node/36388

Ρεκόρ 490 km/h από την Bugatti Chiron [video]

Με μια ειδικά διαμορφωμένη Chiron, η Bugatti έγινε ο πρώτος κατασκευαστής που σπάει το φράγμα των 300 mph.

Όπως αποκάλυψε το βρετανικό Top Gear, μια ειδικά διαμορφωμένη Bugatti Chiron με οδηγό τον Andy Wallace έπιασε τα 490,48 km/h (304,77 mph) στην πίστα δοκιμών Ehra-Lessien της Volkswagen. Όπως βλέπουμε από το βίντεο το ρεκόρ έγινε στις 2 Αυγούστου 2019 σε μία κατεύθυνση, ενώ η επίδοση επιβεβαιώνεται και από το γερμανικό ινστιτούτο TÜV.

Bugatti

Η Chiron που χρησιμοποιήθηκε για το ρεκόρ εξελίχθηκε μέσα σε έξι μήνες από την Bugatti σε συνεργασία με την Michelin και την Dallara, φέροντας σημαντικές αλλαγές σε σύγκριση με την έκδοση παραγωγής σε αεροδυναμική και μηχανικά μέρη.

Το μήκος του μοντέλου αυξήθηκε κατά 25 cm χάρη στην ανασχεδιασμένη μακριά ουρά, η οποία έχει μια μικρή σταθερή αεροτομή και νέες απολήξεις της εξάτμισης που στέλνουν τα καυσαέρια μακρύτερα ώστε να μην επηρεάζουν αρνητικά το συντελεστή οπισθέλκουσας. Ο εμπρός προφυλακτήρας είναι επίσης νέος με μεγαλύτερο σπλίτερ και νέα πτερύγια στις εισαγωγές αέρα, ενώ τα εμπρός φτερά απέκτησαν στρογγυλές εσοχές και μια σχισμή πίσω από τους τροχούς.

Bugatti

Εκτός από μικρότερη αντίσταση στον αέρα, η συγκεκριμένη Chiron έχει χαμηλότερο βάρος, περισσότερη ισχύ και νέα ανάρτηση ελεγχόμενη από laser η οποία μειώνει αυτόματα την απόσταση από το έδαφος. Πιο συγκεκριμένα, ο κινητήρας W16 8,0 λίτρων με τέσσερα turbo και το ψευδώνυμο "Thor", αποδίδει 1.600 PS.

Τα ελαστικά Michelin Piilot Sport Cup 2 που χρησιμοποιήθηκαν για την επίτευξη της εξωπραγματικής ταχύτητας ελέγχθηκαν με ακτίνες X προτού τοποθετηθούν στο αυτοκίνητο για να εξακριβωθεί το ότι βρίσκονται σε ιδανική κατάσταση χωρίς την παραμικρή φθορά. Ενδεικτικό είναι πως τα ελαστικά αντέχουν δυνάμεις 5.300 G, έχουν δοκιμαστεί σε εργαστηριακές συνθήκες σε ταχύτητες 511 km/h, ενώ είναι νόμιμα για χρήση στο δρόμο (το ίδιο σετ φορά και η Bugatti Chiron παραγωγής).

Στο εσωτερικό το κάθισμα του συνοδηγού έχει αφαιρεθεί και τη θέση του πήραν ειδικοί υπολογιστές και όργανα μετρήσεων. Για την ασφάλεια του οδηγού τοποθετήθηκε ένα ειδικό κάθισμα ασφαλείας και ένα ρολ κέιτζ.

Bugatti

Ο Βρετανός οδηγός Andy Wallace που σημείωσε το ρεκόρ δεν είναι τυχαίο όνομα καθώς εκτός από την άκρως επιτυχημένη καριέρα του στους αγώνες αντοχής, ήταν αυτός που το 1998 οδήγησε την McLaren F1 μέχρι τα 391 km/h.

Ο Stefan Winkelmann, CEO της Bugatti, δήλωσε: «Η Bugatti απέδειξε για μια ακόμη φορά τι είναι ικανή να πετύχει. Με αυτό το νέο ρεκόρ της Chiron μπήκαμε σε αχαρτογράφητα νερά. Ποτέ ξανά στο παρελθόν ένας κατασκευαστής αυτοκινήτων δεν είχε φτάσει αυτή την ταχύτητα. Στόχος μας ήταν να γίνουμε ο πρώτος κατασκευαστής που θα φτάσει το μαγικό όριο των 300 mph. Τώρα το έχουμε καταφέρει, κάνοντας τους εαυτούς μας εξαιρετικά περήφανους. Αποδείξαμε πολλές φορές ότι παράγουμε τα ταχύτερα αυτοκίνητα στον κόσμο. Στο μέλλον θα επικεντρωθούμε σε άλλους τομείς.»

Δεν γνωρίζουμε αν η Bugatti σκοπεύει να εφαρμόσει τις αλλαγές και σε μια έκδοση παραγωγής με το όνομα Chiron Super Sport, όμως είναι σίγουρο πως η μάχη για τα ρεκόρ ταχύτητας δεν έχει τελειώσει καθώς οι Koenigsegg, Hennessey και SSC ετοιμάζουν τις δικές τους απόπειρες επίτευξης ακόμα υψηλότερων ταχυτήτων.

Να θυμίσουμε πως από το 2017, το ρεκόρ ταχύτητας για αυτοκίνητο παραγωγής ανήκει στο Koenigsegg Agera RS με μέγιστη ταχύτητα 457,9 km/h σε μία κατεύθυνση και επιβεβαιωμένη μέση ταχύτητα 447,2 km/h σε δύο αντίθετες κατευθύνσεις. Εδώ να σημειώσουμε πως παρά την εξωπραγματική επίδοση της Bugatti, το επίσημο ρεκόρ παραμένει στα χέρια της Koenigsegg καθώς η συγκεκριμένη Chiron δεν ήταν σε εργοστασιακή κατάσταση.

node/39394

Η πρώτη σχεδιάστρια αυτοκινήτων της Ιαπωνίας, ξεκίνησε από την Nissan

Η ιστορία της Kyoko Shimada, της πρώτης σχεδιάστριας αυτοκινήτων από την Ιαπωνία.

Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2020 | Επικοινωνία

Η πρώτη σχεδιάστρια αυτοκινήτων της Ιαπωνίας, ξεκίνησε από την Nissan

Το 1967, όταν η Ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία ήταν ανδροκρατούμενη, η Nissan αποφάσισε να σπάσει αυτόν τον κανόνα. Και το έκανε προσλαμβάνοντας την Kyoko Shimada, την πρώτη σχεδιάστρια αυτοκινήτων στην ιστορία της Ιαπωνίας. Η Kyoko εντάχθηκε στην Nissan 19 χρόνια πριν τεθεί σε ισχύ ο νόμος για την παροχή ίσων ευκαιριών μεταξύ των δύο φύλων στην Ιαπωνία και σε μια εποχή που η ενεργός συμμετοχή των γυναικών στο εργατικό δυναμικό και σε τμήματα της κοινωνίας, δεν ήταν ακόμη κάτι το κοινώς αποδεκτό.

«Δεν υπήρχε ούτε μία γυναίκα σχεδιάστρια σε καμία από τις αυτοκινητοβιομηχανίες στην Ιαπωνία εκείνη την εποχή, αλλά η Nissan αντιλήφθηκε, σε σχέση με άλλες εταιρείες αυτοκινήτων, ότι ήταν απαραίτητο να έχει την άποψη μιας γυναίκας στη σχεδίαση αυτοκινήτων, καθώς κάθε νοικοκυριό επρόκειτο να αποκτήσει ένα αυτοκίνητο», η Shimada θυμάται.

Αφού σπούδασε αρχιτεκτονική στο Πανεπιστήμιο Γυναικών της Ιαπωνίας, προσχώρησε στην εταιρεία για να συμμετάσχει σε μια ομάδα περίπου 50 σχεδιαστών, όλοι τους άνδρες, ειδικευμένων στην αυτοκινητοβιομηχανία. Ήταν μια νεαρή γυναίκα, χωρίς υπόβαθρο στα αυτοκίνητα, αλλά αυτό ήταν και το ατού της. Αυτό το χαρακτηριστικό της την οδήγησε στην επιτυχία καθ' όλη τη διάρκεια των 38 ετών της στη Nissan, προσφέροντας πάντα μια φανταστική και φρέσκια άποψη.

Για παράδειγμα, θεωρούσε τα αυτοκίνητα ως «Χώρο διαβίωσης», όπου οι χρήστες θα μπορούσαν να εκφράσουν τον δικό τους τρόπο ζωής και την ταυτότητά τους, κάτι μοναδικό εκείνη την εποχή. Πίστευε ότι τα αυτοκίνητα ήταν ένας χώρος,

όχι μόνο για τον οδηγό αλλά και για τους επιβάτες, στα μπροστινά και πίσω καθίσματα. Είχε τη δική της καθαρή άποψη και για άλλα στοιχεία σχεδίασης, όπως η αντίθεση και η εναρμόνιση με τον έξω κόσμο.

Η Shimada όλα αυτά τα έκανε πράξη, όταν της ανατέθηκε να εργαστεί με χρώματα και εσωτερικούς χώρους για επιβατικά αυτοκίνητα. Με έναν εντελώς νέο τρόπο εργασίας, περιηγήθηκε σε πολυκαταστήματα για να αντλήσει έμπνευση και για να δει την τελευταία τάση της μόδας για άνδρες και γυναίκες. Παράλληλα, επισκέφθηκε εξελιγμένα καταστήματα επίπλων για να σκεφτεί πώς να μεταδώσει αυτό το συναίσθημα της πολυτέλειας στους εσωτερικούς χώρους των αυτοκινήτων, χρησιμοποιώντας παράλληλα την αρχιτεκτονική ως δομική αναφορά.

Κάπως έτσι οδηγήθηκε στο να προτείνει κομψά μπλε, καφέ και λευκά χρώματα για παλέτες αυτοκινήτων, σε μια εποχή που το εξωτερικό χρώμα των επίσημων πολυτελών οχημάτων ήταν μόνο το μαύρο.

Κοιτάζοντας πίσω σε εκείνη την εποχή, η Shimada είπε: "Το να μην έχει προηγούμενο δεν μπορεί να είναι δικαιολογία για να μην κάνουμε κάτι διαφορετικά. Εάν δεν υπάρχει προηγούμενο, γιατί να μην το κάνουμε; Μόλις υπάρξει ένα νέο δεδομένο, οι άλλοι θα ακολουθήσουν με φυσικό τρόπο."

Στο τέλος των σχεδόν τεσσάρων επιτυχημένων δεκαετιών της στη Nissan, αποσύρθηκε με αμέτρητα επιτεύγματα και «πρωτιές» και διατηρεί τον «μύθο» της, ως το πρώτο πρότυπο ισχυρής γυναικείας ηγεσίας στην Nissan. Η αποφασιστικότητά της να είναι αληθινή, ήταν η κινητήρια δύναμη πίσω από την εξαιρετική καριέρα της, η οποία με τη σειρά της συνέβαλε σημαντικά στην ανάπτυξη της Nissan σε παγκόσμια εταιρεία.

[Πηγή: Nissan]

node/39392

Volvo: Η μεγαλύτερη ανάκληση στην ιστορία της

Η ανάκληση αφορά 2,2 εκατομμύρια αυτοκίνητα της Volvo που παρήχθησαν σε περίοδο 13 ετών.

Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2020 | Επικοινωνία

Volvo: Η μεγαλύτερη ανάκληση στην ιστορία της

Η Volvo ανακοίνωσε ανάκληση 2,2 εκατομμυρίων αυτοκινήτων που παρήχθησαν μεταξύ 2006 και 2019 για να διορθώσει πιθανό πρόβλημα με καλώδιο στις ζώνες ασφαλείας των εμπρός καθισμάτων. Αυτή είναι η μεγαλύτερη ανάκληση στην ιστορία της Volvo, η οποία σήμερα ανήκει στον κινεζικό όμιλο Geely.

Η σουηδική φίρμα θα επικοινωνήσει με τους ιδιοκτήτες των οχημάτων που αφορά η ανάκληση, όπως τα μοντέλα V60, V70 και XC60, ζητώντας τους να επισκεφθούν την τοπική αντιπροσωπεία Volvo όπου θα γίνουν οι απαραίτητες επισκευές χωρίς κόστος.

Εκπρόσωπος της Volvo δήλωσε: «Το θέμα αφορά ένα χαλύβδινο καλώδιο που συνδέεται με τις εμπρός ζώνες ασφαλείας. Το καλώδιο αυτό μπορεί, κάτω από ορισμένες συνθήκες και με συγκεκριμένη συμπεριφορά από την πλευρά του χρήστη, να υποστεί κόπωση με την πάροδο του χρόνου. Αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει ζημιά στο καλώδιο, με αποτέλεσμα μειωμένη λειτουργία συγκράτησης από τη ζώνη ασφαλείας.»

Σύμφωνα με την Volvo, δεν υπάρχει κάποια αναφορά ατυχήματος ή τραυματισμού σχετικά με τη ζώνη ασφαλείας, με την ανάκληση να είναι προοληπτικού χαρακτήρα.

[Πηγή: Reuters]