Η έκδοση παραγωγής της Bugatti Chiron Super Sport 300+ [video]

Η έκδοση παραγωγής της Bugatti Chiron Super Sport 300+ [video]

Το υπεραυτοκίνητο των 490,48 km/h, διαθέσιμο για 30 πελάτες με τιμή 4,6 εκατομμυρίων ευρώ!

Μετά το ασύλληπτο ρεκόρ 490,48 km/h (304,77 mph) της Bugatti, η εταιρεία παρουσίασε την έκδοση δρόμου της βελτιωμένης Chiron με το πρόθεμα Super Sport 300+, η οποία γίνεται έστω και ανεπίσημα το ταχύτερο μοντέλο παραγωγής στον κόσμο. Σύμφωνα με δημοσίευμα του βρετανικού Topgear, το υπεραυτοκίνητο θα παραχθεί σε περιορισμένο αριθμό 30 μονάδων με τιμή 4,6 εκατομμύρια ευρώ.

Bugatti

Όπως και το πρωτότυπο, η Bugatti Chiron Super Sport 300+ κινείται με τη βοήθεια του quad-turbo W16 κινητήρα 8,0 λίτρων με απόδοση 1.600 PS που στέλνει την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός κιβωτίου με μακρύτερες σχέσεις.

Σε σύγκριση με τη "απλή" Chiron, αρκετά μέρη του αμαξώματος της έκδοσης Super Sport 300+ έχουν ανασχεδιαστεί ώστε να έχουν μικρότερη αντίσταση στον αέρα για την επίτευξη ακόμα υψηλότερων ταχυτήτων. Η μάσκα έχει νέο σπλίτερ και μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα με επιπλέον πτερύγια, ενώ νέα είναι και τα εμπρός φτερά με στρογγυλές εσοχές και μια σχισμή πίσω από τους τροχούς.

Bugatti

Η σημαντικότερη αλλαγή εντοπίζεται στην ουρά η οποία έχει μακρύνει κατά 25 cm και ενσωματώνει έναν σημαντικά μεγαλύτερο διαχύτη και τέσσερις απολήξεις τις εξάτμισης που στέλνουν τα καυσαέρια όσο το δυνατόν μακρύτερα για καλύτερο συντελεστή οπισθέλκουσας. Την εικόνα συμπληρώνουν οι μαύρες ζάντες από μαγνήσιο που συμβάλλουν στη μείωση του βάρους.

Οι πορτοκαλί ρίγες που διατρέχουν όλο το αμάξωμα, κάνουν αντίθεση με το άβαφο ανθρακόνημα. Ο εν λόγω χρωματικός συνδυασμός παραπέμπει στην Bugatti Veyron Super Sport η οποία το 2010 σημείωσε ταχύτητα 430,9 km/h και κατέκτησε τον τίτλο του ταχύτερου μοντέλου παραγωγής στον κόσμο.

Bugatti

Σε αντίθεση με το όχημα που σημείωσε το ρεκόρ, η έκδοση παραγωγής του έχει συμβατική καμπίνα με δύο καθίσματα για τους επιβάτες. Παρόλα αυτά, η Bugatti δίνει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες να παραγγείλουν το όχημά τους με ρολ κέιτζ και με την αφαίρεση του κόφτη, ενώ τους δίνει πρόσβαση στην οβάλ πίστα δοκιμών Ehra-Lessien της Volkswagen ώστε να δοκιμάσουν τις πραγματικές δυνατότητες του μοντέλου.

Η Bugatti δήλωσε πρόσφατα πως αποσύρεται από το κυνήγι νέων ρεκόρ ταχύτητας, οπότε δε γνωρίζουμε αν θα επιχειρήσει να πετύχει ένα επίσημο ρεκόρ με την Chiron Super Sport 300+, το οποίο απαιτεί επίτευξη υψηλής ταχύτητας προς δύο αντίθετες κατευθύνσεις στον ίδιο δρόμο, έτσι ώστε το μέσο όρο να κατοχυρωθεί στο βιβλίο των ρεκόρ Guiness.

Μέχρι στιγμής πάντως, το ρεκόρ ταχύτητας για αυτοκίνητο παραγωγής ανήκει στο Koenigsegg Agera RS με μέγιστη ταχύτητα 457,9 km/h σε μία κατεύθυνση και επιβεβαιωμένη μέση ταχύτητα 447,2 km/h σε δύο αντίθετες κατευθύνσεις.

Bugatti

Ο αγώνας για το ταχύτερο μοντέλο παραγωγής έχει ανάψει για τα καλά, καθώς εκτός από τη Bugatti που υποστηρίζει ότι η Chiron Super Sport 300+ θα μπορούσε να πιάσει ακόμα και τα 515 km/h στη Νεβάδα, η σημερινή κάτοχος του ρεκόρ Koenigsegg δήλωσε πως μια ειδική έκδοση του Jesko θα μπορούσε να ξεπεράσει τα 482,8 km/h (300 mph). Σαν να μην έφτανε αυτό, το στέμμα διεκδικούν επίσης η Hennessey με το Venom F5 και η SSC με το Tuatara αν και οι δύο αμερικανικές εταιρείες δε φαίνεται να είναι έτοιμες για κάποια κίνηση στο άμεσο μέλλον.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube