Ξεκίνησε η παραγωγή του SSC Tuatara

Ξεκίνησε η παραγωγή του SSC Tuatara

Το αμερικανικό υπεραυτοκίνητο των 1.750 PS θα παραδοθεί στον πρώτο του ιδιοκτήτη μέσα στο τρίτο τρίμηνο του 2019.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Motor1, η αμερικανική SSC ξεκίνησε την παραγωγή του Tutatara το οποίο θα παραδοθεί στον πρώτο του ιδιοκτήτη μέσα στο τρίτο τρίμηνο του 2019. Συνολικά θα κατασκευαστούν 100 μονάδες του SSC Tuatara στο εργοστάσιο της εταιρείας στο West Richland της Washington.

Το SSC Tuatara, σχεδιασμένο από τον Jason Castriotta, είχε παρουσιαστεί για πρώτη φορά σε μορφή πρωτοτύπου το 2011 με την παραγωγή του να προγραμματίζεται αρχικά για το 2013. Τελικά, η μηχανολογική εξέλιξη του μοντέλου καθυστέρησε την πρεμιέρα και χρειάστηκε να περιμένουμε μέχρι το καλοκαίρι του 2018 ώστε η εταιρεία να ανακοινώσει πως δέχεται παραγγελίες.

SSC Tuatara

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Το SSC Tuatara στο δρόμο [video]

Το monocoque πλαίσιο του υπεραυτοκινήτου είναι εξολοκλήρου κατασκευασμένα από ανθρακονήματα όπως και το αεροδυναμικό του αμάξωμά που έχει συντελεστή οπισθέλκουσας 0.279 cd. Ο κεντρικά τοποθετημένος twin-turbo V8 κινητήρας 5,9 λίτρων αποδίδει έως και 1.750 PS με καύσιμο E85 (1.350 PS με βενζίνη 91 οκτανίων) και συνεργάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων της CIMA που στέλνει την κίνηση στους πίσω τροχούς.

Μένει να δούμε αν το δεύτερο δημιούργημα της SSC καταφέρει να μπει στα βιβλία των ρεκόρ όπως ο προκάτοχός του το Ultimate Aero (2006-2013). Στόχος της εταιρείας είναι το Tuatara να σπάσει το φράγμα των 482 km/h.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube