Το SSC Tuatara στο δρόμο [video]

Το SSC Tuatara στο δρόμο [video]

Το υπεραυτοκίνητο των 1.774 PS που θα παραχθεί σε περιορισμένο αριθμό 100 μονάδων.

Η αμερικανική SSC δημοσίευσε ένα επίσημο βίντεο διάρκειας 12 δευτερολέπτων με το Tuatara να κινείται σε δημόσιο δρόμο.

Το SSC Tuatara, σχεδιασμένο από τον Jason Castriotta, είχε παρουσιαστεί για πρώτη φορά σε μορφή πρωτοτύπου το 2011 με την παραγωγή του να προγραμματίζεται αρχικά για το 2013. Τελικά, η μηχανολογική εξέλιξη του μοντέλου καθυστέρησε την πρεμιέρα και χρειάστηκε να περιμένουμε μέχρι το καλοκαίρι του 2018 ώστε η εταιρεία να ανακοινώσει πως δέχεται παραγγελίες. Σύμφωνα με τις τελευταίες επίσημες πληροφορίες, το Tuatara θα παραχθεί σε περιορισμένο αριθμό 100 μονάδων ξεκινώντας από το 2019 στο εργοστάσιο της SSC στο West Richland της Washington.

Στόχος της SSC είναι να σπάσει το ρεκόρ ταχύτητας για αυτοκίνητο παραγωγής ξεπερνώντας τα 482 km/h. Όπως δήλωσε ο CEO της εταιρείας, Jerod Shelby (τίποτα παραπάνω από μια απλή συνωνυμία με τον Caroll Shelby), η εξαιρετική αεροδυναμική απόδοση του μοντέλου σε συνδυασμό με την ιπποδύναμη των 1.774 PS από τον V8 κινητήρα 5,9 λίτρων με χρήση καυσίμου E85, τους δίνει πολλές πιθανότητες για επίτευξη του ρεκόρ. Ο κινητήρας εξελίχθηκε από τον Tom Nelson αποκλειστικά για το Tuatara το οποίο βασίζεται σε monocoque ανθρακονημάτινο πλαίσιο και διατηρεί σχεδόν αναλλοίωτο τον εξωτερικό σχεδιασμό του πρωτοτύπου.

Η SSC δεν είναι καινούρια στον χώρο των ρεκόρ ταχύτητας, αφού το προηγούμενο μοντέλο της, SSC Ultimate Aero, με τελική ταχύτητα 412,28 km/h, είχε τον τίτλο του ταχύτερου μοντέλου παραγωγής στον κόσμο (σύμφωνα με το Guinness World Records) από το 2007 μέχρι το 2010 οπότε και εκθρονίστηκε από την Bugatti Veyron Super Sport.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube