Έτσι επιταχύνει το SSC Tuatara [video]

Έτσι επιταχύνει το SSC Tuatara [video]

Δείτε το αμερικανικό υπεραυτοκίνητο των 1.774 PS με τέρμα γκάζι στην ευθεία.

Η SSC δημοσίευσε ένα σύντομο βίντεο με το πρώτο Tuatara παραγωγής να επιταχύνει σε ευθεία στις ΗΠΑ.

Να θυμίσουμε πως το Tuatara παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σε μορφή πρωτοτύπου το 2011 με την παραγωγή του να προγραμματίζεται αρχικά για το 2013. Τελικά, η μηχανολογική εξέλιξη του μοντέλου καθυστέρησε την πρεμιέρα και χρειάστηκε να περιμένουμε μέχρι το καλοκαίρι του 2018 ώστε η εταιρεία να ανακοινώσει πως δέχεται παραγγελίες, μέχρι τον Φεβρουάριο του 2019 για να δούμε το μοντέλο προ-παραγωγής στο δρόμο και μέχρι το καλοκαίρι του 2019 για να ξεκινήσει τελικά η παραγωγή.

SSC Tuatara

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Επίσημο: Η έκδοση παραγωγής του SSC Tuatara με 1.774 PS [video]

Ο κεντρικά τοποθετημένος twin-turbo V8 5,9 λίτρων αποδίδει έως 1.774 PS όταν εφοδιάζεται με καύσιμο E85 και συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων το οποίο στέλνει τη δύναμη στον πίσω άξονα. Η εταιρεία δεν έχει ανακοίνωσε ακόμα τις επιδόσεις του Tuatara, όμως στόχος της είναι να σπάσει το ρεκόρ αυτοκινήτου παραγωγής το οποίο ανήκει στην Bugatti Chiron Super Sport 300+ με 490,48 km/h (304,77 mph).

Εδώ να σημειώσουμε πως η SSC δεν είναι καινούρια στον χώρο των ρεκόρ ταχύτητας, αφού το προηγούμενο της μοντέλο, Ultimate Aero, είχε τον τίτλο του ταχύτερου μοντέλου παραγωγής στον κόσμο με τελική ταχύτητα 412,28 km/h από το 2007 μέχρι το 2010. Βέβαια εκτός από την SSC, υπάρχουν και άλλοι μνηστήρες για το ρεκόρ, όπως η αμερικανική Hennessey Performance και η σουηδική Koenigsegg.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Το Chaos και οι λοιποί «Δαβίδ» που υποσχέθηκαν supercar χιλιάδων ίππων!

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube