχικά και τον ανταγωνιστή του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού crossover της Toyota, του Toyota bZ4X, που θα φέρει το ιστορικό για τη μάρκα όνομα Manta.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Τoyota bZ4X: 450+ km αυτονομία το πρώτο ηλεκτρικό της Toyota [video] 

Το όνομα Manta το συναντήσαμε στις αρχές της δεκαετίας του 1970 όταν η αντιπαλότητα Opel και Ford ήταν στο ζενίθ της και η Opel έψαχνε ένα αυτοκίνητο που θα ήταν αντίπαλο δέος στο Capri. Μάλιστα το αυτοκίνητο ήταν το μόνο προϊόν της Opel που διατέθηκε στη Βρετανική αγορά με το όνομα Opel και όχι ως Vauxhall.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Opel Manta 1970-1975: Αντί-Capri [video]

Tο Manta του 2022 θα είναι ένα από τα πρώτα αυτοκίνητα που θα χρησιμοποιήσουν τη νέα πλατφόρμα STLA EV της Stellantis, η οποία θα είναι διαθέσιμη σε τέσσερα μεγέθη και θα χρησιμοποιηθεί από όλες τις μάρκες του ομίλου. 

Η Vauxhall λέει πως το νέο Manta θα είναι ένα αυτοκίνητο μηδενικών ρύπων, ευέλικτο που θα «μιλά» στην καρδιά και το μυαλό του καταναλωτή. Παράλληλα υπόσχεται εκπληκτικά μεγάλους χώρους και ένα στιλ που θα είναι «μια νέα ερμηνεία ενός κλασικού», κάτι που υποδηλώνει ότι θα αντλήσει έμπνευση από το μοντέλο της δεκαετίας του 1970.

Μένει να δούμε πώς ακριβώς θα είναι το σύγχρονο Manta και βέβαια τις τεχνικές του προδιαγραφές που ακόμη δεν έχουν ανακοινωθεί. Θεωρείται βέβαιο ότι με το όνομα Opel θα κυκλοφορήσει αργότερα και στις υπόλοιπες αγορές του κόσμου, αν και ακόμη είναι άγνωστο πότε θα αρχίσει να διατίθεται. 

Αξίζει να σημειώσουμε πως η Stellantis, μαζί με τη Mercedes-Benz, έχει συνεργαστεί με την ενεργειακή εταιρεία Total για τη δημιουργία της Automotive Cells Company, μιας κοινοπραξίας που στοχεύει να γίνει «παίκτης παγκόσμιας κλάσης στον τομέα της ανάπτυξης και παραγωγής μπαταριών υψηλής απόδοσης για την αυτοκινητοβιομηχανία».

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube